Hodjanernes Blog

22 december 2011

EU stanser eksport av dødsstoffer

Det nye regelverket innebærer at legemidler som kan anvendes i henrettelser, ikke skal eksporteres fra EU til land som utfører henrettelser, uten at kjøperen først forsikrer produsenten om at produktet ikke vil bli brukt til dette formålet.

Regelverket omfatter blant annet natriumtiopental, som har vært vanlig i henrettelser i USA, men som det nå er mangel på.

I dag er selskaper i Storbritannia, Italia, Tyskland, Østerrike og Danmark de viktigste produsentene av natriumtiopental.

Mere på VG.

Hykleriet er enormt – masser af stoffer kan slå mennesker ihjel. Samtidig tilhører flere af EU’s lande toppen af verdens våbeneksportører. Hensigten er alene symbolpolitik og at genere USA. ‘Dødsstoffer’? Betegnelsen er ‘barbiturater’ og ‘anæstesimidler’, og de anvendes på ethvert sygehus.

7 kommentarer »

 1. Lige så stupidt som Norges 25% import skat på smør.

  Med den slags forslag sikre man at alt arbejde og forskning fremover vil foregår i udlandet. Om 5 – 10 år er det os der er nød til at importere de selvsamme stoffer til, skyhøje priser. Endnu en outsourcing af Danske ( Europæiske) arbejdspladser. Tillykke!

  Like

  Kommentar af Santor — 22 december 2011 @ 14:49

 2. Så skal vi vel også standse eksporten af Randers Reb til Iran og Raadvad Knive til Saudi Barbarien…?

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 22 december 2011 @ 16:24

  • Du må ikke glemme BMS kraner, samt sten i den rigtige størrelse, dem som muslimer bruger til at slå deres koner og døtre ihjel med.
   PS.
   Fandt lige en omgang folkeskole-hjernevask.
   http://islam.skolemedia.dk/opl_kvin2.html

   Like

   Kommentar af Fritz — 22 december 2011 @ 20:17

 3. Dansk eksport vil komme til at lide helt uforholdsmæssigt når vi går glip af salget af de 10 – 20 (?) dødsdoser om året!

  Hvis vi sætter en enkel dødsdosis til ca. 100 kr. går Lundbeck eller hvem det nu er glip af hele kr. 2.000!

  Nå nej, for hvis nu alle de dødsstrafinteresserede amerikanske Mengeletyper også boykotter produktet så kan det jo godt blive værre…

  Nå snot for sig. Dette lovforslag er lige så tosset som franskmændenes lov om benægtelse af det armenske holocaust. Vi trænger til en udrensning, og derefter nogle love der én gang for alle sætter grænser for hvor mange latterlige love der kan vedtages.

  Langt mere anbragt ville det være at se kritisk på hele det amerikanske justits og fængselsvæsen. Amerikanerne har flest personer i fængsel per capita end noget andet land i verden! Men politikere elsker små julelege der ikke har nogen betydning set i det større perspektiv, end at skulle arbejde på at få virkelige resultater i den virkelige verden. Det er næsten gratis at komme med sådanne symbolske stunts, der formentlig også fungerer som dække over Villy Søvndals falden til patten sat overfor den blodtørstige hundjævel Hillary Clinton.

  Stephen Fry om verdens største fangelejr – USA – Slaveriet genindført via bagvejen

  I øvrigt synes nyheden om Obamas nye magtbeføjelser, der giver ham lov til at fængsle, bortføre eller snigmyrde alle og enhver (Amerikanere og folk boende i USA) og holde dem fængslet på ubestemt tid, uden at komme for en dommer, gået helt hen over hovedet på de hjemlige medier, der dog har så travlt ved hver en lejlighed at pege på manglen på demokrati i Rusland. Eller er det mig der ikke har fulgt godt nok med i de danske medier?

  Like

  Kommentar af Balder — 22 december 2011 @ 18:30

 4. Det er næppe dig Balder.
  Jeg har kun set det omtalt på udenlandske blogs, og husker ikke engang hvor.
  Men har det nævnte ikke altid været i den amerikanske øverstbefalendes det vil sige præsidentens domæne, at kunne handle sådan, der blot har fået en offentlig kendt paragraf?
  Såfremt muligheden er tilstede for at handlinger betegnes top hemmelig, hvilket vel er en mulighed helt tilbage fra koloniernes bliven en union med en chef…

  Like

  Kommentar af Peter Buch — 22 december 2011 @ 20:26

 5. Det er helt præcis symbolpolitik, nøjagtig som EUSSRs evige kamp for “menneskerettighedskonventioner”, og Europa som “dødsstrafsfri zone” Man bekymrer sig selvfølgelig ikke det mindste om alle de overgreb den indfødte befolkning i Europa må lide under som, følge af alt den her “humanisme”, og derfor kan man ikke betegne det som andet end kvalmende politisk korrekthed.

  Hvis Marine Le Pen vinder det franske præsidentsvalg her om en 4-5 måneder så bliver det interesant at se hvordan diktaterne i Bruxelles reagerer når hun udskriver en folkeafstemning om genindførsel af dødsstraffen. Det har hun i hvert fald lovet her i valgkampen, og så vidt jeg ved kan en fransk præsident udskrive folkeafstemning uden både nationalforsamlingen, senatets og for den sags skyld også EU-kommisionens godkendelse!

  Like

  Kommentar af Jernhesten — 22 december 2011 @ 23:07

 6. Tak for svaret Peter Buch. Så tog jeg ikke fejl.

  EUTimes 22 december 2011 – Americans will be Transferred to Foreign Prisons under Indefinite Detention act

  Like

  Kommentar af Balder — 23 december 2011 @ 01:11


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: