Hodjanernes Blog

5 oktober 2006

Islamisk organisation kritiserer Spaniens tidligere premierministers udtalelser

Lederen af den islamiske organisation Dawa, Ali Al-Raisouni, der også er sekretær i initiativet Alliance of Civilizations, udtalte til IslamOnline.net, at Jose Maria Aznar hælder benzin på et allerede brændende bål.

Islam civiliserede Spanien
Aznars bemærkninger øger kun had, sagde Al-Raisouni. De viser os, hvordan han og hans højreparti ser på Islam. Talen var i sin tone og ånd et korstog. Den viser, hvordan man derfra ser på Islam, der gennem århundrederne har stået for et budskab om fred og kærlighed.

Muslimer har aldrig hverken invaderet eller koloniseret Spanien, lyder den muslimske kritik. Den islamiske erobring af Al-Andalus – datidens navn for Spanien – gav stødet til en menneskelig civilisation og bragte mennesker nærmere hinanden som det manifesterer sig i de historiske samlinger efterladt af muslimer i spanske museer, fastslog Al-Raisouni.

Mere på Kristeligt Dagblad

Historieforfalskning trives i bedste velgående. Anden del er her.

4 kommentarer »

  1. Om verdens sande tilstand.

    “Den viser, hvordan man derfra ser på Islam, der gennem århundrederne har stået for et budskab om fred og kærlighed, siger lederen af den islamiske organisation Dawa, Ali Al-Raisouni”.

    Kan det være p.g.a. denne “fred og kærlighed”, at muslimske samfund generelt ikke kan leve fredeligt sammen med nogen anden kultur?
    Og kan det være fordi “fred og kærlighed” af f.eks. en islamisk menneskerettigheds mand fortolkes sådan:

    Den islamiske menneskeretsekspert Sultahussein Tabandeh (Den islamiske menneskeretskonference 1968) ifl. Gerhard Konzelmann: “Den islamiske udfordring”, Gads Forlag:

    “De ikke-troende (ateister) sætter sig på et udviklingstade som dyr…de må betragtes som udstødte. De hører ikke med i menneskehedens kreds. Deres eksistens må erkendes som skadelig for menneskene…jøder og nazarenere (kristne) må anses for stående noget over de gudløse. Deres tro har ikke nået islams høje stade. De følger andre love end Koranens forskrifter (Sharialoven) – de er blevet stående på et lavere stade; de kan derfor ikke stilles side om side med muslimerne som ligeberettigede …Islam henviser ikke-muslimer til et lavere eksistensstade. Hvis nu en muslim dræber en sådan ikke-muslim, så må han ikke idømmes dødsstraf, for hans udviklingstade er højere end den dræbtes”. Den, der forlader islam gør sig lig med et dyr og har forskertset sit liv, religionsskifte er kun mulig fra et lavere stade til det højere stade, fra kristendom til islam.”

    Kunne noget ædru menneske i den kristne / jødiske kulturkreds finde på at skrive som neden for anført. Den formastelige stod i så fald til lynchning fra alle sider:

    “De ”rettroende” (muslimer) sætter sig på et udviklingstade som dyr…de må betragtes som udstødte. De hører ikke med i menneskehedens kreds. Deres eksistens må erkendes som skadelig for menneskene…jøder og nazarenere (kristne) må anses for stående noget over de ”rettroende”. Deres tro har ikke nået jødedommens og kristendommens høje stade. De følger andre love end Thoraen og Bibelen – de er blevet stående på et lavere stade; de kan derfor ikke stilles side om side med jøder og kristne som ligeberettigede …Kristne og jøder henviser muslimer til et lavere eksistensstade. Hvis nu en kristen dræber en sådan ”rettroende”, så må han ikke idømmes dødsstraf, for hans udviklingstade er højere end den dræbtes”. Den, der forlader jødedommen eller kristendommen gør sig lig med et dyr og har forskertset sit liv, religionsskifte er kun mulig fra et lavere stade til det højere stade, fra islam til kristendom.”

    HVAD MÅ MAN SIGE OM HINANDEN?

    Kunne muslimer og andre kulturer begynde med sammen at definere ordet dialog?

    Nej, jeg tvivler på, at man overhovedet er i stand til at føre en meningsfuld dialog om at definere betydningen ordet dialog.

    Like

    Kommentar af antisalafisten — 5 oktober 2006 @ 11:45

  2. Myten om Andalusien stikker fra tid til anden sit løgnagtige hoved frem.

    Der er mange grunde til at Islam hævder at dette var en glansperiode. En af de mest påfaldende er naturligvis at i takt med islams fremkomst forsvandt producenterne af kristne kilder meget bekvemt. De sidste kritiske stemmer forsvandt omkring på det tidspunkt hvor de sidste dele af Martyr-bevægelsen blev udraderet. Og siden var der ingen kritik, og ja, så må det jo betyde at alle var glade og fro!

    I Richard Flethcers ord: ”[…] moorish Spain was not a tolerant and enlightened society even in its most
    cultivated epoch. The mozarabic Christian communities, whom John of Gorze met on
    his embassy to Cordoba were cowed and demoralised. […] The Christians of al-
    Andalus were second-class citizens like the Christians under Muslim rule elsewhere
    in the world.”

    Like

    Kommentar af islamofascisme.dk — 5 oktober 2006 @ 11:46

  3. Et andet stort stød til den menneskelige civilisation var måske også muslimernes afbrænding af bl.a. det store Bibliotek i Alexandria, som indeholdt store mængder af den kristne, romerske og græske kulturs skriftlige kilder?

    Like

    Kommentar af hodja — 5 oktober 2006 @ 12:36

  4. Den eneste grund til at det gik nogenlunde godt en periode i Andalusiens historie var dengang de var isoleret fra arabien og ikke var tvunget til at dyrke deres religion så skriftnært. Man kan på en anden måde sige at vestens kulturindflydelse løftede islam til et uset højdepunkt. Dette ses særligt i deres skrift og oversættelses kultur som netop absorberede materiale fra Grækenland og det romerske rige.

    Like

    Kommentar af islamofascisme.dk — 5 oktober 2006 @ 12:57


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv en kommentar