Hodjanernes Blog

26 august 2012

Nogle er mere lige end andre

Helle Thorning-Schmidts ægtefælle Stephen Kinnock har fået særbehandling af Skat.

Ifølge advokat Søren Aagaard, skatteretsekspert i Advodan, har Skat brugt en forkert tællemetode til at opgøre hvor mange dage Kinnock har opholdt sig i Danmark om året. Mens Skat tæller dagene i indkomstårene 2007, 2008 og 2009 til henholdsvis 157, 161 og 149 dage, så skal man opgøre dagene over en løbende 12 måneders periode.

Det er en forkert metode rent skatteretsligt. Man skal tælle antallet af dage over en løbende 12 måneders periode og ikke i forhold til indkomståret, siger Søren Aagaard til Berlingske.

18 kommentarer »

 1. Det er noget sludder. Jeg har personligt arbejdet med skattesager af den karakter I Kommunalt Skatteankenævn. Man skal opholde sig 290 dage i landet for at kunne blive dømt til at betale skat i Danmark. I mit område har vi 20 % af skatteborgerne der arbejder henholdsvis i Danmark og et andet EU Land.
  Kritikken af Helles Thornings mand, lugter langt væk af politiske modstandere.Det skulle man holde sig for god til. Men OK, i politik er alle svinestreger åbenbart tilladt

  Like

  Kommentar af Ervin Peters — 26 august 2012 @ 21:48

  • Hvorfor taler de så om 180 dage konstant? Det har jo noget at gøre med, hvor din bopælsadresse er. I nogle tilfælde har man bopæl i DK og arbejder i udlandet. I andre tilfælde har man bopæl i DK, og arbejder i DK OG udlandet. I Kinnocks tilfælde påstår de, at han bor i udlandet og opholder sig i udlandet. Så det er jo ikke så enkelt.Jeg har selv arbejdet en hel del i udlandet, mens jeg havde fast arbejde i DK og vikararbejde i udlandet. Selv Skat havde svært ved at forstå reglerne, og administrationen af dem var forskellig fra skatteregion til skatteregion, selvom det strider mod forvaltningsloven. EØS Reglerne for, om man skal betale sociale afgifter i mere end et land, er også en jungle. For slet ikke at tale om arbejdsmarkedsbidraget.

   Det er faktisk mærkeligt at Kinnock ikke har gjort mere for at sikre sig, at han var på den rigtige side af loven fra begyndelsen.

   Men vi ved jo, at manden, der afgjorde sagen, selv er Socialakrobat.

   Like

   Kommentar af Hodja — 27 august 2012 @ 08:46

 2. Grunden til at MSM fokuserer så meget på homo-tingen er for at aflede fra selve skatte-sagen.

  Like

  Kommentar af Kobol — 26 august 2012 @ 23:13

  • Sådan opfatter jeg det også. Der er noget ved sagen, der lugter”. En ting er, at den optræder i sladder og boulevardpressen, men at den også optræder i den “seriøse” del af MSM, er påfaldende.
   Om manden er svans eller ej, er hans (og Helles) sag.
   Kan kan dog ikke lade være med at tænke på, om Helle giver ham en tur med en strap-on dildo 🙂

   Like

   Kommentar af Agricola — 27 august 2012 @ 01:02

   • Rofl ….. Nu ser jeg det for mig hele tiden 🙂

    Like

    Kommentar af Kobol — 27 august 2012 @ 01:15

 3. Var der ikke noget med at den skattechef, eller hvad han nu var, der behandlede HTS´s skattesag og traf afgørelsen,
  var gammel SDU formand, og dermed formodentligt, må man antage, personligt har kendt HTS i mange år…

  Like

  Kommentar af Jacob Andersen — 27 august 2012 @ 09:18

 4. Når ens motto er, at de stærkeste skuldre skal bære de største byrder, så er det jo de dage, han må opholde sig i udlandet, der skal tælles, så han kan opretholde sin skattepligt til Danmark. Alt andet er hykleri!

  Like

  Kommentar af Britta — 27 august 2012 @ 11:18

 5. Det ser nu ud til at vi selv skal sørge for vores sikkerhed. Politiet skal spare. Så anskaf en livsforsikring i form af et våben.
  http://jyllands-posten.dk/indland/krimi/article4821205.ece

  Like

  Kommentar af Carsten Nielsen — 27 august 2012 @ 14:20

 6. Jeg finder det ubehageligt, at Helle Thornings privatliv bliver smidt ud i medierne, og jeg har været lidt forarget over det og haft ondt af hende.

  Nu er jeg ved at ændre mening. Dels er det pjokket, at Kinnoch lader hende om at ride hele stormen af. Hvis han ikke bryder sig om at tale danske, vil vi være i stand til at forstå engelsk. Manden har aldrig betalt den skattegæld, der blev forældet, og han fremstår i det hele taget som rigeligt bjergsom. Hvis han tilbringer lange weekender i Danmark og helligdage og dele af ferien, kommer han hurtigt op på de 180 dage. Jeg ved, hvordan der er, fordi min mand og jeg også engang havde dobbelt husholdninger i to forskellige lande, hvor han kom hjem til mig fredag aften og helst blev til mandag morgen eller i det mindste så sent som muligt om søndagen. Han blev hængende længst muligt, og havde han ikke gjort det, ville jeg da have undret mig over det. Der var ikke megen hygge ved komme hjem til hans lejlighed, hvor alt flød og skidtet hobede sig op, fordi han skyndte sig til Danmark, så snart han kunne se sit snit til det.

  Det kan jo være et særligt ægteskab, parret ser ganske vist ud, som om de holder af hinanden og ønsker alligevel at leve hver for sig i mange år, angiveligt fordi de prioriterer deres arbejde højere end samværet i det daglige. I så fald ærgrer han sig over at betale skat her, men det ville være sympatisk, hvis han gjorde det, da hans børn jo bor i dette land og nyder velfærdsgoderne. De opfører sig i alle tilfælde for grisk.

  Like

  Kommentar af Maria — 27 august 2012 @ 18:24

 7. Ja. det tænkte jeg også.

  “Briterne kalder Kinnock familien ‘champagne-socialister’ – Kinnockerne drikker champagnen – folket får socialismen.”

  Det er ikke fordi,jeg ikke under statsministeren hendes dyre tasker, mine er også dyre og af samme mærke som et af hendes foretrukne, men ikke så prangende som den store røde, hun havde med i Libyen i juni 2011, hvor hun overså, at hun i regeringsregi blev vartet op af en tildækket kvinde. Det var en højrød Mulberry taske til over 10.000 kr., og det svarer jo godt til det, briterne siger om champagne og socialisme.

  Like

  Kommentar af Maria — 28 august 2012 @ 10:54

 8. http://jyllands-posten.dk/opinion/leder/article4821615.ece

  Dagens JP-leder er enig med os. Og hvad koster så ikke denne sag oveni!

  Like

  Kommentar af Maria — 28 august 2012 @ 21:47


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: