Hodjanernes Blog

28 december 2012

Halal-Hallo?

60% af mobiltelefonerne i Mellemøsten er stjålet.

telefontyveriDet har altid undret os, hvad kulturberigerne skulle med alle de mobiltelefoner. Man skulle tro at en enkelt var nok til at hidkalde alle fætrene, brødrene og onklerne når man følte sig fornærmet, stødt eller på anden måde til grin. Men hver gang man hører om et gaderøveri eller overfald er det obligatorisk at man bemægtiger sig den vantros mobil i forbindelse med de mere voldelige kulturberigelser. Det må så resultere i et gevaldigt overskudslager af mobiltelefoner. Og her er så forklaringen:

Mobilsiden: “Alle telefoner har et IMEI-nummer. I en del telefoner kan IMEI nummeret aflæses direkte fra et klistermærke bag batteriet på telefonen. Giver dette ikke resultat, så isæt dit sim kort og aflæs IMEI nummeret med koden *#06#. – Hvis din telefon bliver stjålet skal du naturligvis spærre kortet. Men også telefonen kan, og skal spærres. Det er her meget vigtigt at du opgiver det rigtige IMEI nummer, ellers risikerer du at spærre en forkert telefon. Altså, aflæs nummeret og skriv det ned, FØR telefonen bliver stjålet. Hvis du har gemt kvitteringen på din telefon, burde IMEI nummeret også fremgå her.

Når man forsøger at tilslutte sig mobil nettet, søger telefonen først efter en operatør, hvor kortet har lov til at tilslutte sig (disse informationer ligger i kortet). Herefter sender telefonen en information om sim-kortets nummer (krypteret). Dette kontrolleres og brugeren registreres i et register, med informationer om hvor brugeren befinder sig (landsdel og land mv.), herefter overføres en krypterings nøgle og i den nye krypterede form overføres IMEI nummeret til kontrol. Nummeret kontrolleres i et centralt register over alle brugbare IMEI numre. Hvis et nummer er meldt stjålet kommer der en udskrift hos Politiet, med information om hvilket kort der har været forsøgt brugt i hvilken telefon, og telefonen kommer naturligvis ikke på mobil nettet (enten skriver telefonen ingenting, eller kan den skrive “SIM-kort fejl”,”operatør fejl” o.l.)

Dette system funger i alle de europæiske lande, men desværre ikke i Mellemøsten. Ikke fordi der er tekniske vanskeligheder med at indføre systemet, men fordi operatørerne ikke ønsker at deltage. Man er bekendt med, at op mod 60% af de telefoner der er i drift i områder som bl.a. Mellemøsten, er meldt stjålet hos andre netoperatører.”   –  (Tip: EveryKindaPeople)

3 kommentarer »

 1. Efterhånden som vores erfaringskatalog gradvis bliver udvidet er vi vel ved at nå dertil hvor vi kan konkludere:

  Modus operandi: “Generelt set foregår røverierne ved, at flere personer passer de forurettede op, og så truer de sig til blandt andet mobiltelefoner og hævekort.

  Gerningsmænd: Gerningsmændene er i alle tilfælde beskrevet som unge mænd af udenlandsk herkomst

  Bonusinfo: Mobiltelefoner er blandt røvernes foretrukne udbytte. Det er især de populære iPhones, der koster flere tusinde kroner i nypris, som røverne er interesserede i.

  Kilde m.m: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-55643243:b%C3%B8lge-af-gader%C3%B8verier-i-k%C3%B8benhavn.html

  Like

  Kommentar af Jernhesten — 29 december 2012 @ 10:41

 2. Mon vi nogen sinde få en regering der vil gøre noget ved problemet?

  Like

  Kommentar af Santor — 29 december 2012 @ 12:21

 3. Politiet i Danmark advarer brugerne af mobiltelefoner mod at tale i mobiltelefon på gader om natten.

  Like

  Kommentar af roehakker — 29 december 2012 @ 21:43


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: