Hodjanernes Blog

7 juli 2013

Historiker Niall Ferguson kom til Norge med et dystert budskap i forrige uke.

Det var et dystert budskap Ferguson serverte da han talte i Nobelinstituttets store sal i forrige uke:

Han stilte spørsmål om hvorvidt Vesten var inne i en nedgangsperiode som vil ende med at «resten», det vil si land som Kina, India, Brasil osv, definitivt overtar det politiske og økonomiske hegemoniet i verden.

Om ikke dette er nok, har innføringen av euroen, som Ferguson kalte «en ubeskrivelig tåpelig beslutning», utsatt Europa for store økonomiske påkjenninger.

Ser man på et verste-scenario for Europa innen 10 år, kan man se for seg massearbeidsledighet og europeiske storbyer preget av pågående krigføring mellom grupper av innfødte europeere og innvandrere, som alle har fått sine levekår dramatisk redusert, mente han.

Mere på Aftenposten hvor du kan læse, at hans løsning på problemet er MERE EU.

2 kommentarer »

  1. En Varm Nyhed.

    Like

    Kommentar af Korsridderen. — 7 juli 2013 @ 22:10

  2. Europæiske politikere har efter denne historikers mening foretaget sig noget dybt tåbeligt. Løsningen er at tage skridtet fuldt ud og begå den ultimative tåbelighed. Disse etnisk/kulturelle tvangsægteskaber rasler sammen om ørerne på ham uden at det sætter sig noget aftryk i hans konklusioner. Med al respekt men så heller ikke mere. Men bortset fra det. Er vi festivalsfikserede danskere klar over hvad der foregår i denne loge af danske EU spytslikkere, EU kommission, EU-domstol og en samling overvejende korrupte EU parlamentarikere? Eller er vi bare ligeglade? Det er vor samfundsmodel som er ved at falde, vores velfærd. Når EU domstolen i en slags politisk vanvid og ekstrem arrogance bliver ved med at tilkende enhver borger i et stadigt voksende EU danske sociale goder med papirstynde begrundelser, så vil det eneste forsvarsmiddel på sigt være at beskære disse goder betragteligt. Og det er faktisk også hensigten. Alt kan bruges i kampen for at tilintetgøre nationalstaten.Lad os nu se om ikke der på et tidspunkt udløses en eller anden form for boomerang effekt.

    Like

    Kommentar af EH — 7 juli 2013 @ 23:52


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: