Hodjanernes Blog

28 december 2011

Hvis De vil vide mere…

…så skal De i hvert fald ikke lide mere med Jydepotten!

Ralf Pittelkow har i mangfoldige år været fast klummeskriver på Jydepotten. Nu har han “søgt nye udfordringer” som det altid hedder, når man har fået sparket. Det underlige er blot, at det ikke er sket for længe siden. Med sine knastørre og vidende analyser af dagens vanvid i Mohammedanmark passede han som en flintesten i en sko til den anæmiske provinsudgave af Samarbejds-Politiken. At der overhovedet er læsere tilbage må skyldes, at der den dag i dag er overlevende euroholikere, som end ikke har nok i de øvrige publikationers anprisninger af hjernelammelsen. Pittelkow vil nu sammen med sin hustru, Karen Jespersen, klumme videre på nettet med “Den Korte Avis”. I den anledning har den aflagte fiskeemballage fundet en passende kommentar af intet ringere end en ekspert(!) – nemlig medieforsker(!) og leder af det journalistikiske studie på RUC(!), en Mark Blach-Ørsten. Og så må det jo passe, at:

“Den Korte Avis får det meget svært. Den skal have en meget klar profil for at trække brugere væk fra de tre store morgenavisers sider, hvor DR og TV 2 også er enormt store på nettet. Så der skal virkelig en meget skarp profil og lidt af et mirakel til, for at der kommer folk ind på deres avis. […] Politiken prøvede det og gik væk fra det, og jeg tror ikke, at der er et særlig stort marked for det forklarende. Jyllands-Posten, Berlingske og Politiken dækker det jo i forvejen,” siger medieforskeren, der har svært ved at se, at danskerne er klar til en sådan avis. […] Vores politiske kultur gør, at vi er mere interesserede i nyheder end i holdninger.”

Samme ekspert mener altså, at de omtalte ‘aviser’ er holdningsløse…eller hur? – Han henviser oven i købet til salig Tøger Seid En-Faden, der som bekendt havde en rygrad af kogt spaghetti. Og så må det jo passe. Men hvis han med holdninger forstår det modsatte af løgn, fordrejninger, infamitet, nedrighed, servilitet, politisk ensretning og islamlefleri, ja, så vil vi give ham ret. Disse madtrug for Journalistisk Venstreparti (Pittelkows opfindelse) er i dag kort og godt overflødige. Vi glæder os til at byde Den Korte Avis velkommen på nettet!

8 kommentarer »

 1. Hvordan bliver man abonnent på den nye avis? Den er i allerhøjeste grad tiltrængt og velkommen.
  Jeg har holdt Jyllands-Posten for netop at følge Pittelkows og Katrine Winkel Holms tekster.
  Hvis Katrine også skulle ophøre med skriveriet, er det slut med Jydepotten, som I kalder den.
  Jeg glæder mig eget til Karen og Ralfs avis.

  Like

  Kommentar af Poul Berg — 28 december 2011 @ 16:10

 2. Een håber de tager de emner op, som pressen skriver om, men er ligegald med.
  Held og lykke.
  Ham ruc journalisten er jo ikke en krone værd med den “analyse”.

  Like

  Kommentar af Pk — 28 december 2011 @ 19:26

 3. Vi ser frem til den nye net-avis.
  De etablerede er blevet for ens.

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 28 december 2011 @ 19:32

 4. Jeg har allerede tilmeldt mig.

  Like

  Kommentar af Skræp — 29 december 2011 @ 06:31

 5. Vedr. diverse forlydender om, at Pittelkow “har fået sparket” af JP:

  Det er muligt at dette er korrekt, men i så fald må dette være sket for måneder siden. Karen Jespersen oplyste ved et foredrag i Veng Forsamlingshus, ca. én uge inden valget i september, at hun og Ralf ville starte en nyhedsservice (via e-mail) – det blev dog ikke oplyst offentligt, men kun til nogle få personer i en uformel diskussion om mediernes berøringsangst overfor Islam. I den forbindelse tog hun imod mail-adresser fra interesserede, så planerne må vel på det tidspunkt have været nogenlunde konkrete.

  Like

  Kommentar af Svend — 29 december 2011 @ 09:49

 6. Forhåbentlig formår denne nye avis at gå hen og blive lige netop den form for oplysende mainstream nyhedsformidling Danmark har så desperat brug for. Man har lov at håbe…

  Like

  Kommentar af Jacob Andersen — 29 december 2011 @ 10:18

 7. Der skal såmænd nok komme rigeligt med læsere, men problemet bliver jo nok finansieringen, hvis ‘Den Korte Avis’ skal leve af reklamer. I modsætning til de frie blogs – som ikke skal leve af det og derfor kan skrive uden uld-i-mund – må Ralf & Karen imødese en massiv kampagne fra de øvrige mediers side, især intimidering af annoncører som vil blive smædet som kontroversielle højre-ekstremister, racister, islamofober o.s.v.. Det bliver spændende at se om ‘Den Korte Avis’ så retter ind og bliver lige så bovlam som de øvrige, eller om der er annoncører der tør holde fast. Jeg tvivler, så mon ikke der bliver tale om et abonnement?

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 29 december 2011 @ 12:07


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: