Hodjanernes Blog

26 august 2014

Stille undren

Filed under: Diverse, Husmanden — husmanden @ 15:43

Vi knoldesparkere undrer os.

Ikke kun over, hvorfor det aldrig regner, når kornet mangler vand, og det står ned i stænger, når kornet skal ind, men også over de mange ting til alles frelse, der vedtages på tinge og i pressen, og som bagefter bruges til at forpeste vore liv.

Se nu bare på klimaet. Her havde vi da troet, at vi for en gangs skyld, kunne gå fri, og nøjes med straffen i nedbørsfordelingen, men nej nej. Her forregnede vi os. Næh – vi har vor store del af skylden for, at himlen falder ned i alles hoveder. Forskerne har nemlig regnet ud, at det er vore køers prutter og vort umådeholdne forbrug af diesel til vore alt for store traktorer, der er medvirkende til det dårlige klima. Hvad straffen skal være, vides endnu ikke.

Eller forureningen af alt vand. Her er det også vi bønder, der er skurkene. Og det undrer os jo lidt. For andedammen midt oppe i kornmarken er krystalklar, hvorimod Lyngsø, der aldrig har set skyggen af landbrug, er grøn som grønkålsuppe? Eller hvad med fjorden, hvor familiens sommerhus ligger. Er det også os der har skylden der? Eller er det den metertykke kloakledning, der i over 50 år ledte al byens kloakvand urenset direkte ud i fjorden? Nej da!

Og listeria, MRSA, salmonella osv. . At folk æder sig smældfede. Alt det er også vores skyld. Somme tider kunne vi knoldesparkere tro, at hvis bare vort landbrug blev lukkes, dvs flyttet til Polen, så blev alt godt? Det virker som om, det er det, alle eksperterne mener. De peger på problemerne, men aldrig på løsninger.

Endnu arbejder polakkerne for os, men til gengæld tærer de på børnepengene – siger man. Tja tænker vi, men når man nu ikke kan drive danskerne og nydanskerne på arbejde herude, og polakkerne gerne vil – hvad så? Jeg må tilstå, at jeg ofte har tænkt på at investere i en yndig ung polsk 50 årig blondine, med henblik på at få gjort lidt af det, jeg ikke selv overkommer? Alle naboer synes at jeg burde, så jeg er lidt mistænksom.

Men der er også ting, der ikke er så gale endda her i udkantsdanmark. De omtalte nydanskere, man havde tænkt sig skulle berige byboerne, har vi ikke mange af herude, for som sagt bliver de anvist arbejde, og så kan det nok være, at de skal hjem til Århus. Ude af øje – ude af sind, men vi kan jo alligevel ikke lade være med at tænke på, om ikke det giver ballade, hvor de slår sig ned?

Vi ved jo, hvad der sker, når en fremmed tyr forvilder sig ind til køerne og vor tyr Charles. Så bliver den integreret, som politikerne kalder det. Køerne er ligeglade, men det er Charles ikke.

Og det koster vel også noget med al den berigelse? Herude er der stadigvæk en del virksomheder tilbage, men inde i byerne er der dælme ikke mange almindelige arbejdspladser tilbage. I min fødeby, som jeg besøgte for et år siden, var der ikke længere én eneste – til 20 tusinde mennesker. Den var en slags hvilehjem, hvor alle plejede hinanden. Det gjorde ikke så meget, sagde de, da renten snart var 0. Så var huset billigt, og alt man ventede på var afdrags- og rentefrie lån, så ville det hele bare være fjong. Med den ny regering og støttepartier skulle det nok snart blive til noget.

Vi bønder kan godt lide skolen. Vi gik i den sorte, hvor vi lærte at regne, læse og skrive og intet om demokrati. Det var vi ikke så kede af. Nu skal børnene være i skole hele dagen. Det er noget regeringen har fundet på, for at straffe lærerne for at have næsten lige så meget ferie som dem selv. Tror vi, men selvfølgelig synes vi, at det er synd for børnene. De skal være hjemme hos mor og med far i marken og stalden. Og de skal have lov til at lave de ulykker, som alle sunde børn laver. Og indtage masser af bakterier og andet skidt, der kan styrke dem. Synes vi.

Officielt siger politikerne, at meningen med skolereformen er, at alle skal være lige og derefter forskere eller pædagoger. Vi skal nemlig leve af klogskab, godskab, innovation, politik og velfærd. Og det er vi verdensmestre i. Her er det så, at vi bondejokker tænker, at uanset hvor fromt det hele er, så er det sgu nok ikke noget kineserne vil give os fladskærme og mikrobølgeovne for – sko og tøj. Nå – siger vi så i vort stille sind, lidt håb er der vel, for om ikke andet så har kineserne stadig brug for mad og minkpelse. Blærerøve.

Næste gang vil jeg brokke mig noget mere detaljeret over klimaet.

Husmanden.

2 kommentarer »

 1. Hej Husmand

  Tak for et anderledes indlæg .

  Du fik mig til at tænke på “knoldesparkernes” situation.
  Jeg kan sagtens følge dig et langt stykke.

  Dog vil jeg foreslå dig at overveje at investere i 2 yndige unge polske 25 årige blondiner fremfor en på 50 🙂

  Jeg glæder mig til dit næste indlæg om klimaet

  mvh TrumfEs

  Like

  Kommentar af trumfes — 26 august 2014 @ 18:26

  • Tak for din venlige kommentar TrumfEs.

   Ja – jeg håber, at det går med anden indgangsvinkel, til den elendighed vi oplever. Reportage og tanker fra plovfuren – hvorend den måtte være. Går det ikke smider I mig bare på porten. 🙂

   Mvh. Husmanden

   Like

   Kommentar af husmanden — 27 august 2014 @ 10:37


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: