Hodjanernes Blog

29 november 2011

Retspsykiatere erklærer Anders Breivik utilregnelig og uegnet til fængselsstraf.

Massemorderen Anders Behring Breivik er utilregnelig og kan derfor ikke idømmes straf.

Det oplyser den norske statsadvokat, Svein Holden, på et pressemøde. I henhold til den norske straffelov, kan man ikke straffes, hvis man har været utilregnelig på gerningstidspunktet.

Det er jo meget belejligt for de norske myndigheder, idet man så kan se bort fra massemorderens manifest.

Katrine Winkel Holm: Spildt blæk på Breivik

4 kommentarer »

 1. Men det er til gengæld særdeles ubelejligt for Journalistisk Venstreparti. Det har jo ellers heddet sig, at alle os, der ikke var himmelhenrykte over islamiseringen af vore lande – og derfor advarede om den – var de egentlige skyldige i massemordet. Så enten er vi, d.v.s. flertallet af alle europæere, sindssyge – eller også må d’herrer sjovnalister foretage et coitus interruptus med deres voldtægt af de dræbte i Norge.

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 29 november 2011 @ 23:01

 2. Hans Rustad skriver:

  “Ett varsel om at toneangivende journalister og kommentatorer har vanskelig for å avfinne seg med at Anders Behring Breivik er syk, er Anders Giævers kommentar i VG. Giæver mener at han lider av politiske vrangforestillinger, og at Breivik er blitt “smittet” av meningene han fant på nett.

  Dette åpner for en flytende grense mellom psykiatri og politikk som bringer noe helt nytt inn i politisk debatt. Giæver ser ikke ut til å ha motforestillinger. Han vil ha en tilregnelig Breivik, slik at også de VG kaller “meningsfellene”, kan kompromitteres.”

  Like

  Kommentar af Vivian — 30 november 2011 @ 00:14

 3. Vi skal alle gå ud fra, at vi der er politisk ukorrekte, islam fjendtlig, og stampe fjendtlig er utilregnelige uhyrer.
  Breivik har ikke været utilregnelig før, lad os sige 2 år før bomben sprang. Jeg er SIKKER på at hvis breivik er utilregnelig, er det den uansvarlige indvandringspolitik der har gjort ham det.

  Nu f.eks. OS der skriver i de forskellige blog´s: Der er mange af OS der er frustreret over at politikerne ikke vil tage skeen i den anden hånd. Politikerne tror gudhjælpe mig, at P E T, Politi og andet lort kan klare det hele. De kan DE medens tid er. Men er tiden og folkets tålmodighed opbrugt, så er det helt slut, for så kan de ikke.

  Like

  Kommentar af Charles Nielsen — 30 november 2011 @ 01:25

 4. Mit indlæg fra Sappho.

  “Som jeg skrev 2 dage før afsløringen om Brediviks ”sygdom”.

  ”Ja og dette indblik vil fortælle – trods alle krumspring – at Breivik er eget til straf. Problemet er, at de ikke kan forstå, at den slags handlinger ikke er gjort af en sindssyg. Men mental skadet og forstyrret og hvad de nu finder på at fortælle”

  Glæder mig til at se rapporten. Havde det været det gamle USSR havde han været sindssyg i gerningsøjeblikket. Men der er ikke nogen diagnose på politisk motiveret”.

  Og så kom dommen: ”storheds- og forfølgelses skizofreni, som giver sig udslag i vrangforestillinger som storheds- og forfølgelsesforestillinger” Breivik var utilregnelig i gerningsøjeblikket, altså syg

  Går man amok over Arbejderpartiet og den muslimske indvandring så må man lide af forfølgelsesvanvid og tvangsforestillinger. Det var fuldstændig den samme diagnose de sovjetiske myndigheder gav dem, der protesterede mod kommunismen. Forfølgelsesvanvid og tvangsforestillinger.

  Ganske vist fik morderne et nakkeskud og kritikerne tvangsindlægning men der er ingen forskel. Systemet i Norge kan ikke tåle, at folk slår ihjel af raseri over den politiske udvikling.

  Ingen sympati med en massemorder som myrder uskyldige unge, der var politisk interesseret, men han er ikke mere syg end millioner af Europas befolkninger.

  Breiviks skiverier afslører nemlig ikke nogle vrangforestillinger, tværtimod skriver han nøgtern og præcis. Hvad han er ved jeg ikke, han er blot morder – måske psykopat men ikke “paranoid skizofreni.”.Det ord er lige efter systemhåndbogen. Det kan være de norske psykiatere er uddannet i sovjet.

  Men psykiatrien er ude at svømme. Men de kunne selvfølgelig ikke kalde ham normal, og så må han være syg. Men det er ikke sygt at slå folk ihjel, det er helt normalt.

  Siden Jesus fødsel er der vel slået omkring 100 millioner ihjel eller flere. En bombepilot hælder benzin bomber ud over kvinder og børn og bliver rost for udført gerning.

  Vi er i den situation, at kulturernes mere faste normer bryder sammen og gør det moderne
  “civiliseret” menneske aggressiv, hadefuld og til tider utilregnelig. Spytter du naboen i ansigtet eller generer hans elskede hund, og han er bevæbnet, så bang! bang! bang! Utilregnelig? Nej normal i kulturen.

  Derfor kan psykiatrien i dag ikke stille nogen diagnoser uden at tage hensyn til den indre konflikt som følge af kulturens stigende sammenbrud af sammenhængskraften.

  Føler man ikke, at man er et del af et folk, falder de driftshæmninger efterhånden bort som kulturen skulle skabe. Et sådant samfund føder mordere og terrorister.

  Allerede Freud skrev: ”Elske næsten? Hvorfor det? Det strider fundamentalt mod menneskets natur.” Underforstået: Naturmennesker dræber, hvilket er “naturligt” – for dem.”

  Like

  Kommentar af machiavelli — 30 november 2011 @ 08:41


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: