Hodjanernes Blog

30 juli 2013

Inflation af topkarakterer

Filed under: Bloggere, Jernhesten — Jernhesten @ 22:08

Så blev der igen i år sat rekord for højeste karaktergennemsnit i gymnasiet.

Superstudenten indrømmer dog: “at det er som om, det er gået inflation i 12-tallerne”. Han siger også: “-12-tallet er værdiløst, alt for nemt at opnå..jeg har selv fået flere 12-taller som jeg ikke selv synes var fortjente, bl.a. i fysik hvor jeg kludrede rundt i det.”

På Nationen er der en som skriver: “- Er det bare mig men er karaktererne total devalueret – synes alle får 12. Har en ansat der fortalte at hendes søn havde sluttet af med 12. Ja og????, skriver Niels J. og Jesper I. spørger om der er noget galt, siden så mange får 12.- Er det bare mig, eller er der gået en “anelse” inflation i 12’erne? Læste om en, som havde fået 30 tolv-taller!!! Kan ikke tænke andet end, at der s’gu er noget galt!!”

Nej, det er også mit indtryk. Og det er i øvrigt ikke kun i gymnasiet, men også folkeskolen, så lige pludselig bliver indvaderet af superstuderende. En efterskoleelev fik hele 27 12-taller på eksamensbeviset, og i Aabenraa fik alle i klassen 12 til både den skriftlige og til den mundtlige tysk-eksamen.

5 kommentarer »

  1. Hold op med at jamre.
    Det er klart, at alle kan få og får 12-taller.
    Alle skal have en “højere” uddannelse, alle skal være djøffer, alle skal ansættes i staten, alle er lige begavede – kan du dog ikke se, det er den virkeliggjorte socialisme.

    Like

    Kommentar af T. Snorrason — 30 juli 2013 @ 22:16

  2. Allerede for 30 år siden var uddannelsessystemet omformet til et led i fra-vugge-til-grav opbevaringssystemet. Det er synd for de unge mennesker, og det er en forbrydelse mod vort lille land. Synd for de unge, fordi de ikke får muligheden for at excellere, synd for Danmark, fordi de unge mennesker med deres værdiløse eksaminer ikke kan holde et erhvervsliv kørende.

    Hele folketinget har stået bag. De værste har været VK-regeringerne med skadevolderne Sander, Tørfisken, Bims i spidsen.

    Like

    Kommentar af Børge — 30 juli 2013 @ 22:28

  3. Hold dog op med at jamre.
    Det er klart, at alle kan få og får 12-taller.
    Alle skal have en “højere” uddannelse, alle skal være djøffer, alle skal ansættes i staten, alle er lige begavede – kan I dog ikke se, det er den virkeliggjorte socialisme.
    Alle disse “højtuddannede”, med eksamenskrav tilpasset evnerne, er det ny flipproletariat, de kommende socialistiske vælgere, alle lønnet af staten på den ene eller anden vis.

    Like

    Kommentar af T. Snorrason — 30 juli 2013 @ 23:29

  4. Jeg er helt enig – jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har hørt om nogen der fik mindre end 10 i noget som helst. Alle karakterer du hører om er 10 eller 12.

    Man kan jo også bare se på adgangskravene til uddannelserne: Mit snit fra 2001 var nok til at komme ind på samtlige uddannelser og endda med en solid margen. Det var iøvrigt det højeste snit på gymnasiet det år.

    I dag er der flere uddannelser jeg ikke kan komme ind på. CBS’ “International uddannelse” kræver nu 11.9 i snit og det er en uddannelse der optager 177. D.v.s. at den person med det laveste snit af de 177 fik 11.9 mens alle andre fik højere end det! Det hænger ikke sammen.

    Jeg har også hørt om klasser hvor alle fik 12 i f.eks. dansk eller fysik. Det ville have været helt utænkeligt at alle fik 13 (eller sågar 10 og 11) i en klasse for 10 år siden.

    Like

    Kommentar af Michael Hansen — 31 juli 2013 @ 07:12

  5. På Fyn bestod samtlige elever studentereksamen.

    Like

    Kommentar af roehakker — 31 juli 2013 @ 07:34


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv en kommentar