Hodjanernes Blog

6 marts 2012

Misvisende udtryk

Vi Hodjanere er åbenbart ikke de eneste som undrer os over udtrykket “anden etnisk baggrund”

Senest har en Hr. Af P. Jensen fra Riskov, skrevet et læserbrev om emnet i Århus Stiftstidende. Det lyder således:

“Hvem har dog fundet på det mundrette begreb ’anden etnisk herkomst end dansk’? Sprogbrug:  »Vi leder efter en af anden etnisk ­herkomst end dansk.« Okay, så kan jeg ånde lettet op, men i virkelighedens ­verden kan »anden etnisk herkomst end dansk« jo være en person fra et af verdens ca. 202 lande. Det er virkelig et fornuftigt udgangspunkt, hvis man søger offentlighedens hjælp i en given eftersøgning. Identifikation har jo intet med en politisk korrekt betegnelse at gøre, men er et forsøg på at begrænse og billedliggøre de muligheder, som eftersøges. I en tid, hvor overvågningskamraer breder sig ­mere og mere, er det håbløst, at aviserne tekstligt holder fast i den politiske korrekte, men indentifikationsmæssige håbløse betegnelse, når man samtidig offentliggøre videooptagelser etc. Ingen – især ikke alle de forskellige andre af anden etnisk herkomst end dansk – kan være interesserede i at være med i billedet, indtil en reel indifikation har ­fundet sted. At opererer med et begreb som »anden etnisk herkomst end dansk«, må da kræve, at man også ved, hvornår anden etnisk herkomst kan slettes, og man er dansk.

Tjaaaa, mon ikke DanMarx Radio kan invitere en ekspert ind i studiet og belære os uvidende landsbytosser om begrebets rette forståelse?

3 kommentarer »

 1. Det kan da ikke i dagens Danmark være så kompliceret at finde ud af,
  hvad der menes.

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 6 marts 2012 @ 21:39

 2. Udtryk som “Anden etnisk baggrund” og “ikke vestlig” anvendes til skjule muslimsk overrepresentation i kriminalstatistik, deres beskedne resultater på landets uddannelses institutioner og deres massive forbrug af alle former for socialhjælp.

  Like

  Kommentar af Sailor — 7 marts 2012 @ 03:32

 3. Personer af anden multiindavlet/-forbryderisk/-voldelig/-vantroudryddende/-(gruppe)voldtægts baggrund. Det er den pestislambefængte rotteplages rette navn her i Vesten.

  Like

  Kommentar af anonym — 7 marts 2012 @ 05:27


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: