Hodjanernes Blog

3 juli 2012

Den israelske mur opføres på Roskilde Festival

Nødhjælpens Ungdom og Roskilde Festival opfører en kopi af den israelske separationsbarriere. Målet er at sætte fokus på de alvorlige humanitære konsekvenser, muren på Vestbredden har for palæstinenserne.

Når publikum strømmer ind på festivalpladsen på Roskilde Festival torsdag den 5. juli, vil de blive mødt af en 16 meter lang, otte meter høj og tre meter bred betonmur ved siden af Orange Scene. Muren er rejst af Roskilde Festival og Nødhjælpens Ungdom, NU, og er en tro kopi af et stykke af den separationsbarriere, der løber gennem de besatte områder i Palæstina, og afskærer tusinder af palæstinensere fra deres marker og brønde.

Roskilde Festival og Nødhjælpens Ungdom vil sætte fokus på de humanitære konsekvenser, den ”rigtige” separationsbarriere har for palæstinenserne i de besatte områder. Siden Israel påbegyndte opførelsen af muren for ti år siden, er de humanitære forhold for de berørte palæstinensere blevet forværret på flere områder. Tal fra FN viser, at 44% nu er afhængige af nødhjælp udefra, lige som de i gennemsnit kun har adgang til halvdelen af den mængde vand, WHO anbefaler.

85% af den projekterede mere end 700 kilometer lange barriere, som blandt andet består af både betonmur og elektrisk hegn, er bygget på besat palæstinensisk jord, og er medvirkende til at 40% af Vestbredden er utilgængelig for palæstinenserne. Israels oprindelige begrundelse for at bygge barrieren var at forhindre terrorisme, men den er siden blevet vurderet ulovlig af den Internationale Domstol i Haag.

Om opførelsen af muren på Roskilde Festival siger talskvinde for festivalen Christina Bilde:
”Separationsbarrieren har i de ti år, den har eksisteret, forværret den humanitære situation på Vestbredden. En situation, som er menneskeskabt – dvs. en situation, som man faktisk kan gøre noget ved. For Roskilde Festival handler det ikke om at vælge side rent politisk, men fra et medmenneskeligt synspunkt, er det ganske enkelt ikke i orden, at det fortsætter. Muren på Roskilde Festival er både et symbol på et stort humanitært problem, og en appel om forandring, der kan give alle mennesker i området et værdigt liv”.

I NUs info-café inde i Muren kan man møde både israelere og palæstinensere, lære mere om forholdene på Vestbredden og Nødhjælpens Ungdoms arbejde.

Med opførelsen af Muren markerer Roskilde Festival og Nødhjælpens Ungdom et samarbejde, der tog sin begyndelse for ti år siden, hvor Nødhjælpens Ungdom – dengang kendt som Folkekirkens Nødhjælps Ungdomsnetværk – første gang stod for den humanitære pantindsamling på Roskilde Festival.

I forbindelse med dette jubilæum er pressen inviteret til reception på Roskilde Festival tirsdag d 3. Juli kl 18-20 ved Flaskepatruljen, Rabalderstræde/Penselstrøget, Hal 6-7. Akkreditering til Roskilde Festival er ikke nødvendig. Se vedhæftede invitation.

Folkekirkens Nødhjælp påstår som sædvanlig at de er upartiske.

Grafik fra IDF

5 kommentarer »

 1. Afbryd strømmen til det lort til Roskilde Festival. De fylder os med løgn vha den mur kopi fra vestberdden.
  Palæstineserme sulter ikke, kommer på israelske hospitaler når vandalerne skal lappes sammen. Overfede palæstinesermadammer, komme til israel men deres fejlernærede og uvaskede luksus legemer, for at blive affedtet.
  Var Kopimuren bygget op af afsjælede palæstinesere, havde Roskilde Festival min støtte.

  Like

  Kommentar af Carsten Nielsen — 3 juli 2012 @ 16:40

 2. Til alle de festivals gæster der IKKE ønsker at støtte terroristerne fra gaza og vestbredden – Køb øllet og sprutten med hjemmefra og nyd musikken. Husk at tage panten med hjem igen!

  BEFRI gaza og vestbredden, send araberne hjem til jordan, ægypten, libanon og syrien.

  Like

  Kommentar af Kobol — 3 juli 2012 @ 16:58

 3. Jeg vil kontakte folkene bag dette, og høre dem, om de ikke også vil lave en lang smal tunnel ind til festivalpladsen, som skal illustrere de mure der er på begge sider af vejen til Rachels grav i Bethlehem. De er opført så jøder kan besøge stedet uden at blive angrebet. Før murene blev opført måtte man som jøde eller ikke-jøde transporteres i skudsikre biler, hvis man ville besøge et af jødedommens mest centrale steder.

  Like

  Kommentar af Michael Jensen — 3 juli 2012 @ 18:39

 4. På en måde er det en god ide at fokusere på muren/sikkerhedshegnet, hvorfor den er til skade og hvorfor den gavner.Som hodja påpeger redder hegnet 100vis af liv men prisen er dårligere adgang til jord, skoler og familier osv, men de 2 ting stillet op mod hinianden falder da klart ud til at beskyttelse fra selvmordsbombemænd. og hvis araberne gerne vil af med muren, så er det ganske let, NUL mur mod NUL selvmordsangreb og terror. Sværere er regnestykket ikke. Hvis de var objektive omkring muren til Roskilde burde der være både for og imod muren, istedet for palæstinensere og israelere imod muren. Ifølge teksten handler showet om konsekvensen for palæstinensere, men ikke konsekvensen for israelere. Der er 2 sider af en sag og 2 sider af en mur.

  Like

  Kommentar af semit — 3 juli 2012 @ 23:06

 5. For mig er det værste, at møgsvinene bag halløjet har(agter at) stjålet jorden, hvorpå svineriet foregår. Grundloven, ejendomsretten og den slags skider danskerne på. At de er perverse jødehadende løgnhalse, narkomaner og drukrøve er vel bare en del af pakken.

  Like

  Kommentar af Børge — 4 juli 2012 @ 17:30


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: