Hodjanernes Blog

4 november 2013

Medlem af Journalistisk Venstreparti offer for røveri i Oslo

Et slag i ansiktet, mobilen forsvant ut av hånden min.

Nye slag og spark fra flere par med lange armer og bein. Jeg ble kastet i bakken, og merket ukjente hender forsyne seg av innholdet i lommene. Og bare noen sekunder senere, like plutselig som det hele startet, forsvant alle oppover Brugata. Jeg reiste meg opp og forbannet dem, mens jeg registrerte en rød boblejakke forsvinne raskt rundt hjørnet.

De var menn, som 97 prosent av gjerningspersonene. De var under 30 år, som 9 av 10. Og de tilhørte den halvparten av ranere med afrikansk eller asiatisk bakgrunn.

Her kommer hans konklusion, der viser, at han en ægte sjovnalist:

Og her viser dessverre statistikken at dette er grupper som, minst av alt, trenger ytterligere stigmatisering. Vi vet at det er mange unge menn med «afrikansk utseende» som står bak disse ranene. Denne vissheten kan bidra til forsterkede fordommer mot grupper der integrering allerede er en utfordring. Det kan bli en ond sirkel, noe som i seg selv understreker hvorfor det haster å få gjort noe med dette problemet.

Mere på OsloBy

4 kommentarer »

 1. Gid vi kommer til at opleve mere af den slags, men gerne meget grovere, såsom at de rødefacister bliver myrdet og/eller voldtaget.

  Sagen er næsten lige så god som den med den kvindlige rødfacist, der blev voldtaget under sit “nødhjælpsarbejde” i Haiti.

  http://www.occidentaldissent.com/2010/04/23/amanda-kijera-liberal-human-rights-activist-raped-in-haiti/

  Lignende sager:

  Peter Mygind (det var så ikke engang ham selv, men hans barn der blev ramt (en sød far, der på den måde fortæller sit barn, at han regner sin søn for intet)), samme for Muhammed Reinfeldt, DDR sjovnalisten Puk Damsgaard Andersen (voldtægt i Kairo), DDR medarbejdere på DDRs p-plads… Listen er lang.

  Og tosserne har åbenbart ikke lært lektien endnu.

  Like

  Kommentar af Hans Und — 4 november 2013 @ 11:48

 2. Det er altid træls at blive overfaldet og frarøvet alt af værdi, og specielt er det kedeligt at erfare, at røverne er ens venner. Dem, man har sat sin karriere ind på at forsvare.
  Det ville have været nemmere at forholde sig til sagen, hvis det var hvide hjemmefødte norske mænd, som nok ville være lidende af fremmedhad – den slags mennesker, som skal omskoles til at være tolerante mod fremmede kulturer, fremmed overtro på krigerprofeten og rigere pigmentering i huden.
  I grunden skulle man slet ikke lade sig ophidse så meget, at man bagefter vælger at lave politianmeldelse.
  Forhåbentlig får journalisten tid til at besøge vennerne i fængslet, hvor de måske vil indrømme, at de selvfølgelig var kede af, at de havde krænket venskabet. Men, som de nok siger: “Vi genkendte dig ikke lige i situationen. Måden, du gik på, lignede den, som højreekstremisterne går på. For en anden gangs skyld burde du gå med palæstinensertørklæde.”

  Like

  Kommentar af Poul Berg — 4 november 2013 @ 12:15

 3. Enhver, der har været i kontakt med journalister ved, at standen består af lede misundelige, ondskabsfulde og totalt opblæste idioter, der lyver og bedrager, helt som det passer dem. Jeg er helt enig med Hans Und. Gid pressens forbandede løgnhalse må stege i helvede, og gerne i det de syntes, at vi andre trængte til.

  Like

  Kommentar af Børge — 4 november 2013 @ 12:30

 4. “Vi vet at det er mange unge menn med «afrikansk utseende» som står bak disse ranene. Denne vissheten kan bidra til forsterkede fordommer mot grupper der integrering allerede er en utfordring.”

  Jamen lille sjovnalist, forstå det nu. Når der, som du selv skriver, er tale om gentagende tilfælde, er det ikke længere fordomme men erfaringer der er tale om.

  Like

  Kommentar af Santor — 4 november 2013 @ 16:10


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: