Hodjanernes Blog

27 september 2012

Kaffe er af og til i miskredit

Filed under: Evidens, Kulturberigelse, Læger, Videnskab — Tags: — Hodja @ 13:27

Men ikke længere – Ugeskrift for Læger skriver statusartikel: Kaffe kan beskytte mod sygdom.

KONKLUSION

Et moderat indtag på 3-4 kopper kaffe om dagen har en overbevisende beskyttende effekt på udvikling af type 2-diabetes og Parkinsons sygdom. Nyere studier tyder på, at kaffe også kan mindske risikoen for blodprop og blødning i hjernen. Andre studier peger i retningen af, at et moderat kaffeindtag beskytter mod Alzheimers sygdom, selvmord og depression, sænker den samlede kræftrisiko og specielt beskytter mod kræft i mundhule, svælg, lever, tyk- og endetarm samt livmoder. Der er nogle få grupper, f.eks. personer med en angstlidelse, gravide og personer med lavt kalciumindtag, der skal være lidt varsomme med kaffeindtaget.

Ugeskr Læger 2012;174(39):2293-2297

2 kommentarer »

 1. Udover den slags lægelige pludren i småtings afdelingen, så er der jo folk, som mig, der ikke kan involvere os i en almindelig daglig uden at starte med en kop kaffe:)

  Like

  Kommentar af Santor — 27 september 2012 @ 14:51

 2. Det er bare med at nyde det, så længe det varer. Ingen avis uden regelmæssige kaffechok.

  Her ryger der en lille djævel i mig, For efter et år med Manu Sareen, tusinder af rasende læserbrev, hidsige artikler og masser af udmeldinger af Folkekirken samt voksende frygt for, at den skal falde fra hinanden, viste en undersøgelse i august, at der kun var foretage fem (5) homovielser i landet som helhed. Måske var det grunden til, at Tanten forleden omsider fandt tiden moden til at røbe den gamle viden, at det slet ikke står så lykkeligt til blandt regnbuefolket, som vi hele tiden hører. Flere psykiske problemer og problemer med misbrug end gennemsnittet. Gæt hvis skyld det er. Jeg har længe følt mig pikeret over, at homofile mødre M/K/T er blevet fremhævet som bedre end os andre, Det er et slag under bæltestedet.

  Like

  Kommentar af Maria — 27 september 2012 @ 15:36


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: