Hodjanernes Blog

19 oktober 2012

Kammeratskab på højt niveau

Midt under behandlingen af statsministerparret Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnocks skattesag sommeren 2010 sløjfede Skat et mangeårigt krav om, at personer i Kinnocks situation maksimalt må have opholdt sig to-tre år i udlandet for at slippe for at betale skat i Danmark.

Skat fastholder selv, at kravet blev fjernet, fordi den fortolkning var forkert, men skatteeksperter undrer sig over, at Skat kunne ændre retspraksis uden at oplyse det til skatteyderne. Og havde Skat holdt fast i den eksisterende fortolkning, var Kinnock blevet skattepligtig.

Mere på Berlingske

Har du hørt noget om dette? Nej for medierne har travlt med en eller anden perifer historie om, at nogle irakere har banket nogle andre irakere. Og det er selvfølgelig den onde onde Blå regerings skyld.

Har Skat så efterreguleret skatten for andre i Kinnocks situation 3 år tilbage som man har ret til? Sandsynligvis ikke, for Skat holdt beslutningen for sig selv. Har det noget at gøre med, at Skattedirektøren var tidligere/nuværende Socialakrobat?

Norge har også en rådden skattesag: Denne uken ble det kjent at politiet hadde henlagt saken mot åtte norske polititopper som hadde jobbet svart for den amerikanske ambassaden. De var anmeldt for grovt skattesvik.

3 kommentarer »

 1. Fik Helle Thorning en almindelig behandling hos SKAT ?

  Det har ellers været mantraet gennem de sidste par år.
  Det har været en hel almindelig sag og den er gået helt efter bogen. Der er ikke sket noget ekstraordinært.

  Men indebærer en helt almindelig sag hos SKAT, at de tre øverste embedsmænd i SKAK København sætter sig ned sammen med tre ganske overordnede embedsmænd fra Skatteministeriet, og gennemgår en enkelt, angivelig ordinær skattesag ?

  Da disse sikkert særdeles svære drøftelser munder ud i, at hr Thorning vil blive godkendt til almindelig dansk skattepligt, så må der øjensynlig gøres noget.
  Og reglerne ændres straks under behandlingen af den helt almindelige sag med tilbagevirkende kraft.

  Mon også min helt almindelige skattesag kræver 6 topembedsmænds undersøgelser i en række møder.
  Hvis det betyder, at reglerne for netop mig ændres i personlig positiv retning, ser jeg frem til ændringerne og at overskydende skat kan sendes til min Nem-konto. Jeg håber at pengene når frem til julehandelen.

  Like

  Kommentar af Morten Dreyer, Dragør — 19 oktober 2012 @ 09:51

 2. Hele Kulsoens skattesag synes at dreje sig om skattedirektøren Erling Andersens person. Uden hans tvetydige redegørelse og lækager var der ikke blevet nogen kommission til undersøgelse af Venstres Ministre. Uden hans indgriben?? var Kulsoens mand øjensynlig blevet skattepligtig i DK. Er det et socialdemokratisk komplot nu Kulsoen havnede i problemer, med det formål dels at redde hende ud af problemerne dels at flytte focus mod Troels P. og Lars Løkke? Vil skattedirektør Erling Andersens centrale rolle og ageren i denne mudderpøl blive gjort til genstand for skattekommissionens undersøgelse? Næppe, vi har jo en lang tradition for smed at rette bager!

  Like

  Kommentar af Jesper. L — 19 oktober 2012 @ 10:35

 3. Saxo Banks direktør på FOX News: http://video.foxbusiness.com/v/1908267359001/consequences-americas-growing-entitlement-culture

  Like

  Kommentar af Hodja — 19 oktober 2012 @ 11:21


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: