Hodjanernes Blog

12 november 2013

Luksuriøs herregård blir asylmottak

SVERIGE/ASYLGALSKAP.

Skebo herregård med historie tilbake til 1700-tallet er den siste i raden av slott, herregårder og luksuriøse hoteller som omgjøres til asylmottak for ulovlige asylsøkere som har kommet til Sverige. Over 100 asylsøkere skal nå få bosette seg i det vakre slottsmiljøet nære Roslagen i Sverige.

Skebo_bruk_Sweden

Mere på Fyret

2 kommentarer »

 1. Somalisk familie på 12 fikk millionvilla
  SVERIGE /ASYLGALSKAP. Fyret.nu kan videreformidle en solskinnshistorie fra Sverige etter at en familie på 12 personer fra Somalia skal ha fått en villa til 4 millioner kroner av kommunen. Dette etter en kritisk artikkel i avisen Metro som påpekte hvor tøft familien hadde det i sin daværende lille leilighet.
  Familien som skal ha åtte barn under 16 år skal ha fått villaen i august i år etter at avisen Metro hadde vært på hjemme-hos reportasje hos familien Aden. De bodde da i en 35 kvadratmeter stor leilighet, som ifølge artikkelen skal ha vanskeliggjort barnas leksearbeide og gjort at familiefaren måtte stå opp klokken 5 på morgenen for å gjøre barna klare for barnehage og skole.
  – Selv ikke dyr bor så trangt, beklagde Aden seg til avisen Metro.
  Mor, far og 10 barn
  Ahmed Gedi Aden kom til Sverige fra Somalia for tre år siden. I sommer kom resten av familien hans. Det inkluderte hans kone og deres 10 barn. Familien skal ha beklaget seg på at de i Somalia skal ha hatt det veldig bra. De skal ha bodd i et veldig stort hus med fem rom, to toaletter, to kjøkken og en stor fin hage. Pappaen, Ahmed Gedi Aden, 62, arbeidet hardt, blant annet for Leger uten grenser og hans tildekkede kone Madina Abdullahi, skal ha tatt vare på barna.
  Ahmed Gedi Aden forteller følgende til avisen Metro:
  – Jeg har kjempet lenge for å få min familie hit (Sverige red. anm). Men å bo slik fungerer ikke. Vi hadde et mye bedre liv i Somalia. Jeg ville ikke forlate mitt land, men ble tvunget til det på grunn av krigen.
  Ble lovet stor leilighet
  Ahmed forteller at han ble lovet en stor leilighet når resten av familien hans kom til Sverige, men at kommunen i Strängnäs ikke har gjort som de lovte. Men dette skal ikke være sant, da de ble tilbudt en stor leilighet i tettstedet Löt, men valgte å avslå tilbudet da leiligheten ikke lå sentralt nok for familiens behov.
  Rett etter ankomst til Sverige skal moren i familien, Madina Abdullahi, ha blitt syk. Det var visstnok veldig ille. Metro fremstiller det som en nære-døden-opplevelse. Moren skal ha kastet opp og vært svimmel. Etter fem dager på sykehuset i Eskiltuna med full legesjekk fant legene ingenting.
  Abdullahi forteller:
  – Legen tok blodprøver, men fant ingen sykdom. De sa at det var stress. Her er det bråkete hele tiden og jeg får aldri en stille stund. Det er alltid varmt ettersom kjøkkenet ikke har noen dør som vi kan stenge når vi lager mat.
  Sim salabim
  Kort tid etter at denne historien så dagens lys skal kommunen ha vært aktive på boligmarkedet og funnet millioner av kroner til familiens nye hus. En luksusvilla fra 1936 på 186 kvadratmeter med nesten 900 kvadratmeter stor tomt ble på rekordfart kjøpt inn på skattebetalernes regning.

  Nå har Ahmed og Madina og deres 10 barn rikelig med plass både inne og ute.
  Pensjonister kastet ut
  Samtidig som denne saken kom det fram at kommunen skal ha kastet ut 24 pensjonister fra eldrehjemmet Solvändan i Mariefred. Dette for å spare ni milllioner kroner som skal brukes på hjemmetjenesten i kommunen.

  Like

  Kommentar af Hodja — 13 november 2013 @ 00:12

 2. Enastående vacker herrgård. Som invandrare 1967 var det den miljö jag såg i Sverige – bebodd av svenskar. Och jag älskar den fortfarande. Men med Palme kom vänstervågen på 70-talet och landet började ruttna. Och på den vägen är det. Tragiskt.

  Like

  Kommentar af Torben Caroc — 13 november 2013 @ 11:35


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: