Hodjanernes Blog

9 september 2017

Uddannelse

Filed under: Charles Murray, Peter Thiel, Politik, Uddannelse — husmanden @ 19:02

er vejen frem, hører vi hele tiden.

Især når det gælder de importerede fra Mellemøsten og Afrika.  Altså hvis deres uddannelser som raketingeniører, atomfysikere eller hjernekirurger ikke helt rækker til, så skal de bare have lidt efteruddannelse på på nærmeste campus, og så er de præcis, som det hungrende erhvervsliv ønsker dem.

Vi herude på landet ved, at evnen til at dyrke jorden, intet har med uddannelse andre steder end i livets skole at gøre, ser helt anderledes på det.  Vi er så onde og racistsiske, at vi tror på, at vi mennesker er forskellige. Personligt har jeg mødt flere virkeligt kloge og dygtige mennesker herude på Lars Ty……., end i mine år i storbyernes akademiske indercirkler. Sådan lidt groft siger vi herude, at de derinde ikke kunne finde ud af at dyrke jorden, hvorfor de tog ind med firetoget, for at blive professorer.

Men det er et problem det her, at man ikke vurderer folk efter den gavn de gør, men efter hvilke tomme og ligegyldige uddannelser der har. Sådan groft taget, så betaler de første for os alle, og lader sig oven i købet tilsvine i og hetze imod, af de andre.

Hvad gør vi?  Den indlysende løsning, nemlig at belønne de, der gør gavn, og lade de andre drive rundt i ligegyldighedens andedam, er tilsyneladende helt ude af løsningsfeltet, så hvad gør vi?

 

3 kommentarer »

 1. Det er lidt for generaliserende, at gøre alle akademikere og professorer til samfundsnassere. For mit eget vedkommende har jeg bidraget til store eksportindtægter til Danmark.

  Like

  Kommentar af Ole Madsen — 10 september 2017 @ 06:21

  • Jo vel er det generaliserende, og det bliver det jo let, når man vil udtale sig om et overordnet problem. Men jeg ved, at de, der gør gavn, erkender problemet med de mange med stort set værdiløse uddannelser, og ærgrer sig over spildet af penge og ressourcer, ud over at de græmmes over den direkte skade universiteternes bløde afdelinger i alt for mange tilfælde gør.

   Nu har vi længe nok hetzet mod de, der tjener pengene og skaffer os maden og hvad vi ellers ikke kan undvære, så nu må kritiken snart til at pege i andre retninger – indad fx.

   Like

   Kommentar af husmanden — 10 september 2017 @ 09:42

 2. Like

  Kommentar af Hodja — 10 september 2017 @ 23:28


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: