Hodjanernes Blog

7 december 2011

Der er fortsat total tavshed fra Socialdemokraterne, SF og Journalistisk Venstreparti om et af venstrefløjens lovforslag

“Indfør whistleblower-ordning for offentligt ansatte nu.”

“Jyllandspostens historie om, at halvdelen af landets sygeplejersker, politibetjente og lærere ikke tør udtale sig og bruge ytringsfriheden, får nu Socialdemokraterne til at foreslå, at der indføres en whistleblower-ordning for offentlig ansatte, hvor de anonymt og uden risiko for repressalier kan rejse kritik og påpege problemer på deres arbejdsplads.
Det er uhyggeligt nyt, at så mange offentlige ansatte er bange for at sige deres ærlige mening. Vi har brug for de offentligt ansattes ærlige meninger , hvis vi skal forbedre den offentlige sektor, og vi har ikke mindst brug for, at nogen tør råbe vagt i gevær, når noget løber helt af sporet, som vi fx oplevede i den gamle Farum Kommune under borgmester Brixtofte. Derfor skal vi have en officiel whistleblower-ordning, hvor alle offentligt ansatte anonymt kan henvende sig med deres kritik , så de ikke skal frygte for en fyreseddel eller for at deres karriere sættes i stå, siger Rasmus Prehn, der er socialdemokraternes kommunalordfører.”

Socialdemokraterne, der tidligere har foreslået indenrigsminister, Bertel Haarder at indføre en whistleblowerordning, vil nu lægge yderligere pres på ministeren. Socialdemokraterne vil også have ministeren til at undersøge, hvorfor antallet af offentligt ansatte, der frygter fyringer, som konsekvens af at udtale sig i offentligheden, er steget.

Vi skal have undersøgt om, der har udviklet sig en syg kultur i det offentlige, hvor ytringsfriheden undertrykkes, siger Rasmus Prehn.

For yderligere oplysninger kan Rasmus Prehn træffes på telefon: 61624250

Det samme mener Enhedslisten,

SF og ja DanMarx Radio går også ind for sagen – men det er vel kun, når det går ud over blå blok

I Sverige er det strafbart for offentlige arbejdsgivere, at forsøge at finde ud af hvem, der har lækket interne oplysninger og dokumenter, når offentligt ansatte går til pressen for at gøre opmærksom på magtfordrejninger i den offentlige administration, som de mener er vigtige at få frem i lyset.

Man kan undre sig over, at ingen fra venstrefløjen, der jo går ind for whistleblowere, kommer whistlebloweren i Helle Thornings skattesag til undsætning. Ud fra deres udtalelser lyder det jo som om offentligt ansatte nærmest har pligt til at gøre opmærksom på ulovligheder. Vedkommende har jo netop gjort opmærksom på et vigtigt samfundsproblem, nemlig at landets statsminister har et mildt sagt lemfældigt forhold til sandheden og i bedste fald en løsagtig holdning til pengesager.

5 kommentarer »

 1. Nu lever vi jo i et stærkt overvågnings samfund, hvor der er både lovlige og ulovlige opsatte kameraer overalt med mere eller mindre misbrug af disse og offentlige sammenførte registre, kommunale hjemmesider med anonym anmeldelse af racisme, hacker angreb, lovlige og ulovlige virksomheds registrering af kunder osv ..osv.. så er det er vel ikke overraskende at forskellige oplysninger kommer frem på mere eller mindre ulovlig måde.
  Og sålænge lovgivningen ikke er fulgt med udviklingen af div overvågnings metoder, og der heller ingen tilsyn er med overvågede området og mulighederne for at stoppe et misbrug, hvor det fx er lykkes en imam at få direkte forbindelse med samtlige overvågnings kameraer i et boligområde direkte til sin hjemmecomputer, så tror jeg vi ligeså godt kan indstille os på, at overvågnings området flyder og det er derfor svært at tage det seriøst når hele vensterfløjs pressen(ja, der eksistere jo ikke en borgerlig presse mere) lader en budbringer være vigtigere at fælde end den moské ulovligt afsløret tusk,fusk og lusk skattesvindler statsminister helle og hendes magtmisbrug af socialpamper told og skat ansattes ulovlige behandling af helles tusk, fusk og lusk skatte sag og mærkelige sammen talte dage og underlige e-mails med selv modsigelser til forskellige offentlige instanser for at tuske, fuske og luske sig til ulovlig penge berigelse.

  Det virker virkelig også sødt al sammen, når venstrefløjen vil åbne op for offentlig ansattes mulighed for kritik uden at risikere at miste jobbet, men hvad oplever vi så, jo, Nikolaj Sennel fyres fordi han åbent kritisere problemet med behandlingen og forståelsen af problem løsningen af anbragte adfærds vanskelige muhammedaner

  Hvordan har de røde så tænkt sig en mere åben debat om det store muhammedaner adfærds problem, når alle der åbner munden automatisk slæbes til dommeren af Gestampoerne og uden mulighed for at argumentere for deres beviser, bare bliver idømt 5000kr i bøde for at sige noget om den kritik forbudte race!!!!

  Det lyder alt sammen pænt, hvad de røde rabler af sig, men vær´sikker på, de gør det stik modsatte. De VIL diktaturet, ensretningen, undertrykkelsen med alle midler.

  Like

  Kommentar af li — 7 december 2011 @ 13:19

 2. Det skal vel forstås på den rigtige, den positive måde. D.v.s.en fyreseddel til dem, der påpeger samfunds og kulturopløsende initiativer.

  Like

  Kommentar af Menig 442 — 7 december 2011 @ 16:59

 3. Og der er faktisk et problem i den her sag som ikke har været påpeget.

  SKATs “afgørelser”. Sålænge disse forbliver afgørelser og den som disse retter sig imod ikke påklager dem forbliver de i SKATs mørke kældre. Det vil sige, at man fra SKATs side godt kan have praksisser som, typisk handler det farvourisering eller det modsatte, som tilgodeser bestemte personer eller grupper på, lad mig kalde det, et ikke hjemlet grundlag.

  Dette i modsætning til det sociale område. Her indkalder Ankestyrelsen et (større) antal sager fra de primære myndigheder og censurer dem.

  Så skulle Poulsen og Arnfeldt finde på, at påberåbe sig at de blot var whistleblowers, der var fanget i et umuligt system uden mulighed for at påpege åbenlyse urimeligheder overfor en autoritet, ja så har det faktisk en hel del for sig.

  Like

  Kommentar af Hans Und — 7 december 2011 @ 17:03

 4. Prøv lige linket til soc.
  De har nu valgt at lægge alle oplysninger ind på den lukkede del af deres hjemmeside.

  Går de ikke længere ind for deres gamle idé med en whistelblower ordning her og nu ?

  Like

  Kommentar af Morten Dreyer — 15 december 2011 @ 08:59

 5. […] Der er fortsat total tavshed fra Socialdemokraterne, SF og Journalistisk Venstreparti om et af venst… […]

  Like

  Pingback af Mærkværdig nyhed | Hodjanernes Blog — 13 september 2013 @ 09:03


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: