Hodjanernes Blog

8 december 2012

Kniven sidder løst

Filed under: Bloggere, Jernhesten — Jernhesten @ 19:21

Så skete det igen: Masseslagsmål på Strøget: Mand stukket ned

knivmordTV2 (uddrag) Et masseslagsmål natten til lørdag i det indre København kunne være endt dødeligt, da en af slagsbrødrene trak en kniv under nævekampen. En af de involverede behandles i øjeblikket på Rigshospitalet for knivstik i baglåret.  “En større gruppe af udlændinge er i slåskamp på hjørnet af Løvstræde og Købmagergade. Det kulminerer med, at en 25-årig får to dybe stik med en kniv i baglåret.

Det er jo ikke første gang vi hører om kulturberigere med knive. Kigger vi lidt tilbage i tiden, så har fremmedkursens talsmænd ofte forsøgt at fortrænge og/eller benægte denne statistiske sammenhæng.  Som Peter Neerup Buhl beskriver i en af hans bøger, så skrev indvandrerlobbyisten Ole Hammer i 1973 et presseindlæg til forsvar for de fremmede i anledning af, at en tyrk var blevet sigtet for drab efter et sammenstød mellem danske “læderjakker” og tyrkere i Helsingør i juni 1973. En kriminalkommissær udtalte i den anledning, at det ikke kun er i Helsingør, “kniven sidder løst hos gæstearbejderne.” Hertil bemærkede Hammer i Aktuelt 20/6 73: “Hvordan en politimand kan tillade sig at påstå, at ‘kniven sidder løst’ hos fremmedarbejderne, er ufatteligt. Fremmedarbejderne burde rejse injuriesag”

Som Neerup-Buhl kommenterer sagen, så ikke så meget som overvejer Hammer om politimandens “injurierende” udtalelse kan begrundes i erfaring, altså fakta.

 

1 kommentar »

  1. Knive hører intet sted hjemme i nattelivet! Hvor er det bare usmageligt.

    Like

    Kommentar af Monsar A — 9 december 2012 @ 13:58


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: