Hodjanernes Blog

11 april 2012

DanMarx Radios totale kapitulation overfor venstre-fascisterne og islamo-fascisterne

Udsendelsen ‘klubværelset’ på DDR-P1: Kampen om Århus

George Orwell har ikke levet forgæves:

Efterhånden som problemet med højreekstremistisk vold vokser i Aarhus, er der flere og flere, der begynder at gribe til handling. Men hvordan er det at bo i en by, hvor man bliver overfaldet når man ser ’anderledes ud’, og hvordan forsvarer man sig mod, og bekæmper fascistiske metoder?

Aarhus er en kampplads
Aarhus er året rundt hjemby og tilholdssted for et større antal højreekstremistiske og nationalistiske grupperinger. Byen har fået ry for at være Danmarks nazi-hovedstad og de højreekstremistiske gruppers dominerende og voldelige metoder har på det seneste været anledning til modmanifestationer.

Senest den 31. marts, hvor 4000 demonstranter fra hele landet samledes i byen under fanen ”Aarhus for mangfoldighed”, for at vise deres modstand mod en international anti-islamistisk begivenhed i Mølleparken, arrangeret af den højreekstremistiske gruppe Danish Defence League.

Men Mølleparken er på mange måder en kampplads hver dag, for det er der White Pride og andre nynazistiske grupper ofte tager hen for at få afløb for deres had og aggressioner på parkens ’røde’ gæster.

Trusler og overfald er hverdag
En af dem, som har mange erfaringer med denne slags overfald er den 24-årige Asbjørn, historiestuderende og antifascist i Aarhus. ”Ni ud af ti af mine venner er blevet overfaldet. Det er nærmest hverdag, at man bliver råbt af eller spyttet på på gaden” fortæller han. Og der er mange unge i Århus, som mærker til højrefløjens voldsomme metoder.

Allerede nu i år er der begået mindst otte politisk motiverede overfald af medlemmer af højreekstremistiske grupper, og Enhedslistens lokaler i byen er blevet udsat for hærværk. Volden udgør en så stor belastning, at nogle unge flytter fra byen, eller gemmer sig væk. Asbjørn har også selv overvejet at gøre det samme, men han vil ikke give de højreekstreme den sejr. Derfor gør han hvad han kan for at blive ved med at kæmpe mod fascismen.

Dette kræver blandt andet, at der er plads til at snakke om de traumer overfaldende efterlader, og at folk er gode til at passe på hinanden, så de først og fremmest undgår overfaldende. Og så kræver det et stærkt ikke-volds kodeks, for man kan ikke kæmpe mod fascismen, med fascistiske metoder, siger han.

[…]

Lyt med i denne uges program i Klubværelset og bliv klogere på hvilke højreekstreme grupper, der holder til i Aarhus, hvorfor det er et problem, og hvordan man kan gøre noget ved det.

Jeg har refereret mere end sædvanligt, fordi dette forskræp er så ualmindeligt manipulerende, virkelighedsfordrejende og løgnagtigt.

5 kommentarer »

 1. Det er usædvanlig skrap kost! Hørte et par minutter, men kunne simpelthen ikke holde til mere.

  Det undrer mig såre, hvordan en gruppe – øjensynligt normale og gennemsnitsbegavede – mennesker kan samtale og forholde sig til en verden, som ikke findes. En fantasiverden der er baseret på manglende erkendelse, og ideer som ingen rod har i realiteterne. Der er virkelig tale om et gådefuldt psykologisk fænomen, som kunne være interessant at få undersøgt nærmere.

  Like

  Kommentar af Aida — 11 april 2012 @ 17:52

 2. Jeg foreslår, at klubværelset laver en opfølgende serie om angstneuroser.

  I denne familie er vi århusianer og kan overhovedet ikke genkende beskrivelsen. Har heller ikke hørt andre komme med sådanne latterlige skrøner.

  Like

  Kommentar af MetteD — 11 april 2012 @ 18:40

 3. Der er nok ikke meget at gøre ved det. Journalister og “Kultur”arbejdere (undskyld udtrykket) betragter sig selv som gode mennesker med de rigtige meninger. De føler selv de har den pligt at udbrede deres synspunkter til vi andre mindre troende. At det så sker på DDR/Danmarx Radio financieret af os alle er selvfølgelig trist.

  Dette ophører kun hvis vi får en regering/kulturminister, der vil/tør stoppe det. nuværende regering elsker formodentlig DDR/Danmarx Radio og den forrige regering havde åbenbart ikke lyst.

  Like

  Kommentar af bjarne binee — 11 april 2012 @ 20:56

 4. Der skal andre midler til at stoppe det, end bare en ny regering/kulturminister.
  Kulturafvikleren Mogens er så godt i gang med at islamifisere det hele. Han har jo også De Venstre Exsreme bag sig.

  Like

  Kommentar af Islamonella DT 104 — 11 april 2012 @ 22:39

 5. Det er ikke saa ualmindeligt at hoere AFA forherligelse i programmer som “Klubvaerelset”, men jeg maa tilstaa at jeg blev noget overrasket da jeg kort tid efter demonstrationen i Aarhus hoerte en DR “journalist” i et indslag i Orientering misbruge sin skatteyderbetalte, landsdaekkende platform til at sprede AFA propaganda. Tilhaengere af Danish Defense League blev bl.a. kaldt nynazister og ” … folk der hader muslimer.” Det er heldigvis laenge siden jeg har vaeret med til at understoette det foretagende oekonomisk.

  Like

  Kommentar af Jan — 14 april 2012 @ 05:27


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: