Hodjanernes Blog

31 oktober 2016

Søren Pind har helt sluppet jordforbindelsen!

Den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump er ikke et enkeltstående amerikansk fænomen.

Han er en slags symptom på demokratiets problemer. Måske endda en dyster profeti også for Europa, frygter justitsminister Søren Pind (V).

»Når man kigger ud over Europa, så ser man sådan set det samme billede«, sagde Søren Pind på en konference hos Tænketanken Europa.

Han beskrev befolkninger, der ikke stoler på politikerne, og i stedet køber populisters letkøbte løsninger. Og politikere, der frygter deres befolkningers dom. Men vælgerne skal høres. Til gengæld har demokratiske borgere pligt til at tage også komplicerede spørgsmål mere alvorligt, lyder opsangen fra Søren Pind.

»Vi risikerer at ryge ud i et vulgærdemokrati eller pøbelstyre måske endda, hvis det her fortsætter og folk ikke tager sig sammen og tager de ting, der foregår, alvorligt. Hvis reaktionen bliver ved med at være, at ’det rager ikke mig’, eller ’jeg synes, politikerne er nogle idioter’, så får folk også det, de har fortjent. De har det sådan set allerede«, sagde Søren Pind.

I Danmark nævner Søren Pind folkeafstemningen om retsforbeholdet i december 2015. Vælgerne fik tilbudt en særlig tilvalgsordning, der skulle erstatte det danske retsforbehold. Fremover skulle det være op til et flertal af politikerne i Danmark at bestemme, hvilke dele af den europæiske retspolitik, Danmark skulle være med i. Et flertal af befolkningen sagde nej.

»Trump står til – jeg krydser fingre for det – at få en på tosken«, sagde han. »Hele den der forståelse af, at demokrati fordrer ansvarlige borgere, og at nogle er nødt til at tage det på sig, har jeg en stilfærdig fornemmelse af, er ved at brede sig«, sagde Søren Pind.

Mere på Politiken

Det fremgår tydeligt, hvilken form for demokrati Obamaelskeren Pind går ind for.

1 kommentar »

  1. Søren Pind har altid været en skvatmager – også da han legede “BURGERMEISTER” i kongens København !!!

    Like

    Kommentar af Stenslyngen — 31 oktober 2016 @ 11:57


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: