Hodjanernes Blog

10 august 2013

Sosiologen Pål Veiden mener at romfolks kultur er umoderne og undertrykkende, og ønsker at flere romafamilier skal bli fratatt sine barn.

Han mener det må tas et oppgjør med deler av romkulturen, og har liten forståelse for de som mener at forståelse og samvær er veien til et bedre liv for romfolk, skriver Vårt Land.

Hva gjør man for å komme seg ut av fattigdommen? Andre kulturer vil jobbe seg ut av den. Romfolket bruker den mest tilbakeskuende og irrasjonelle av alle metoder, nemlig å tigge. Det opprettholder fattigdom, og de blir aldri integrert, mener sosiologen.

Veiden mener vi må spørre oss om hva som er verneverdig med kulturen til romfolk. Han mener den er preget av vold, undertrykking og beinhard intern justis.

Jeg tror det ville vært en stor fordel om flere romfamilier ble fratatt ungene sine, sier han.

Velden får støtte fra tidligere politioverbetjent i Oslo, Finn Abrahamsen, som mener at romfolk har blitt forstått i hjel. Abrahamsen etterlyser strengere krav fra myndighetene.

2 kommentarer »

  1. Sigøjnere og Islamister mishandler deres børn ifølge Vestlig lovgivning men disse problemer går de offentlige myndigheder langt uden om,de ansvarlige ansatte vil gerne hæve deres løn men passe deres arbejde det tør de ikke.

    Like

    Kommentar af roehakker — 11 august 2013 @ 10:56

  2. NRK, der svarer til DR, havde en lang hulkereportage om en sigøjenrkvinde, der stod til udvisning fra olie- og myseostparadiset. Journalisten undlod at fortælle, at kvinden havde fået dom for at sælge sin egen datter til sex.

    Like

    Kommentar af Elefanten — 11 august 2013 @ 14:59


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: