Hodjanernes Blog

29 oktober 2012

Har vi gjort skarn uret…?

I aften skal vi se TV. Så vil spørgsmålet blive besvaret.

For en uges tid siden fik jeg en e-mail fra DanMarx Radio. Man bad os om hjælp til at finde oplysninger om en vis René Karpantschof (billedet til højre, stjålet fra Snaphanen). Anledning skulle være, at man planlagde en udsendelse ved navn “Hængt ud på forsiden”. I dette tilfælde om Henrik Gade Jensen (pressebilledet til venstre). Yderligere begrundelse blev ikke givet. Jeg svarede naturligvis ikke, og trykkede blot ‘delete’.  – Hvorfor? – For det første skal man ikke korrespondere med fjenden, hvis slet skjulte forsøg på at “fiske” IP-adresser bør ignoreres. For det andet forekom ønsket mig absurd. Samme René Karpantschof er kendt som ekstrem venstrefløjs-loonie, og følgelig på DDR’s lønningsliste som fast ekspert når folks betænkeligheder vedrørende islamiseringen skal nedgøres. Så hvis man ville have oplysninger om den gode René, kunne man vel blot gå hen ad gangen og spørge ham selv. Men det var måske lidt for enkelt…?

Stor var derfor min overraskelse, da jeg her til morgen hørte i bilradioen, at DanMarx Radio i aften kl. 20:00 agter at sende et program ved navn “Detektor” – om hvilket man i forskræppet siger: Det femte og sidste program omhandler Henrik Gade Jensen, der i 2003 blev hængt ud for at have Nazist-forbindelser i dagbladet information. TV2 fulgte op på historien, og det tilsammen betød, at Gade Jensen måtte forlade sit job som rådgiver i Fogh-regeringen. Programmet undersøger processen og hvilke konsekvenser, det kan få at blive beskyldt i offentlighedens søgelys. – Jeg var ved at køre i grøften efterhånden som radioen gav yderligere oplysninger om udsendelsen. Hele indslaget tydede på en vis kritisk holdning til journalisternes evindelige hængen folk, de ikke er enige med, ud som nazister. Men nu får vi se….

Så i aften, når jeg skal over til nabogården efter æg, vil jeg forlænge mit ophold i køkkenet. Nabokonen har altid TV-apparatet kørende. Ifølge manden æælsker hun TV-Ammestuen kl. 18:30 fordi den altid er leveringsdygtig i snøfte-tude-historier. Hun slukker end ikke efter Sporten og vejrudsigten, fordi skærmfinkerne som regel fortsætter med at lukke jammerkommodens skuffer op og finde nye stakler, det er synd for. Gad nok vide, om det også er synd for Henrik…?

OPDATERING kl. 15:35 :  Svaret på spørgsmålet kan gives allerede nu: Vi har gjort DanMarx Radio uret!

Takket være et tip fra vor opmærksomme kommentator, Anno, har vi set udsendelsen på nettet. Og kan roligt konstatere, at den dementerer vore fordomme. Man viger ikke tilbage fra at kritisere de ansvarlige på Information og TV/Too og fremstiller på ingen måde Henrik Gade Jensen som nazist – heller ikke indirekte. Vi er – næsten – målløse, og kan kun sige een eneste ting:

I dag er der skrevet dansk pressehistorie…!

9 kommentarer »

 1. Programmet kan ses lige nu! Omtalen af René Karpantschof efter ca. 14 min
  FORPREMIERE Hængt ud på forsiden: Henrik Gade Jensen 38 min

  ht tp://www.dr.dk/tv/program/detektor-tv

  ht tp://www.dr.dk/tv/se/detektor-tv/detektor-53#!/

  Like

  Kommentar af anno — 29 oktober 2012 @ 13:14

  • Tak for tippet, Anno. Jeg har set udsendelsen og fundet den så fremragende, at jeg er helt slået ud…. Hatten af for de journalister, der har lavet den – og en undskyldning herfra! – Den får de brug for, thi historien får jo nok sit eget, videre liv: de er antagelig færdige som gårdsangere i DDR…ja, som journalister i det hele taget!

   Like

   Kommentar af Skjoldungen — 29 oktober 2012 @ 16:03

   • – ja fremragende + programmet kan ses af alle fremtidige generationer:

    Hængt ud på forsiden: Henrik Gade Jensen
    Dokumentar
    Vist: DR1, 29. okt. 2012
    Vises indtil: Ingen udløbsdato 🙂

    Like

    Kommentar af anno — 29 oktober 2012 @ 23:48

 2. De har også sendt mailen til mig.

  Til Hodjanernes Blog,

  Vi er her på Detektor på DR ved at lave en dokumentar om Henrik Gade ”Hængt ud på forsiden”-serien.

  I den forbindelse søger vi billeder af Rene Karpantschof fra hans tid i det autonome miljø. Vi kan se at I har brugt nogle – hvor kommer de fra? Vi skal nemlig gerne have dem i god opløsning, så de kan bruges til tv.

  Gerne snarest muligt, da vi snart har deadline! J

  Kan I hjælpe????

  Mvh,

  Christina Andreasen

  DR Detektor

  DR
  DR Byen, Emil Holms Kanal 20, 6-4
  DK- 0999 København C
  T +45 3520 4813
  M +45 4142 1996
  cans@dr.dk
  http://www.dr.dk/p1

  Like

  Kommentar af Hodja — 29 oktober 2012 @ 13:52

 3. Nå, har lige set udsendelsen. Det var da en begyndelse. Men dette var også en helt igennem grotesk sag, hvor fakta var lette at dokumentere; en oplagt sag, med en meget pæn hovedperson som nu til sidst har bevist sin “redelighed” komplet ved at blive sognepræst. Og alligevel tog det dem ni år. Fint nok. Men hvad med alle de andre men mindre “oplagte” sager, og de sager hvor beskyldningerne blot var lidt smartere pakket ind… Det er ikke alle der kan fremstilles som lige så store “dydsmønstre” i politiskkorrekte og kulturradikale øjne.

  Tænk hvis man havde haft en tatovering, et skaldet hoved, havde været indblandet i et værtshusslagsmål, ingen akademisk titel eller topjob i statsministeriet… Tænk hvis man ikke havde Henrik Gade Jensens sproglige og taktiske evner, og man havde formuleret sine synspunkter lidt mere klodset og uden fin intellektuel indpakning afvekslet med navne og citater fra tyske og franske filosoffer. Og tænk sig hvis man faktisk flere gange havde mødt “nazister”, eller sågar snakket med dem, eller debatteret med sådanne på et forum…

  Hvad hvis man ikke er en virtuel alterdreng med et højt eksamensgennemsnit… Så ville der nok ikke være tale om dementier, erstatninger eller æresoprejsende programmer ni år efter.

  De mennesker som har været offer for mediernes krig mod anderledes tænkende, skal tælles i titusinder, hvis ikke mere.

  Men ok., lad os håbe at medierne tager mere af den slags op, også gerne med mere generel sigte på de folkestammer som er blevet lagt for had af medierne.

  De skal have lov til at gå bodsgang, men der skal noget mere til end dette ene program før der er skabt balance og før der er gjort aflad. Det er nemt nok at tag én gammel sag op, som man så bagefter kan bruge som indicie for at det var en enkel svipser, det bliver sikkert straks værre når det kommer til de daglige virklighedsforvrængninger. Og ikke en gang kun på områder som indvandring, nationalisme, etc.. Der er jo ensidig og propagandistisk nyhedsformidling og direkte hjernevask på alle mulige og umulige områder.

  Like

  Kommentar af Balder — 29 oktober 2012 @ 15:44

 4. Ingen er ufejlbarlig, heller ikke Statens Støjsender.
  én svale gør ingen sommer, og da slet ikke på denne årstid…

  Like

  Kommentar af Fidibus — 29 oktober 2012 @ 16:31

 5. Hvad sker der?

  Er Hafniabad blevet ramt af en atombombe?

  Eller kunne det moske tænkes at denne René Karpantschof på en eller anden måde er faldet i unåde hos venstrefløjs-loonierne, og herefter blevet erklæret fredløs???

  Like

  Kommentar af Jernhesten — 29 oktober 2012 @ 17:14

  • Ja, det kom jeg også til at tænke på, om han havde bollet med den forkerte eller bare været almindelig dum i for lang tid.

   Like

   Kommentar af Santor — 29 oktober 2012 @ 22:45

 6. Nu har jeg også set udsendelsen, og man må da anerkende, at de kritiserer journalistkollegerne på især Misinformation og TVToo, men det er jo en fuldstændig gratis kritik fra DDR’s side. Der var ikke et eneste ord om DR’s rolle i sagen. Ikke et.

  Det lader iøvrigt til, at Informations artikel er baseret på et oplæg fra Modkraft, hvad DR ikke oplyser:

  http://www.uriasposten.net/archives/175

  Like

  Kommentar af Hodja — 29 oktober 2012 @ 20:50


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: