Hodjanernes Blog

29 november 2011

Den Kulturelle udfordring

Filed under: Bloggere, Jernhesten — Jernhesten @ 17:55

Indvandrers forhold til plejehjem skal undersøges

Kolding-netavis: “I øjeblikket bor kun fem koldingensere med anden etnisk oprindelse end dansk på plejehjem. Men behovet for flere pladser vil melde sig, og derfor iværksættes i det nye år en stor undersøgelse af indvandreres forhold til plejehjem. Integrationsrådet har taget hul på problematikken ved et temamøde, hvor Seniorforvaltningen orienterede de omkring 30 fremmødte om livet på et dansk plejehjem, og hvor pårørende og kommende plejehjemsbeboere med indvandrerbaggrund stillede spørgsmål og påpegede problemstillinger. Det kan for eksempel være et problem for nogle, at der er så få mandlige SOSU-medarbejdere på plejehjemmene. Den danske mad, der i øjeblikket serveres på plejehjemmene, kan være en kulturel udfordring for indvandrere. Sproget kan være et problem, hvis indvandrer-beboere ikke mestrer det og derfor ikke kan begå sig blandt øvrige plejehjemsbeboere – eller søge om en plejehjemsplads. Der mangler frivillige, for eksempel besøgsvenner, med indvandrerbaggrund på plejehjemmene. – Det vigtigste i fremtiden er at skabe tryghed omkring plejehjemssituationen for de ældre med anden etnisk baggrund. Behovet er ikke akut, men det kommer, derfor har jeg bedt om undersøgelsen, siger formand for Integrationsrådet, Marwan Zobi, der er løsgænger i byrådet. Undersøgelsen af behov og problemstillinger i forhold til nydanskere og plejehjem skal i løbet af 2012 foretages af Seniorforvaltningen, og der er afsat 150.000 kroner til formålet. “

Mærkeligt at denne undersøgelses skal foretages af Seniorforvaltningen – var det ikke en opgave for en af de nuttede institutter eller en af de mange professorer, eksperter og forskere som render rundt og keder sig på universiteterne? Nå, men nu til sagen. Lad os lige ridse problemerne op – undskyld udfordringerne: 1 Mandlige Sosu-medarbejdere. 2 Dansk mad – det betyder vel grisemad eller ingen garanti på halalslagtet kød? 3. Mangel på frivillige med indvandrerbaggrund. 4 Indvandrere som efter x antal år i muhammedanmark endnu ikke har lært sproget, fordi det ikke har været nødvendigt.

Mit råd til Kolding Kommune? Opret Kønsopdelte muslimske plejehjem og så moske et plejehjem til alle andre, eller også så bare spørg Kirsten Damgaard til råds?

7 kommentarer »

 1. Hvad med, at vi bare lader plejehjemmene være præcis som de altid har været, og så lader de ældre med indvandrerbaggrund selv beslutte, om de vil bo der eller ej.

  Ved at italesætte deres behov som anderledes end den generelle befolknings, konstruerer vi en virkelighed, hvor indvandrerne står udenfor fællesskabet med deres særlige behov med den fare for marginalisering og radikalisering, som vi ved det medfører. Det er dybt racistisk at antage, at ældre indvandrere ikke kan klare sig på de danske plejehjem på lige fod med alle andre.

  Like

  Kommentar af Scarlet P — 29 november 2011 @ 18:06

 2. Flyktingtrauman framtida problem för äldrevården 6 juni 2011

  Om 30 år kommer en stor del av de personer som kommit till Sverige som flyktingar att behöva äldreomsorg. ”Det finns inte beredskap”, säger Kenneth Johansson (C), ordförande i Socialutskottet.

  “Enligt Röda Korsets uppskattningar finns det runt 100 000 flyktingar i Sverige som lider av så kallad posttraumatisk stress. Tidningen Kommunalarbetaren har gjort en granskning av hur det påverkar framtidens äldrevård.”

  ht tp://www.svd.se/nyheter/inrikes/flyktingtrauman-framtida-problem-for-aldrevarden_6221281.svd

  Like

  Kommentar af anno — 29 november 2011 @ 18:55

 3. Scarlet P. Rigtig, De gamle skal også have gris.
  Dem der så ikke vil have gris denne aften, må så vente med at få noget at æde end til dagen efter.
  Dette er lige for lige. der er ingen særkost til Muhammedanerrøvhullerne, og heller ikke til danskerne.

  Like

  Kommentar af Charles Nielsen — 30 november 2011 @ 01:02

 4. Ligesom man ikke er tvunget til at lære dansk, ikke er tvunget til at spise dansk mad, ikke er tvunget til at omgås danskere, så er man heller ikke tvunget til at bo på et dansk plejehjem. Jeg synes, at integrationsrådet går alt for let henover problemernes årsag. Som om at det er hugget i granit, at en ældre med indvandrerbaggrund selvfølgelig ikke kan have en dansk besøgsven. Det er jo ikke en naturlov, det er noget indvandreren selv vælger.

  Like

  Kommentar af Scarlet P — 30 november 2011 @ 10:34

  • Det er vist åbenbart at indvandrere her (som næsten alle andre steder) betyder muslimer. Og i Koranen advares muslimer mod at tage vantro som venner. Og hvis en vantro skulle melde sig som besøgsven hos en muslim, må man antage, at det er med livet som indsats; idet: ”I, der tror! Bekæmp dem af de vantro, der er i nærheden af jer! Lad dem finde jer skånselsløse! I skal vide, at Gud er med de gudfrygtige.” (Koranen 9 : 123).

   Like

   Kommentar af JensA — 30 november 2011 @ 11:42

   • Jeps, og der er det bare at jeg savner, at det danske samfund har modet til at stå fast på, at hvis muhammed ikke vil komme til bjerget, så er det hans eget problem.

    Like

    Kommentar af Scarlet P — 30 november 2011 @ 12:20

 5. Der er for meget pjat!
  Sig, at i Danmark er forholdene sådan og sådan, accepter dem eller skrid.

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 30 november 2011 @ 14:16


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: