Hodjanernes Blog

2 marts 2016

Uduelige myndigheder og politikere

I kølvandet på TV2-dokumentaren »Moskeerne bag sløret«, hvor det fremgår, at 80 procent af indvandrerkvinderne i Gellerup er på overførselsindkomst, ønsker Liberal Alliance i Aarhus Byråd nu en granskning af en række sager om førtidspension.

»I lyset af det høje antal udenlandske kvinder, der i Aarhus er placeret på førtidspension og det religiøse forbud, der tilsynladende eksisterer for at disse kvinder ikke må deltage på arbejdsmarkedet, ønsker Liberal Alliance at få undersøgt, hvad der reelt ligger bag det massive antal kvinder på førtidspension«, siger byrådsmedlem Lars Boje Mathiesen (LA).

Mere på Stiften

Gennem de sidste mindst 8 år har emnet været oppe flere gange, og der bliver aldrig gjort noget ved det:

Fra 2013:

Medierne, forskere og politikerne undrer sig højlydt i disse dage over at en undersøgelse har vist, at mange indvandrerkvinder har været på kontanthjælp i årevis – og nu skal der også gøres noget ved det!
Både forskere og politikere kalder tallene for en falliterklæring for det danske kontanthjælpssystem.

»Kontanthjælpen er ment som et midlertidigt sikkerhedsnet og ikke som en permanent forsørgelsesordning«, siger professor i statskundskab Jon Kvist fra Syddansk Universitet til Jyllands-Posten.

»Derfor kan man roligt kalde det for en falliterklæring, når vi har et system, der fungerer som en slags borgerløn eller parallel førtidspensionsordning«, tilføjer han.

Underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening Erik Simonsen mener, at »kommunerne og jobcentersystemet har svigtet«.

De spiller alle blinde og døve, og man kan spekulere på, hvad der kommer ud af ordskvalderet. Hodjanerne skrev allerede i 2006:

DDR-P1 genudsender for tiden udsendelsesrækken “Hvor svært kan det være” fra efteråret, hvor nogle indvandrere skulle finde arbejdspladser og bevise, hvor fordomsfulde danske arbejdsgivere er:

“I går morges erklærede to af job-agenterne enstemmigt, at den allerværste, mest problematiske blokering for at få indvandrere i arbejde er indvandrernes egne fordomme. De fleste tror, at det er meget sværere for dem at få arbejde, end det er i virkeligheden. De to jobagenter har skaffet masser af job – problemet er at få de ledige unge indvandrere til at søge.
Den 29-årige tørklædebærende Anissa Aharaz er selv dybt overrasket. Hun havde troet, at de fleste danske virksomheder ville tøve med at ansætte kvinder, der insisterede på at bære tørklæde eller på anden måde skilte sig ud med navn, hudfarve eller påklædning. Men hun har opdaget, at langt de fleste virksomheder er overordentlig tolerante. Det, som blokerer, er indvandrernes fordomme.
En særlig erfaring har den kun 20-årige Rola El-Dirawi, der har palæstinensisk baggrund, gjort med gruppen af landsmænd og kvindelige kønsfæller i Århus. Her er 80 pct. af kvinderne uden for arbejdsmarkedet. Rola El-Dirawi har fundet masser af job. Men hun har ikke fået én eneste af sine landsmænd til at tage mod tilbudet. De vil ikke. Enten fordi de personligt foretrækker at gå hjemme – eller fordi deres mænd forbyder dem at tage arbejde.
De unge job-agenter er enige om, at det vigtigste, der kan gøres for at ændre på denne ulykkelige situation, er at true med at tage kontanthjælp fra de palæstinensiske familier.
En stærkere opbakning kunne regeringen næppe få til sit forslag.”

True med at tage kontanthjælpen fra dem – i 2005! Og hvad er der sket? Stor stor overraskelse. Og de nævner kun tallt 80% hver gang! Hvad er det konkrete tal……. i Århus……og i hele Danmark?

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: