Hodjanernes Blog

5 december 2011

Euro nedtællingen fortsætter

Filed under: Økonomi, Bloggere, EU, Europa, Finland, Frankrig, Jernhesten, Penge, Politik, Tyskland — Jernhesten @ 23:17

Kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor’s advarer nu Tyskland og fem andre eurolande om, at de risikerer en nedgradering af deres kreditværdighed fra den nuværende topkarakter AAA.

TV2: “En lavere rating betyder, at det kan blive dyrere for landene at låne penge fra internationale banker. Ifølge avisen ventes instituttet senere på dagen amerikansk tid meddele, at Tyskland, Frankrig, Holland, Østrig, Finland og Luxembourg kommer på en såkaldt overvågningsliste. Men allerede nu har de seks regeringer fået følgende besked fra Standard & Poor’s, skriver Financial Times: “Det er vores opfattelse, at manglen på fremskridt i europæiske politikeres bestræbelser på at hindre krisen i at brede sig kan afspejle strukturelle svagheder i beslutningsprocessen inden for eurozonen og EU.” Standard & Poor’s vil nu gennemgå sine vurderinger af de pågældende lande og inden for de kommende 90 dage beslutte, hvorvidt landene skal sættes et trin ned til AA+. Når landene er på overvågningslisten, er der 50 procents risiko for en nedgradering.

 

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: