Hodjanernes Blog

30 november 2012

Ny sparerunde hos forsvaret

Filed under: Bloggere, Jernhesten — Jernhesten @ 19:44

Regeringen har sammen de borgerlige partier og DF indgået et nyt forsvarsforlig som indebære årlige besparelser på 2,7 mia kr.

DR: Nyt forsvarsforlig er på plads. Forliget bevarer værnepligten og udskyder lukningen af kaserner. Forsvaret skal spare 2,7 milliarder kroner, men værnepligten bevares med 4200 mand. Det er del af nyt forsvarsforlig for 2013-2017, som er præsenteret fredag. Aftalen udskyder beslutningen om lukningen af kaserner til begyndelsen af det nye år.

Dansk Folkepartis formand jubler over aftalen, fordi værnepligten kun reduceres med 800 mand.

– Vi har fået sikret værnepligten frem til 2020, siger Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

Jeg er kistelykkelig for, at det lykkes at få de indrømmelser, der skal til, for at vi kan være med i forsvarsforliget.

Jernhestens kommentar: Ser man på forsvarsudgifternes andel af den samlede økonomi – BNP – anvender vi i dag en meget lille andel på forsvaret.  Vi har til gengæld nærmest verdensrekord i u-landsbistand, som regeringen gerne bevilger flere penge til. Jo, og så kan der jo også blive råd til lidt flere muslimer på førtidspension, og moske kan der også blive råd til lidt flere integrationseksperter, eller også kommer der bare til at gå et par måneder mere inden det endelige økonomisk sammenbrud indtræffer. Så jo, jeg forstår udmærket at Kristian Thulesen Dahl er kistelykkelig.

5 kommentarer »

 1. Ja i DF har man svært ved at få armene ned over denne bagatelindrømmelse. Jeg skal gerne indrømme at jeg har svært ved at få dem op. Men landspolitisk set kan det måske være smart nok. Bevares illusionen om at det er Rasmus smeds søn Jens fra Rinkenæs, som bliver hevet i trøjen og sendt til Helmann, så er det da ikke utænkeligt at det kan give forsvaret en bredere folkelig forankring.
  En anden grund til bevarelsen af værnepligten kunne være det faktum at antallet af ikke-etniske danskere blandt de professionelle soldater er stigende. Alt efter disse soldaters baggrund naturligvis, er jeg ikke helt sikker på det positive i denne udvikling. Jeg orker ikke at være korrekt eller spille naiv. Frisk i erindring er nyheden om en stærk tilstrømning af ikke-etniske nordmænd, som pludselig har fået smag for det frie jægerliv i Norge. Efter at have bestået jagtprøven er det så tid til at gå på jagt efter 5 stk. lovlige våben. Pudsigt nok synes de ikke at være ret synlige i de norske fjelde. Har selv prøvet det der med jagt. Tabte hurtigt interessen og hvad i alverden skulle jeg så ligge inde med et våben for.

  Like

  Kommentar af EH — 30 november 2012 @ 22:55

  • Ja, var det ikke også Glistrup som engang foreslog at vi erstattede forsvaret med en telefonsvarer, der sagde “vi overgiver os”! Nej, det gør man så ikke for vi skal jo også kunne sende vores unge ud som kanonføde i diverse krige i Muhammedanien.

   Du har dog klart en pointe med de ting du nævner. Der er ingenting der er så skidt at det ikke er godt for noget…

   Ellers går besparelsen vel ud på at svække vores forsvars evne så meget som mulig overfor den indvandring som snart ikke kan kaldes andet end en invasion.

   Like

   Kommentar af Jernhesten — 30 november 2012 @ 23:34

 2. Reducer den såkaldte bistand til u-lande til 500 millioner, som bruges via militæeret og civilforsvaret ved naturkatastrofer. Og bruge “overskudet” på forsvaret.

  Like

  Kommentar af Hans Und — 1 december 2012 @ 06:46

 3. EH

  Og i den russiske hær, er de vist nok snart oppe på 50% ummahsoldater. Så dét er hvad der venter os.

  Jernhesten

  Det er vel det som alle freds- og nedrustningsaftaler går ud på, at gøre Vesten til en blød og snarligt død kaninus.! Og så vil de skrotte de 18.000 klyngebomber vi har, når de nu vil være de allermest effektive i islamrotterederne.

  Hans Und

  Dem der giver til lavIQmennesker, skal slåes til de ligger!

  Like

  Kommentar af A.R. — 1 december 2012 @ 07:02

 4. Det er til at græde over – for det er jo således, at de mennesker, der ikke får job i forsvaret, alligevel skal have pengene fra det offentlige – der er jo ikke nyttigt arbejde at få.

  Og det er synd for de unge mennesker, der ikke bliver værnepligtige. Soldatertiden, hvor man 24-7 lever sammen med andre, høvler kanterne af små egoister og giver samtidig en smule ilt til tænkeren.

  Like

  Kommentar af Børge — 1 december 2012 @ 11:37


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: