Hodjanernes Blog

24 september 2014

Ulandshjælpsmodtager sender sattelit i omløb om Mars

Filed under: Indien, Teknologi, Videnskab — Tags: , , — Hodja @ 23:23

Så vidt jeg er orienteret nægter Indien heldigvis at modtage ulandshjælp fra Danmark.

4 kommentarer »

 1. Inderne er ikke kun motiverede ud synsvinklen ” Se – hvor dygtige vi er”, men de ved også, at den type projekter virker som banebrydere for andre teknologiske fremskridt. Ja – ja lyder det fra mange danskere, men se hvor fattige de er, og velfærd har de ikke skyggen af. Helt ligesom kineserne. Ja, de er på mange punkter langt efter os – endnu, men de er på vej op, og vi er på vej ned.

  Medens vi herhjemme har valgt at satse på lavteknologiske vindmøller og borde, der kan vippe med bordpladen, når man drejer på et håndtag, så har inderne fx. valgt at satse på anvendt matematik, i sådan en grad, at de har lavet en dominerende industri ud af det. Fx får amerikanske producenter af ekstremt hurtige processorer til processering af signaler (tidsserier) skrevet deres basale rutiner i Indien. Og det er sgu en hel anden musik end at lave borde med håndsving og krumtap.

  Like

  Kommentar af husmanden — 25 september 2014 @ 10:57

 2. Ja det har du fuldstændig ret i, vi må så håbe, at de outsourcer noget af det inderne ikke selv gider lave om få år til os 🙂

  Like

  Kommentar af Hodja — 25 september 2014 @ 12:40

 3. Over på undskabenshotel forklarede jeg friskt og uden dokumentation, at der for dansk hjælp gælder en reglen om 2/3. Nemlig at 2/3 af en bevilling går til løn m.v. af de danske ansatte i et projekt og at 2/3 af resten går til lokalt ansattes løn m.v.. Resten kan så bruges på det man havde tænkt sig at gøre noget ved. Det gælder for så vidt både udenlands- som indenlandsbistand.

  Fokus er ikke at gøre noget for ved et problem, men at gøre noget for nogen, hvor nogen er vennerne til dem der giver en bevilling af skatteydernes penge. I den forbindelse er det selvfølgelig håbløst, at bevilige penge til noget man faktisk kunne gøre noget ved. Man vil selvfølgelig altid foretrække, at gøre noget ved noget man alligevel ikke kan gøre noget ved. Bedst er det selvfølgelige at bevilige til noget, der ikke er et problem og som i øvrigt ikke eksistere. På den måde kan man nemlig bevilge et utal af gange til det samme.

  Like

  Kommentar af Hans Und — 25 september 2014 @ 18:18

  • Jeg fik så ikke forklarret hvorfor inderne er så fornuftige, at sige nej tak. Men det er simpelt. Hvis den slags penge penge flyder ind, så vil ellers produktive mennesker gå i fælden og arbejde med intet. Eller værre noget destuktivt, som f.eks socialisme.

   Like

   Kommentar af Hans Und — 25 september 2014 @ 18:24


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: