Hodjanernes Blog

23 oktober 2013

Gidsler for Greenpeace

I sagen om den danske kvinde Anne Mie Roer Jensen, der sidder i et tuberkulosebefængt fængsel i Murmansk i Rusland skriver metroXpress i dag:

Mie og Greenpeace har dårlige odds bag russiske tremmer. I Rusland bliver 99 procent af de tiltalte dømt. Især i politiske sager får man en unfair rettergang, siger Rusland-ekspert og Amnesty. Danske Anne Mie Roer Jensen og de 29 Greenpeace-aktivister, der er tiltalt for pirateri, har dårlige odds.

Også Trine Christensen, vicegeneralsekretær i Amnesty i Danmark, er kritisk over for det russiske retssystem.

»Især i politiske sager ser vi et mønster af dårlige retsprocesser. Advokater får ikke nok tid til at tale med deres klienter, retsmøder bliver flyttet, og bevismateriale dukker pludselig op i retssalen, uden at de tiltalte får mulighed for at forberede sig på det,« siger hun og opfordrer den danske regering til at følge Holland og Tyskland trop og gå mere offensivt ind i sagen.

En interessant ting i denne sag er mediernes totale mikrofonholderi overfor Greenpeace. Jeg har ikke set et eneste medie stille kritiske spørgsmål til Greenpeace. Er ‘aktivisterne’ gået ind i aktionen med åbne øjne? Har de været klar over deres dårlige odds, hvis russerne greb ind? Har de fået oplysninger om det russiske retsvæsens tilstand? Er de blevet gjort opmærksomme på de forhold, de risikerede at komme til at sidde under i russiske fængsler. Og sidst men ikke mindst: Er Greenpeace bevidst gået ind i aktionen, med den viden, at de risikerede at skabe en højtprofileret sag med en stor flok martyrer? En ting er dog sikkert – reklameværdien for Greenpeace er tårnhøj. Og landets journalistiske TV-værter sidder allerede og slikker sig om munden, hvis hun mod forventning skulle komme hjem.

Men nej. Ikke en sjovnalist har stillet et eneste spørgsmål af den art.

6 kommentarer »

 1. Jeg har tidligere udbredt mig terrororganisationen “greenpiss” her på stedet og gentager mig selv:

  Den pan-vestlige terrorgruppe “Greenpeace”, har for tiden nogle af deres terrorister samt et skib tilbageholdt af russiske myndigheder. Blandt andet sidder den danske terrorist Anne Mier Roer Jensen fortiden fængslet i Rusland, efter at terrorgruppen angreb en russisk boreplatform.

  http://jyllands-posten.dk/politik/ECE6049148/gjerskov-meget-voldsom-pirateri-anklage-mod-aktivist/

  Tidligere i år er det (bl.a.) gået udover en forsøgs rismark, hvor der pågår forsøg med “golden rice”, der skal, om alt går vel, fremavle en sort med bl.a. et højere indhold af A-vitamin, ved hjælp af gen-manipulation.

  “The officials shared that there were farmers in the group, but they just watched and stayed on the sidelines. Local customs and traditions dictate that the destruction of a living field brings bad fortune – Bicolanos refer to it as “Bosung”. Those who entered the field to vandalize were mostly young men and some covered their faces.

  The local officials and the Institutional Biosafety Committee (IBC) recounted that the rallyists had been assembled in Legazpi City the day before, and brought overnight to Naga City in a convoy of about a dozen jeepneys. In Naga City they had been housed in local hotels. It was reported that the group included foreigners. ”

  Læs: Terrorgruppen Greenpeace havd hyret bøller i tilpas afstand fra åstedet til det beskidte arbejde, men havde dog repræsentanter med på stedet (foreigners) for at sikre, at det hærværk de havde betalt for blev udført.

  http://irri.org/index.php?option=com_k2&view=item&id=12640&lang=en

  Og hvad kan vi så få ud af det?

  1) Greenpeace arbejder officielt, og har et budget på ca. 350 millioner US$

  2) frontterroristerne er unge, der arbejder for ingen eller meget lille betaling. Terroristen Anne Mier Roer Jensen er ved at uddanne sig til navigatør og får formentlig noget erfaring. Vandalerne i Bicol har formentlig hver fået omkring DDK 100,- svarende til 2 dages lokal mindste løn.

  3) Bagmændene i terrorgruppen Greenpeace har formentlig et liv i sus og dus. Betalt af indsamlinger, og ikke mindst forskellige interesser, der gerne ser projekter, der modarbejder deres interesser ødelagt. F.eks produktion af sunde og billige fødevarer.

  mao: Greenpeace er terrorister for hire. Og hvor fanden er fagforeningen der skulle sikre deres fodfolk ordentlig betaling henne? Og de sjovnalister der skulle afdække en terrorgruppe som Greenpeace og deres bagmænd?

  Tidliger greenpeace medarbejder: Almindligt vi hyre “militante”:
  http://www.philstar.com/business/2013/10/03/1240728/former-member-bares-huge-greenpeace-pr-fund

  Ifølge årsrapporten for den skandinaviske del, deler de 71 medarbejdere SEK 40 mil i løn.

  – i øvrigt håber jeg “danskeren” Anne Mie Roer Jensen (jeg skammer mig over at dele nationalitet med fjolset) får en dom der så hård, at den også dækker skaderne på rismarkerne.

  Like

  Kommentar af Hans Und — 23 oktober 2013 @ 13:32

 2. Der er ingen forskel på Danske pirater der begår ulovligheder i Russisk farvand og somaliske pirater der begår ulovligheder i somalisk eller internationalt farvand.

  Håber det Russiske retssystem dømmer dem for deres forbrydelser.

  Like

  Kommentar af Santor — 23 oktober 2013 @ 13:34

 3. Grønpissernes ledere er ikke dumme. Hvis piraterne bliver frifundet, helt eller delvist, er det en sejr, og så rykker de snart ud igen. Hvis de bliver dømt, er det en propagandasejr – vestlige medier vil koge masser af suppe på sagen.

  Selv om nogle menige grønpissere får en hård tid i et russisk fængsel – nå ja, hvad fanden. Jo mere martyrium, desto mere propagandaværdi.

  Like

  Kommentar af Crass Børsting — 23 oktober 2013 @ 13:49

 4. I forbindelse med, at Søren og Eddy var tilbageholdt i Somalia, blev deres rederi Shipcraft udsat for pressens kritik og opmærksomhed.
  Det er Greenpeace, der er rederi for de nu tilbageholdte.
  Hvis Greenpeace lovede aldrig mere at blande sig i russiske forhold, kunne russerne benåde de tilbageholdte uden at tabe ansigt. Måske kan det danske udenrigsministerium få en sådan aftale igennem.

  Like

  Kommentar af Elefanten — 23 oktober 2013 @ 16:40

 5. Det danske udenrigsministerium, skal slet ikke blande sig. Danske terrorister der bliver nappet i udlandet, skal tage konsekvensen af deres forbrydelser og helst rådne op derude. Hvorfor skal danske skatteborgere betale , ved at anvende udenrigsministeriet på den slags sager

  Like

  Kommentar af Ervin Peters — 24 oktober 2013 @ 07:01

 6. Jeg hørte igår det Socialdemokratiske tågehorn Dan Jørgensen i en tale i EU-parlamentet kræve, at EU indfører hårde sanktioner mod Rusland, hvis disse Greenpeace-‘aktivister’ ikke blev løsladt, og fik lov at rejse hjem til Vesten. Lad os for et øjeblik antage, at Bundeskansler Merkel tager Dan Jørgensen alvorligt, så gad jeg godt at vide, hvad Frau Merkel ville sige til et sådant forslag. Tyskland er idag afhængig af gas-leverancer fra Rusland, og den magtfulde tyske eksport-industri har så vidt jeg ved et ganske god handel med Rusland. Jge tror Frau Merkel meget hurtigt ville skyde Dan Jørgensens ‘boykot-Rusland-korstog’ ned, men nu er Dan Jørgensen så heldig, at Frau Merkel sandsynligvis ikke kender til hans ubetydelige eksistens, og derfor kan han score nogle billige point hos den bløde og feminiserede del af venstrefløjen i Danmark.

  Like

  Kommentar af JensH — 24 oktober 2013 @ 10:11


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: