Hodjanernes Blog

27 oktober 2012

Uddannelsessystemets frie fald

Filed under: Bloggere, Jernhesten — Jernhesten @ 15:51

Trykkefrihedsselskabet holdt for nylig et møde om niveauet på universiteterne

En af talerne var Linda Marie Koldau som er af den opfattelse at universitetsansatte, der offentligt råber vagt i gevær, risikerer deres karriere.

At niveauet i hele uddannelsessystemet konstant har været dalende de sidstes ca. 30 år, er vel ingen hemmelighed. Men hvornår nås bundniveauet?

Et andet interessant aspekt ved sagen er regeringens målsætning om at 95% af alle unge skal have en videregående uddannelse. Tidligere fik 73% en uddannelse på højere niveau, i dag er tallet faldet til 67%.

Til trods for et faldende niveau er der altså færre som får en videregående uddannelse. Hvordan kan det være?

Katrine Winkel Holm – næstformand i trykkefrihedsselskabet – er lidt inde på mulige årsager i hendes læserbrev i jydepotten i dag. Lidt skuffende er det dog at hun ikke direkte omtaler indvandringen.

Om det så er det hun indirekte mener når hun beskriver ”talentmassen” og de ”nye kunder i butikken” skal jeg lade være usagt.

En ting er dog sikkert. Indvandrere fra ikke-vestlige lande – har i gennemsnit en lavere IQ end danskernes gennemsnitlige IQ. Det er derfor at indvandrere fra disse lande lande – i gennemsnit – klarer sig markant dårligere i uddannelsessystemet end gennemsnittet fra andre lande. Morten Uhrskov har beskrevet denne problematik utallige gange, og nærmest tyndslidt ordet gennemsnit siger han. Når 98% af indvandrerne i forvejen er ufaglærte, så får det i hvert fald en konsekvens for samfundet: Fattigdom!

Hvis vi antager at man som minimum skal have en IQ på 90, for at være egnet til at tage en uddannelse, så falder ”talentmassen” altså drastisk. Hvor ca. 70% af danskere har en IQ på 90 eller derover, så er det blandt visse lande i fx Afrika kun ca. 12%. Ja, det er andre kunder i butikken, som universiteterne nu skal til at undervise.

Nedenfor Katrine Winkel Holms læserbrev. Hun kalder udviklingen for en skandale – jeg vil kalde den for en katastrofe! (Dobbeltklik på billedet for fuld størrelse)

8 kommentarer »

  1. Posteringen beskriver virkeligheden – kold og grå.

    Nogle steder forsøger undervisere og fagledere at mindske skadevirkningen af politikernes galskab, der i essensen har gjort de videregående uddannelser til væresteder i statens “vugge til grav system”. På civilingeniøruddannelsen, hvor jeg hærgede, imødegik vi Sanders, Tørfiskens og Bertel Bims’s overgreb på al fornuft på følgende måde:

    Det overordnede rationale var, at uddannelsen skulle overleve, så taxameterpengene var en nødvendighed, samtidig med at vi ikke måtte forringe det faglige niveau. Det klarede vi ved at lave halvdelen af en given eksamensopgave så let, at man næsten ikke kunne fejle, hvis man havde fulgt undervisningen – de kom ud med et sekstal (13 skalaen). Erfaringen viste, at det ikke nyttede med reeksaminer, så vi skovlede de svage igennem, og taxameterpengene ind.

    Den anden halvdel af opgaven lavede vi svær med stigende sværhedsgrad, så de værdifulde elever kunne få spændt buen. Det kunne nok altsammen have været langt mere optimalt, men vi sikrede, at industrien kunne skelne og få gode kandidater.

    Like

    Kommentar af Børge — 27 oktober 2012 @ 17:06

  2. Nu til dags.!!
    Luk for Facebook og alt andet lort på de forskellige læreanstalter.
    så kunne det jo være at der bliver mere tid til undervisning.
    Klassekoefficienten er for høj, muslimantallet er også for høj, begge dele forstyrrer undervisningen.

    Det sidste, kunne nok forbedres, ved at Islam forældrene opdrager deres afkom.
    Afkommet af fætre og kursine forholdene gør det så absolut ikke bedre. !!

    Like

    Kommentar af Carsten Nielsen — 27 oktober 2012 @ 17:27

  3. Mon ikke det ville være godgørende, om folk kunne læse rent,
    når de kom ind på universiteterne?

    falkeøje

    Like

    Kommentar af falkeøje — 27 oktober 2012 @ 21:18

  4. Når den gennemsnitlige danske mand er en gennemført vatnisse og den gennemsnitlige danske kvinde er en tyran, så skal landet og samfundet jo se ud som det gør.

    Like

    Kommentar af Panama — 27 oktober 2012 @ 23:22

  5. Løsningen er som altid lige ud ad landevejen. For vi skal bare omdanne Folkeskolen og grundskolerne til én stor Mentiqaskole (IQ over 130) , for de ligger jo i toppen af karaktergennemsnittet for førnævnte skoler. Og så er det jo også lissom max nice på den ultrazvedige måde, at vi går fra 2% af befolkningen med IQ over 130, til 100%. Og de voksne skal også bare efteruddannes på samme måde!

    Jernhesten

    Du og andre har nok ikke kunnet undgå at lægge mærke til, at jeg meget ofte skriver om intelligens/IQ ovre på Uriasposten. Så mine holdninger i forhold til det burde være nogenlunde velkendte. Og selv blandt os urene undermennesker, som laver minimum 1 times strækøvelser med højre arm hver evig eneste dag, er det jo ikke synderligt velset, at beskæftige sig med mennesket som det dyr det er. Men heldigvis er I Hodjanere jo nogle (jyde)bondetampe med begge træsko solidt plantet i møddingen, så I har en rationel og naturvidenskabelig tilgang til tingene og mennesket, så der ingen sarthed er over for sådanne vedderstyggelige og kætterske tanker blandt jer.
    Og så veldokumenteret er intelligensforskningen jo heller ikke, bare fordi vi har haft intelligenstest i lidt over 100 år!!!!! For vi ved jo alle sammen godt ,at inden i hver en spasser er der et Giga Society medlem!

    Vi skal jo også huske på at selv kvart-, halv-, og helspassere, jo godt kan finde ud af at sætte krydset det rigtige sted, så snart de er blevet danskere/vesterlændinge og lige som alle os andre. Ellers så kan deres allerbedste ven, folkeskolelærersocialisten Karina “Mange muslimske børn/unge er mindre begavede!” Dehnhardt Lorentzen, jo nok hjælpe dem lidt.

    Like

    Kommentar af A.R. — 28 oktober 2012 @ 05:58

    • I over 50 år har dyrkelsen af danskernes religion – ligheden (der som bekendt hviler på misundelsens evangelium), kombineret med vor grundlov – janteloven, og vort væsentligste fødeemne – misundelsens brød, taget livet af det engang udmærkede danske uddannelsessystem.

      Det virkeligt skræmmende er de mennesker, vi skal konkurrere med. Jeg har undervist mange af dem: De er høflige, flittige, beskedne, gule og superintelligente.

      Jeg havde et år en pige på 10 semester i et rigtigt gustent fag. En dag kom hun og spurgte, om hun behøvede at komme til undervisningen? Hendes forældre var syge, så hun skulle tjene penge, som hun kunne sende hjem. Hun havde fået et rengøringsjob i Tyskland. Jeg gav hende selvfølgelig lov til at blive udeblive, hvis blot hun sendte hjemmeopgaverne pr mail. Så kom eksamen, og selv om det var et meget kvikt hold, tog hun det eneste 13-tal.

      Det er sådanne civilingeniører luddovne småtbegavede danske samtalekøkken civilingeniører er op imod. På den tid, kineserne har været om at konstruere et højhastighedstogsystem med alt, har vi ikke kunnet finde ud af at købe et lokomotiv.

      Vi er, som de siger, fucked, og det for vore egne penge.

      Like

      Kommentar af Børge — 28 oktober 2012 @ 10:34

  6. @A.R

    Jeg ved godt at det er temmelig kontroversielt at skrive at der er forskel på etniske gruppers IQ snit. For en 5-10 år siden ville jeg aldrig have skrevet det, men er overbevidst om at det i dag er tilstrækkelig dokumenteret. Blandt de personer som har samme holdning er økonomen Ebbe Vig. Han har ofte brugt IQ tal i sine demografiske analyser, hvilket jeg i øvrigt snart bringer et indlæg om.

    Nu skriver du at vi er nogle bondetampe med begge træsko solidt plantet i møddingen og det er vi sikkert også. Jeg vil dog retfærdigvis sige at jeg ikke kender de øvrige forfatteres syn på sagen, og skriver kun det jeg selv mener.

    Jeg kender ikke dine synspunkter fra Uriasposten. Læser godt nok ofte indlæg der, men ikke så ofte kommentarfeltet. Jeg forstår ikke det du skriver med at sætte krydset ”det rigtige sted”. Jeg er nemlig ikke af den overbevistning at vælgere for det ene parti ikke nødvendigvis er klogere end vælgere fra et andet parti.

    Intelligens skal her tolkes som evnen til at tilegne sig pensum i uddannelsesmæssig sammenhæng, og ikke noget med politik eller religion.

    @Børge

    Det er ligesom i USA. Asiatere klarer sig bedst i uddannelsesmæssig sammenhæng. Tæt forfulgt af ”hvide”, og så følger ”sorte” og latinamerikanere langt efter. Naturligvis har det også noget at gøre med indstilling og flid, men udfra en – alt andet lige – betragtning, så tror jeg ikke at der er ret mange undersøgelser som tager højde for det.

    Like

    Kommentar af Jernhesten — 28 oktober 2012 @ 20:43

  7. Jernhesten (og Børge)

    Jeg skriver mestendels om lacIQinvasionen, men også om det gigantiske problem i, at der er op til over 25 års forskel på førstegangsfødende højIQ kvinder (110 og op) og lavIQ kvinder (ca.95 og ned), da sidstnævnte jo allerede begynder som teenagere. Da lavIQ kvinders forhold til prævention/beskyttelse nu en gang er ; “Jamen det regner jo ikke!”. Og når forbedrede overlevelsesvilkår for lavIQ menneskers afkom jo bevirker at der´bliver flere og flere af dem, så er vi endnu mere på skideren. Eller skåret ud i pap, jo højere IQ, jo højere selvopretholdelsesdrift, så man får en uddannelse der svarer til ens IQ. Og man så ikke ligger samfundet til last, for når IQen når under de 95, så er der meget lidt godt at sige derom, med mindre man da lige hører til dem som scorer kassen på disse lavIQ personer, som kan koste op til små 100.000 om ugen i de allermest ekstreme tilfælde.

    De importerede bistandsclientellastemmekameler skal selvfølgelig stemme på deres venner, som har lukket dem ind!. Hvilket de jo også gør.

    IQtallene for USA er i gennemsnitsIQ:

    landsgennemsnit 98.

    Jøder 115-117. Søg på jewish IQ og man vil hurtigt se hvem det er der fylder på alle Ivy League universiteterne.

    Asiater 105.

    Hvide 100

    Indianere/Inuitter 95.

    Hispanics 90.

    Sorte 85. Kvinder 87 og mænd 85.

    16% af sorte amerikanere er retarderede. Det er 8 gange så mange, som blandt hvide europæere og efterkommere deraf! Alene dette tal burde jo få alle IQ og intelligensbenægtere, til at tænke bare en kvart selvstændig tanke i denne sammenhæng. For ikke at tale om det førnævnte faktum, at Mentiqaskolerne ligger i toppen af karaktergennemsnittet for folke- og grundskolerne.

    Like

    Kommentar af A.R. — 29 oktober 2012 @ 06:51


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv en kommentar