Hodjanernes Blog

7 august 2012

Pia K går som DF-formand

Filed under: Danmark, DF, Folketinget, Kendte, Politik — Tags: , — Hodja @ 22:45

Pia Kjærsgaard træder tilbage som formand for Dansk Folkeparti og overlader formandsposten til Kristian Thulesen Dahl.

Hun fortsætter på en ny post som ‘værdiordfører’ og stiller op ved næste Folketingsvalg.

13 kommentarer »

 1. God nyhed: Pia K går af som DF-formand

  Dårlig nyhed: Hun overlader formandsposten til Kristian Thulesen Dahl

  Morten Messerschmidt er den eneste politiker som har format til at lede partiet

  Like

  Kommentar af Jernhesten — 7 august 2012 @ 23:16

  • Fuldstændig ret i det du skriver. De er jo hjernedøde over på den der borg. !!

   Like

   Kommentar af Carsten Nielsen — 8 august 2012 @ 00:23

 2. Nej, selvfølgelig ikke. Messerschmidt er for ung endnu. Valget stod mellem Dahl og Skaarup.

  Like

  Kommentar af Kimpo — 8 august 2012 @ 00:24

 3. Det viser format, når man frivilligt giver magten videre. I dette tilfælde til en naturlig arvtager, der er almindeligt respekteret og værdsat på Christiansborg. Skaarup er en trofast supporter men ikke i samme vægtklasse som Thulesen-Dahl.

  Måske er Morten Messerschmidt det største talent i dansk politik i øjeblikket, men Thulesen-Dahl er alligevel et mere oplagt valg. Han har i et stykke tid talt om, at det har store omkostninger at være politiker på Christiansborg, at han overvejer, om det er umagen værd, og at flere veteraner har fortalt ham, at det er det ikke. Jeg tænker, han han var smuttet, hvis han var blevet forbigået, og det ville have været et stort tab for partiet.

  Hvis der internt er en splittelse i partiet, fordi nogen hellere vil pointere det konservative, er det jo muligt, at Pia Kjærsgaard ikke orker at tage den kamp.

  Like

  Kommentar af Maria — 8 august 2012 @ 10:18

 4. Skaarup har også været med længe og er måske mere folkelig. Klart at akademiske debattører ofte foretrækker akademiske typer, men teknokraten er ikke nødvendigvis den rette leder (se Lykketoft). Jeg tror godt TD kunne have levet med Skaarup, men naturligvis ikke med en eller anden ung komet. Det er i det hele taget en pestilens for tiden, at man (68erne) pisser på nå-generationen og deler goderne ud til de næste. Sådan bør man naturligvis ikke opføre sig, og den adfærd får forhåbentlig visse negative konsekvenser for generationsrøverne, men det var et sidespor: Begge løjtnanterne har været med fra start og må nu engang være rygraden i partiet de næste år.

  Like

  Kommentar af Kimpo — 8 august 2012 @ 10:49

 5. Jeg skrev det her et andet sted.

  DF er et moderne socialdemokrati med forståelse for danskerne og deres hjem Danmark. Især ældre udslidte danskere værner de om – De danskere, som opbyggede det rige Danmark, og som LA, R, V og SSF helt ser dø i en fart, så de ikke ligger de unge til last ved at få udbetalt en eksorbitant stor folkepension.

  Messerschmidt kommer hjem – når tid er. Når han har fået erfaring og accept, vil han blive partiets leder. Ingen tvivl om det.

  Like

  Kommentar af Børge — 8 august 2012 @ 13:12

 6. Enig ned Børge, og det er i grunden dejligt at se, at både JP og Tanten skriver så meget pænt om Pia Kjærsgaard og viser mange fotografier.

  JP skriver i dag på forsiden, at “Thornings overlevelseskamp er i gang”. Lad os håbe på et valg i utide, og så kan fru Pia sikkert bliver kulturminister.

  Like

  Kommentar af Maria — 8 august 2012 @ 13:25

 7. Også enig med Børge. Messerschmidt skal nok få sin tid.

  Like

  Kommentar af Jacob Andersen — 8 august 2012 @ 14:12

 8. Det er vel ingen nyhed at DF ligesom skiller vandene her på bloggen. Nogle er positive, mens andre er mere skeptiske.

  Hvis man har den holdning at DF har gjort det godt som støtteparti for VK regeringen 2001-2011, så er det vel ganske naturligt at man gerne ser KTD som formand.

  Personligt har jeg været skuffet over partiet i denne periode. DF er uden tvivl det parti i folketinget som står for den hårdeste udlændingepolitik, men det er samtidig også et parti som foregøgler at den tidligere regering førte en stram udlændingepolitik. Tallene taler sit tydeligere sprog. Tilstrømningen fortsatte i nogenlunde samme grad (faktisk steg indvandringen) og det samme gjorde tildelingen af statsborgerskaber. De har simpelthen ikke leveret de “resultater” som de dengang lovede og bagefter endog var/er frække nok til at påstå. Læs fx Søren Krarups påstand om “Danmark som foregangsland”. http://politiken.dk/debat/kroniker/article831285.ece

  Ansvaret for den førte politik i den periode er selvfølgelig partiets inderkreds med PK & KTD i spidsen, og det mener jeg gør ham utroværdig. Herudover er der et par andre ting som jeg mener gør KTD uegnet eller i hvert fald mindre egnet end MM. Det drejer sig fx om hans viden omkring meget væsentlige spørgsmål som EU/Euro, indvandring/islam og i det hele taget en situationsfornemmelse af hvad der foregår i samfundet.

  MM har til gengæld ikke været en del af det beskidte politiske spil på Christiansborg med studehandler på kryds og tværs. Hans alder kan jeg ikke se skulle være nogen hindring. Fx var Jimmi Åkesson ca.5-6 år yngre da han blev formand for SD.

  Som jeg ser det, så er det bedste argument for at gøre KTD ikke hans alder, erfaring eller viden, men derimod at DF endnu ikke er moden til at blive ledet af en person som MM.

  Like

  Kommentar af Jernhesten — 8 august 2012 @ 16:13

 9. Glimrende indlæg af hesten. Mht. Åkesson og SD er det ikke en sammenlignelig situation, men unge mennesker er altså ikke (tro)værdige ledere af ældre. Det er simpelthen et revolutionært signal, ikke et udtryk for den konservatisme, vi har så hårdt brug for. Jeg gætter følgelig på, du er nationalliberal. At DF ikke er moden – eller måske umoden nok til at være reformist-parti er jeg enig i. Jeg tror “redningen” skal komme andetsteds fra.

  Like

  Kommentar af Kimpo — 8 august 2012 @ 17:32

 10. Ps: der er OL, hvilken burde betyde bortfald af politisk debat, og min debatdeltagelse er lidt sjusket. Jeg skal huske at tilslutte mig at MM ganske rigtigt er knapt så plettet af de temmelig dårlige kompromiser i nullerne. Især Thulesen Dahl er garanten for mere af det samme må man tro, og det er simpelthen ikke særlig brugbart, hvis Danmark skal overleve.

  Like

  Kommentar af Kimpo — 8 august 2012 @ 17:51

 11. Jamen det nytter ikke at kræve, når det ikke kan lade sig gøre. DF er jo som alle andre bundet på hænder og fødder af alle de overnationale, konventioner, menneskerettigheder, EU og domstole, og der er ikke meget at gøre, sådan som landet ligger i øjeblikket. Tidligere integrationsminister Rønn Hornbech er den eneste, der har haft mod til at sætte sig ud over de mange krav udefra, og hun står nu til en disciplinærsag og har vel aldrig fået andet end ris i dette forum.

  Like

  Kommentar af Maria — 8 august 2012 @ 18:50

 12. Problemet her i landet, som i alle andre lande, er jo det ganske lige ud ad landevejen enkle, det, at vælgerne, nu en gang ikke stemmer som de mener, for så vil de jo være urene i forhold til den MSMskabte offentlige konsensus. Ellers så skal Messerschmidt nok blive statsminister, hvis virkeligehden ikke har overhalet alt indeom og udenom til den tid, så det da, vil være så som så med nationalstaterne og demokratiet.

  Like

  Kommentar af anonym — 9 august 2012 @ 06:39


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: