Hodjanernes Blog

30 november 2012

I vil ikke blive savnet!

Meningsmåling: Ny »katastrofemåling« sender de konservative mod spærregrænsens kant

Samarbejds-Politiken:  Det har set skidt ud længe, men nu begynder krisen i Det Konservative Folkeparti for alvor at blive livstruende. I en ny meningsmåling, som Megafon har lavet for Politiken og TV 2, står partiet til at få blot 2,7 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen.
Dermed er de blot 0,7 procent fra spærregrænsen, der vil betyde et farvel til Folketinget.

Jernhestens kommentar: Uriasposten bragte for nogle dage siden en kronik af Erik Winther Paisley som påpegede at det var EU og udlændingepolitikken som var og er årsag til de konservatives krise. Jeg er helt enig i den analyse. Skulle partiet ved næste valg ikke klare spærregrænsen, så er ”tabet” til at overse.

Kigger vi en 40-50 år tilbage i tiden så hørte partiet – sammen med de radikale – til de ivrigste forkæmpere for den første kulturfremmede indvandringsbølge. Fremmedarbejdere kaldte man dem dengang. De konservative kæmpede for at arbejdsgivere skulle have mulighed for at score en – kortsigtet – økonomisk gevinst ved at hyre udenlandske løntrykkere. Alle advarsler om at fremmedarbejdere ikke ville blive nogen økonomisk gevinst for samfundet blev totalt ignoreret. Et eksempel på det er Ballerups mangeårige socialdemokratiske borgmester Kaj Burhardt som i 1970 skrev: ”Som det er nu, så rekvirerer arbejdsgiveren blot den fremmede arbejdskraft og overlader til det offentlige at sørge for den videre behandling”.  Buchardt var en af dem som var af den overbevisning, at arbejdsgivere som ansatte udenlandsk arbejdskraft også skulle sørge for bolig til dem, stå for forsørgelse i forbindelse med sygdom, uarbejdsdygtighed m.m. (Havde det været tilfældet så var der næppe kommet mange fremmedarbejdere til Danmark…)

Nej, de konservative forlod sine traditionelle værdier allerede på dette tidspunkt, og det burde have stået lysende klart, da dagbladet Aktuelt i juli 1970 spurgte ind til partiets officielle holdning til fremmedarbejderspørgsmålet. Svaret lød:

Aktuelt 5/7-1970 (ikke online): ”De fleste udenlandske arbejdere betragter sig sikkert som gæstearbejdere, der ønsker at vende hjem efter kortere eller længere tids ophold her i landet. Men skulle nogle af dem ønske at blive, bør de – som de polske roearbejdere i sin tid – naturligvis have mulighed for efterhånden at blive danske borgere”.

Jeg kunne så spørge de konservative 42 år 4 måneder 3 uger og 4 dage senere: Hvor mange gæstearbejdere har haft lyst til at tage hjem igen? Er der tale om de fleste som i dengang forudsagde? Og hvordan er det gået med at gøre dem til ”danske borgere”?

Partiet skiftede ikke senere kurs. Det var under den konservative Schlüter regering at grobunden for Danmarks afgrundskurs for alvor blev lagt. Det skete primært med den katastrofale udlændingelov af 1983. Så var der Erik Ninn-Hansen sagen. Manden som mange regner for at være ”den sidste konservative” blev dømt ved en rigsretssag fordi han forsøgte at begrænse indvandringen.

Hele EUSSR staten hænger også meget dårlig sammen med partiets gamle parole om Gud, konge og fædreland. Det skulle nok rettelig ændres til Allah, kalif og kalifat!

7 kommentarer »

 1. Da jeg regner livet for en uendelig stor gave, har jeg aldrig interesseret mig for politik. Min interesse har været musik, natur og mit fag, men det til trods har de få gange jeg så tv-avisen om måneden, givet mig et helt klart billede af Per Stig Møller som en global kommunist, der mente at FN skulle regere Danmark, så det kom ikke som nogen større overraskelse at se et kommunistisk manifest tossen havde skrevet i sine yngre dage.

  Det kom da heller ikke som nogen overraskelse at se hans tåbelige udgydelser på Den Korte Avis i går i anledning af eussr’s ønske om næste skridt til en pestilensisk stat. I øvrigt var hans far også en nar, der helt klart skilte sig ud fra de lidt klogere og mere besindige på Christiansborg.

  Så jeg er helt enig med Jernhesten i vurderingen af de konservative. Det største forræderi var det mod Ninn Hansen. Hertil kommer en løgnagtig statsminister Schlüter, der påstod at unionen var stendød, og som gennemførte den mest katastrofale lov, udlændingeloven, i danmarkshistorien. En meget atypisk sønderjyde, der var landsforræder, løgnhals og rotteredesælger. Ved siden af ham, var luderkarlen Hans Engel jo nærmest en hædersmand.

  Og siden er det jo bare gået ned af bakke, og jeg deler håbet om at se Barfoed sendt på bistandshjælp.

  Like

  Kommentar af Børge — 30 november 2012 @ 12:34

  • Jeg har lidt blandede følelser overfor Ninn-Hansen. Han kæmpede rigtignok for en (mindre) begrænsning af indvandringen, men hørte omvendt heller ikke til dem som ønskede at hjemsende dem som allerede var kommet til Danmark. Jeg fremhæver dog sagen, fordi den meget begrænsede opbakning han fik fra sit parti i forbindelse med rigsretssagen på mange måder viste de konservatives “sande ansigt”.

   Omkring Schlûter. Hans meget snak om at “ideologi var noget bras”, er jeg isoleret set enig med ham i. Ham misbrugte det dog bare til at opgive nogle ellers sunde nationale principper omkring danskernes interesser med “verdenssamfundet” krav og konventioner.

   Per Stig Møller eller Per Styg er et kapital for sig selv, som jeg måske skriver om en anden gang.

   Like

   Kommentar af Jernhesten — 30 november 2012 @ 13:16

   • For vi konservative er det således, at vi beskytter vore. Det er et princip for mig. Jeg ofrer ikke een af mine, uanset hvad han har gjort – og de konservative lod S/SF slagte Ninn, efter at han var blevet snigløbet af Anker Jørgensen. Uanset Ninns meritter i øvrigt var det dybt uhæderligt.

    Vi er sikkert overordnet enige, så jeg vil se frem til a du skriver noget om PSM, der burde have været et PMS.

    Like

    Kommentar af Børge — 30 november 2012 @ 13:34

 2. De Konservative har i min opfattelse rangeret på linie med
  Dansk Nationalsocialistisk Arbejderparti.
  Begge partier var stærkt danskfjendtlige.
  Til Helvede med dem!!!

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 30 november 2012 @ 13:29

 3. Hvis Skattepigen var klog, ville hun udskrive folketingsvalg nu. Aldrig har situationen været gunstigere: Det Konservastive Fjolseparty er ved at være under spærregrænsen og store dele af Venstres vælgere vil enten blive hjemme i afsky for partiet, efter at det nu åbenlyst støtter terroristerne – eller raisonnere, at med partiets nuværende linie kan man akkurat lige så godt stemme på det ægte, radigale Venstre. En sidste del vil måske gå over til Pianisterne, men næppe mange efter at dette parti – Allahdødemig – er gået med til at slagte Forsvaret. Tilbage er der så nogle rablende liberallende Al-Liancere, som er mindst lige så radigale som alle de andre. Einhetzlizten og Waffen-SF vil storme frem og Skattepigen kan så skalte og valte i mange år fremover. Formentlig til hun dør af ælde, thi er der overhovedet grund til at holde flere valg når der ikke er nogen opposition…? – Hun kan så gå over i historien som den der fuldbragte socialismens endelige mål: one man, one vote…once.

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 30 november 2012 @ 17:15

  • Spørgsmålet er helt rigtig hvem og hvor er oppositionen som truer regeringens eksistens?

   Har du i øvrigt læst Spydpigens “3 valg”?

   Nu har jeg så tre valg:
   1) jeg vælger de bløde politikere, der ikke vèd noget, ikke tør noget og ikke gør noget.
   2) jeg vælger de fremadstræbende nye politikere fra en invandrerkultur, der dræber dem, der tror
   noget andet end de selv, hælder syre i hovedet på kvinder, voldtager kvinder, misbruger børn
   3) jeg vælger dem, der svarer skarpt igen imod sidstnævnte (måske med grimme ord, jeg ikke bryder mig om), men som er imod voldtægt, imod misbrug af børn, imod syremord, imod balkonmord, imod at sparke folk ihjel på gaden etc. etc.

   http://spydet.blogspot.dk/2012/11/tre-valg.html

   Like

   Kommentar af Jernhesten — 30 november 2012 @ 19:15

 4. Næste likvidering skal være Quisling Løkkes Venstre!!!.
  Han har troet, at man ved at holde kæft og bare gøre , som man ville,
  så var alt godt.
  Men han har vist sig som rigtig skiderik og landsforræder.
  Ud med ham – på røv og albuer!!!

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 30 november 2012 @ 19:32


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: