Hodjanernes Blog

5 december 2012

Nogen forbereder sig på en uvis fremtid

Filed under: Økonomi, Danmark, EU, Europa, Penge — Tags: , — Hodja @ 23:06

12 kommentarer »

 1. Jeg gentager min kommentar til emnet.

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 6 december 2012 @ 00:24

 2. http://hodjatheband.com/hodja

  Like

  Kommentar af Nielsen — 6 december 2012 @ 07:24

 3. Jeg har fyldt 1800 liter tanken med diesel til traktoren, og den vil blive fyldt efter hvert år. Træer har jeg nok af til at fyre med til jeg dør. Gylle til min jord leverer Tommy, og havre til grøden og dyrefoder kan jeg selv dyrke. Så jeg kan have et par svin og stude gående, så jeg klarer mig nok. Men jeg tænker på, hvad de, der ikke plejer at tænke, har tænkt sig at gøre, hvis — eller rettere når det utænkelige sker.

  Like

  Kommentar af Børge — 6 december 2012 @ 10:44

  • Når infrastrukturen i landet bryder sammen, og elektriciteten, vandet, varmen, logistikken, fødevarerne o.s.v. udebliver tænker de: nu må Røde Halvmåne da komme og hjælpe os, der har har de rigtige meninger og har assimilleret os så pænt ind i islam!. Så finder de ud af, at de får en bar røv at trutte i – og så begynder de at æde hinanden. De, der ikke vil ædes, søger ud på landet, hvor folk har gjort som i video’en – og desuden kender deres pappenheimere. Hvilket betyder, at de vil få et los i røven tilbage til deres cafe latte-akvarier. Men det ved de ikke – endnu…

   Like

   Kommentar af Skjoldungen — 6 december 2012 @ 12:00

 4. Jeg har en hustandsmølle, men den kører kun, hvis el-nettet fungerer, da den er afhængig af at kunne komme af med overskudsstrømmen, og sikkerheden på møllen kører på netstrøm – møllens sikkehedssystemer må jo ikke være afhængige af den strøm, den selv (ikke) producerer. Ved ikke om det kunne fungere med en generator i tilfælde af, at nettet bryder sammen, problemet ville da være, hvad der sker med de mange uforbrugte kWh?

  Bare rolig, jeg har den KUN, fordi det er en rigtig god forretning 🙂 Det har intet med miljø at gøre.

  Like

  Kommentar af Hodja — 6 december 2012 @ 13:51

  • Uden at være specielt el-kyndig vil jeg tro, at når generatoren kører og opretholder spænding og fase på matriklen, så vil møllens sikkerhedssystem også virke. Den overskydende strøm fra møllen må kunne omledes til f.eks opvarmning af store mængder vand, som så kan bruges når behov er til stede.

   Jeg har iøvrigt fået oplyst, at når det landsdækkende el-net bryder ned – når, ikke hvis – så er det en smal sag at få landsbyen her til at virke ved hjælp af vort – elles så udskældte – barmarksværk. Endnu en fordel ved at bo på landet. Men det fritager naturligvis ikke for at have en dieselgenerator hjemme i laden.

   Like

   Kommentar af Skjoldungen — 6 december 2012 @ 14:09

  • Problemet med det manglende net må kunne afhjælpes. Nettet binder i de fleste tilfælde omdrejningstallet til netfrekvensen, så uden nettet tror jeg, at man skal begrænse den på andre måder afhængig af generatortypen. Tror jeg nok. Jeg er ikke stærkstrømmer. Men det vil selvfølgelig koste penge, at gøre det anderledes. Overskudsenergien ville jeg som Skjoldungen foreslår sende ned i en kæmpe varmtvandsbeholder. Gamle bezintanke på op til 30m3 koster ikke alverden. Og selvfølgelig skal man have en vekselretter med batteriback-up til det daglige strømforbrug.

   Like

   Kommentar af Børge — 6 december 2012 @ 14:39

   • Når det blæser meget, er det op til 700 kWh i døgnet – der skal sgu meget vand til 🙂
    Jeg må nok til at tale med min møllemand om mulighederne.
    Hvor køber man generatoren? Jeg så en i Jem og Fusk i aften, men deres er benzindrevet.

    Like

    Kommentar af Hodja — 6 december 2012 @ 22:36

   • Dieselgeneratorer er også noget dyrere end benzindrevne, men i det her tilfælde skal man jo have diesel, da det er store mængder og til lang tid, vi taler om. Der er benzin altså ikke smart at have liggende. Mit lokale byggemarked kalder dem nødstrømsgeneratorer og den her er udmærket til en beskeden hytte som min. Desuden er ‘diesel’ jo f.eks. også ‘blå’ , rapsolie og det petroleumsstads de lokale hælder i fiskekutterne… 😉

    Like

    Kommentar af Skjoldungen — 6 december 2012 @ 22:57

   • @ Skjoldungen.

    Benzin har så vidt jeg ved en holdbarhed på ca. 6 måneder men man kan købe additiver der forlænger holdbarheden. Ellers er jeg enig, en generator bør være diesel dreven.

    Like

    Kommentar af Santor — 7 december 2012 @ 01:21

   • @Santor

    Da jeg engang købte en plæneklipper sagde forhandleren at benzinen ikke skulle være i tanken mere end 3 måneder ad gangen.

    @Skjoldunge

    Hvad vil du anbefale mht vandfiltre?

    Like

    Kommentar af Jernhesten — 7 december 2012 @ 11:51

   • Det har jeg ærligt talt ingen forstand på. Herude i det yderste Thule har vi egen boring som rækker langt ned i sandbund, så der er kun et partikelfilter i systemet. Men har man ikke en pålidelig boring, bør man vel spørge det lokale vandværk – og så længe det fungerer kan man vel undvære et filter. Og når så ledningsvandet også ophører, bør man vel se lidt på de lokale vandløb og evt. købe noget chlor – og i alle tilfælde have et dygtigt lager af rent vand ude i laden. Og at koge vandet er jo altid godt. Men Hæren har nogle smarte håndpumper med filter som man kunne anskaffe et lager af. Til sidst er der jo altid lageret af whisky…. 😉

    Like

    Kommentar af Skjoldungen — 7 december 2012 @ 12:12


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: