Hodjanernes Blog

23 oktober 2010

Claus Beck-Nielsen: Døde for at undgå nationalitet; siden destrueret af islam…

Det danske kunstprojekt Das Beckwerk er under Politikens bevågenhed draget til Mellemøsten for vha. plancher, »der beskriver ønsket om at skille sig af med identiteten i en tid, hvor den religiøse og nationale identitet bliver mere og mere problematisk«, at gøre opmærkom på den danske skamfuldhed.

Uheldigvis er er det kreative knæfald for islamismen ikke blevet taget vel imod i Kairo, hvor myndighederne nu har beordret bl.a. gipsfiguren af den døde identitet, Claus Bech-Nielsen, destrueret:

Fra politiken.dk – Dansk gipsfigur mistænkt for at bespotte profeten

“Og lederen af det lokale kulturcenter blev i to dage tilbageholdt og afhørt af den egyptiske sikkerhedstjeneste. »Bagefter talte jeg med ham over Skype, hvor han fortalte, at sikkerhedstjenesten havde været meget mistænksomme overfor afsenderlandet og spurgt, hvorfor han samarbejdede med Danmark, om han selv havde været i Danmark, og om han virkelig var muslim, eller om han var vantro. De mente, at det var en slags fornærmelse af islam, at der var noget satanisme inde over, og at det måtte have en forbindelse med Danmark og karrikaturtegningerne«, fortæller den navnløse leder af Das Beckwerk, som angiveligt forgæves forsøgte at få den danske ambassade i Cairo til at opklare, hvad grunden var til, at gipsfiguren blev tilbageholdt.”

2 kommentarer »

  1. Jeg fejllæste en af overskrifterne i Politikens artikel:
    “Sikkerhedstjenesten tilbageholder kassen”.
    Jeg læste det som:
    “Sikkerhedstjenesten tilbageholder tossen”
    🙂

    Like

    Kommentar af boppo — 23 oktober 2010 @ 20:01

    • Gid det var så vel! 😀

      Like

      Kommentar af Egtvedpigen — 23 oktober 2010 @ 22:15


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv en kommentar