Hodjanernes Blog

10 juni 2013

Finnerne kræver sit

Kære Statsminister Helle Thorning-Schmidt:

Undertegnede har registrert, at visse mennesker her i Danmark får bistand og særrettigheter grunnet sin kulturelle/ religiøse bakgrunn. Dette er visst mulig selv for tredjegenerasjons innvandrere. Dette synes jeg jo i utgangspunktet er fint og flott, men jeg kan ikke se, jeg som halvfinne og andre av finsk opphav får noe tilrettelagt av det offentlige, slik at vi også kan leve ut vår kulturarv. Derfor har jeg på vegne av oss med finsk opphav notert noen få beskjedne krav, vi vil anta er en ren formalitet å få gjennomslag for:

1: Vi krever, at det bygges offentlige saunaer i alle offentlige bygg ment for å romme mer enn 200 personer. Dette slik at vi av finsk avstamning skal kunne ha et sted å meditere og ikke minst kunne pleie vår kultur – uansett hvor vi er i Danmark.

2: Vi krever, at det plantes bjørk i umiddelbar nærhet av alle offentlige saunaer. Dette fordi vi av finsk opphav har behov for å piske oss selv og andre med fersk bjørkeris, når vi sitter i en sauna (regner med dette går greit, da den danske stat allerede sponser koranskoler der pisking også er en del av kulturen).

3: Vi krever fritak for moms og alkoholavgifter på Finlandia og Koskenkorva i alle supermarkeder. Dette er hellig drikk for en finne, og det bør også tilrettelegges på arbeidsplassen, så vi kan konsumere dette 5 ganger om dagen med hodet vendt mot Helsinki i en sauna. Det kan hende, vi utbasunerer uforståelige ting etter høyt inntak av vår hellige drikk, men vi finner er beskjedne og krever ikke høye tårn å gjøre dette fra. I noen tilfeller er vi så beskjedne, at vi gjør det under et bord til og med.

4: Vi krever fritak for moms på saunaovner og nødvendig stein i knyttnevestørrelse. Steinene skal ikke benyttes til steining (som i andre kulturer den danske stat sender penger), men de er kun der for å øke varmelagringen, når vi pøser på vann, som damper opp fra ovnen.

5: Vi krever retten til å sprade rundt i Adams/ Evas drakt etter eget forgodtbefinnende. Dette er ofte nødvendig, når man kommer ut av saunaen. Dersom statsministeren har sett litt finsk fjernsynsteater vet hun at dette er helt naturlig for enhver finne. At man samtidig har et bjørkeris i ene hånda og ei flaske Koskenkorva i den andre, mens man utbasunerer noe uforståelig for danskere flest er også helt naturlig, og ikke noe politiet bør bry seg med.

Vil til slutt takke statsministeren for at hun tok seg tid til å lese gjennom de beskjedne kravene vi av finsk avstamning har å komme med. Det koster den danske stat lite å etterkomme disse kravene og det vil helt klart bidra til et mer kulturrikt Danmark. Derfor håper vi, det fort kan komme tiltak, som vil bedre situasjonen for oss av finsk avstamming.

Med vennlig hilsen

Pekka

9 kommentarer »

 1. Hæ hæ, Pekka, og det er ganske rimelige krav i forhold til dem, man hører fra anden side.

  Like

  Kommentar af Louis B. Knockel — 10 juni 2013 @ 10:44

 2. Disse krav er overskuelige for menigmand,håber ikke det kolliderer med en eller anden FN konvention.

  Like

  Kommentar af roehakker — 10 juni 2013 @ 11:15

  • Der er nok ikke noget uislamisk der ikke kolliderer med Anders Fup Rasmussens egen private menneskerettighedsbeskyttelsesorganisation.

   Like

   Kommentar af Nielsen — 11 juni 2013 @ 01:41

 3. Lyder meget rimeligt.

  Jeg overvejer at konvertere til “Finne”, sauna, druk og høje råb, er lige mig.

  Like

  Kommentar af Santor — 10 juni 2013 @ 11:18

 4. Pekka glemmer at finnerne skal gøre sig fortjent. Hvornår hører vi om knivmord – og her burde finnerne efter sigende være mestre – begået af finner i Danmark? Og hvornår hævder i jeres religion – renden rundt i sneen med bar røv, medens i pisker hinanden med enebærbuskens grene? Hvad forlanger I, når I hver dag tager på arbejde, og klarer jer selv?

  Næh – I er selv ude om det, når alle gode danskere ikke vil give Jer noget. Blærerøve.

  Like

  Kommentar af Børge — 10 juni 2013 @ 11:50

 5. Skal den ene part have særregler, så har de andre også et rimeligt krav!!!
  Selvfølgelig!!!

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 10 juni 2013 @ 13:12

 6. Pekka er Stor! 😀 Det var det sjoveste indlæg jeg har læst på de her nationale blogs, håber der kommer mere.

  Like

  Kommentar af Brian — 10 juni 2013 @ 14:05

 7. Kære Pekka
  Da jeg gik i skole lærte vi i geografi, at finnerne havde let til kniven.
  For at få politikerne til at indrømme disse rimelige krav og de i fremtiden efterfølgende, var det måske en ide at henvise til geografien.

  Like

  Kommentar af Menig 442 — 10 juni 2013 @ 22:33

 8. Det med at råbe fordrukkent og uartikuleret på offentlige steder, bør kun forekomme i nøgen tilstand. Ellers er det mest til gene og irritation for omgivelserne. Vi må stille krav til vores indvandrere – generelt. Så skal det såmænd nok fungere, Selv ser jeg frem til at deltage i kulturelle møder med den herboende finske minoritet.

  Like

  Kommentar af Hr. Naturli' — 11 juni 2013 @ 01:05


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: