Hodjanernes Blog

7 oktober 2016

Klima og Fourier

Filed under: Klima, Politik — husmanden @ 16:32

Sunde betragtninger og et velfortjent spark bagi til Ingeniøren.

Vedlagte video kan måske forekomme lidt utilgængelig for nogle, men for en gammel bonderøv som jeg, sidder den lige i Bulls Eye. Det gør den, fordi den gruppe fysikere, der her præsenterer deres resultater, endelig gør, hvad ethvert fornuftsmenneske stillet overfor en opgave rettet mod et ukendt system, ville gøre. – De lægger systemet under ”mikroskopet” og studerer det, så godt det lader sig gøre. Rigtig videnskab.

Og det er da pinligt, at Ingeniøren, Danmarks højeste organ for ingeniørmæssige sandheder, for flere år siden hånlo af debatforslag om at gøre netop det, fysikerne i videoen gør. Som alle socialister kastede blogejeren og resten af hans Sturmabteilung sig over debattøren med den sædvanlige venstrefløjstaktik, hvor de gik efter manden i stedet for emnet. Det var måske det eneste de kunne? Og så døde den debat. Så meget for Ingeniørens Dameblad.

Det fysikerne i videoen gør, er at de tager temperaturdata, som de betragter som en vektor – en ordnet samling af data, og spejler den ind i et rum, hvor alle data er smukke sinussvingninger. På den måde fik de et billede af, hvilke svingninger temperaturdata består af.

Specielt pinligt er det hele, i lyset af at alle hjem nu om dage – ingeniørens redaktion undtaget? – har apparatur, der benytter sig af metoden til at overføre billeder og lyd. JPEG, MPEG, MP3 osv.. Barnelærdom for ingeniører.

Nå, hvorom alting er, så er vi på vej mod koldere tider, helt som min barnelærdom, formidlet af mine forældre, siger. De vidste af gammel bondeerfaring, at klimaet – vejret i lidt større perspektiv – kommer i cycles af ca. 32 år opdelt i kortere cycles af ca 11 år. De 32 år er bekræftes af foredraget.

(Hej Husmanden, jeg har lagt videoen på 🙂
mvh TrumfEs)

Videnskab

5 kommentarer »

 1. Hm – jeg kan sgu ikke finde ud af at præsentere videoen med startbilledet. Jeg er ved at blive gammel.

  Like

  Kommentar af husmanden — 7 oktober 2016 @ 16:33

 2. Og jeg kan se, at jeg også har fået hængt aldeles urelaterede emner på. Tag det som en oplevelse.

  Like

  Kommentar af husmanden — 7 oktober 2016 @ 16:39

 3. Hej Husmanden

  det er vel nok en interessant video !

  den dokumenterer, hvad vi alle “vidste” : at der ikke er nogen sammenhæng mellem temperatur og CO2
  samt at “klimaforskere” synes at have svindlet med data/modeller for at få deres elendige model til bare at passe nogenlunde

  mvh TrumfEs

  Like

  Kommentar af trumfes — 7 oktober 2016 @ 18:12

  • Tak for hjælpen trumfes. 🙂 Så ved jeg det. Og jep – Det er en meget interessant video, da den viser, at klimaet er sammensat af deterministiske svingninger overlejret en smule tilfældige variationer.

   Like

   Kommentar af husmanden — 8 oktober 2016 @ 09:30

 4. Mon ikke klimatosserne snart begynder at tage deres temperaturmålinger indendørs… Så er det meget nemmere at kontrollere den globale opvarmning direkte fra deres radiator termostat..

  Like

  Kommentar af fan af hodja — 8 oktober 2016 @ 11:52


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: