Hodjanernes Blog

24 marts 2015

Står det så sørgeligt til?

I bogen “Den hemmelige socialdemokrat” beskrives regeringsdannelsen i 2011, der som bekendt endte for Henrik Sass Larsen med, at PET ved dets chef Jakob Scharf nedlagde veto mod at Sass kunne blive minister.

I bogen står side 164:

“Et af de rygter, der florerer, handler om, hvordan Sass tilbage i 80’erne havde udmanøvreret en ung bz-type, der var kommet anstigende til et repræsentantskabsmøde i DSU iført militærstøvler og en stribe outrerede holdninger, som han ville arbejde for at gøre til hele DSU’s, såfremt det var lykkedes ham at få en plads i forretningsudvalget. Men den plan havde Sass og hans sammensvorne fået forpurret, hvorefter bz-typen opgav sine politiske ambitioner. Han helligede sig i stedet sine jura-studier, som siden førte ham ind i Justitsministeriet, inden karrieren kronedes med stillingen som politimester. I Politiets Efterretningstjeneste.”

Det interessante er, at man som ‘bz-type med outrerede holdninger’ kan blive chef for PET, hvis rygtet er sandt.

 

3 kommentarer »

 1. Denne “bz-type” skulle vel aldrig være en hvis Jacob Scharf????

  Like

  Kommentar af Stærkodder — 24 marts 2015 @ 16:59

 2. Jo.

  Like

  Kommentar af Hodja — 24 marts 2015 @ 20:56

 3. Folk, der har adgang til ABA’s samling af DSU-referater og notater og leder grundigt efter, kan rigtigt nok finde diverse meget outrerede og trotskistiske udtalelser og synspunkter, som denne senere PET-chef har fremført. Han blev i sin tid som ung lømmel sat organisatorisk på plads af Sass og co. i DSU, men tog rigtigt nok hævn ifm. regeringsdannelsen. Herefter allierede han sig med justitsminister Bødskov, som sammen med sin departementschef så sit snit til at holde Sass ude i kulden. De røg dog alle tre i svinget. Først Scharf og Bødskov i samme måned. Og da Mette F. (som i dag arbejder tæt sammen med Sass) trådte til som justitsminister efter Karen H., gav hun det endelige dødstød til den sidste del af trioen. Sass kom tilbage. Den der ler sidst, ler bedst.

  Like

  Kommentar af Peter — 25 marts 2015 @ 10:32


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: