Hodjanernes Blog

5 august 2015

Michala Clante Bendixen inviterer flygtninge til Danmark

Hun meldte sig for nogle år siden ud af Waffen-SF fordi partiets asylpolitik var blevet for stram.

Respekt, nysgerrighed overfor andre kulturer og kreativitet er essensen af Michalas opvækst i et kunstnerhjem i København.

Jeg har altid følt mig heldig og meget privilegeret. Også over helt tilfældigt at komme til verden i et trygt og frit land, når andre fødes i en ruin i Kabul. Mine forældre var politisk aktive, og gennem kunsten blev jeg opmærksom på andre kulturer, som for eksempel den arabiske, som er fuldstændig fantastisk og ikke ren middelalder. Jeg læste også mange romaner som barn og teenager. Socialrealistisk litteratur om menneskeskæbner fra hele verden.

Et godt alternativ til det nuværende system kunne være en fælles kvotefordeling af flygtninge mellem landene. En fordeling, som landene ikke skulle have indflydelse på, mener Michala Bendixen:

»Det optimale ville faktisk være, hvis man tog hele sagsbehandlingen ud af nationalstaterne. Der var et år under Irakkrigen, hvor Danmark gav asyl til 10 procent af irakerne, mens Sverige og Tyskland gav til næsten 100 procent. Det var jo ikke en forskel på irakernes sikkerhedssituation, kun på sagsbehandlingen. Den slags tal viser, at det ofte er et lotteri, hvem der får asyl.«

Sagsbehandlingen skulle så varetages af et fælles EU-agentur eller af FN’s flygtningeorgan UNHCR.

Michala Bendixen finder det i det hele taget mystisk, at man bliver ved med at diskutere spørgsmålet om flygtninge, som hun kalder en ”pseudodiskussion”. Det burde ikke være til debat. Men hvad så med borgernes demokratiske indflydelse?

»Jamen det ville være rigtig godt at få fjernet det (asylpolitikken, red.) fra det demokratiske, for det er faktisk ikke noget, folk skal bestemme. Det er menneskerettigheder. Slut, færdig, punktum. Hr. og Fru Jensen skal ikke have indflydelse på, om en person er i risiko eller ej. Det er eksperter, baggrundsrapporter, dommere og sagsbehandlere, der skal afgøre det.«

3 kommentarer »

 1. Det er ikke en pseudo-diskussion, den beskæftiger sig derimod med sandheden, nemlig at det er de såkaldte “flygtninge” , der er pseudo, altså uægte, falske flygtninge. Debatten gør det, den skal i et folkestyre, den afværger katastrofer. Tænk bare på indførelsen af euroen (øvroen), som blev afværget i Danmark, eller ditto mht atomkraft. Bare se på Tyskland mht. atomkraft!

  Like

  Kommentar af barfbag — 5 august 2015 @ 01:01

 2. Denne narcissistiske hjernedøde provokatørs synspunkter adskiller sig kun en anelse fra de våde drømme som flere indflydelsesrige medlemmer af vor regering har. Inden jul skal vi stemme om retsforbeholdet og afstemning om forsvarsforbeholdet er på tegnebrættet. Der skal smedes nu før den katastrofale udvikling i Europa bliver lysende klar for selv den mest tungnemme. Jeg er rimelig rystet over udsigten til at skulle opleve dette kontinents deroute fra at være verdens demokratiske håb til at blive en del af den tredie verden med vold, utryghed, undertrykkelse og stærkt indskrænket frihed. Det må ganske enkelt ikke ske.

  Like

  Kommentar af EH — 5 august 2015 @ 01:04

 3. Hun er helt klart enten syg i hovedet, eller fanatisk ideolog. Sandsynligvis begge dele. Uanset hvad orsagen er så er dette et tydeligt eksempel at vesten største problem er vores journalister. En sådan tosse som hende ville leve videre i glemsel hvis det ikke var for det massive antal af venstreekstreme journalister der befolker vores medier, især massive DR. Disse personer er ved at ødelægge Danmark, og Europa, for al overskuelig fremtid.

  Like

  Kommentar af Mike E — 18 august 2015 @ 17:12


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: