Hodjanernes Blog

25 november 2011

Max-imal solidaritet!

Filed under: Ægypten, Blogroll, Danmark, Hijab, Islam, Kunst, Tørklæde — Skjoldungen @ 13:36

Mandlig kunstner i nøgensolidaritet med ægyptisk blogger.

Den egyptiske kunstner Aliaa Magda Elmahdy har vakt bestyrtelse ved at posere nøgen på sin blog i protest mod den stigende islamisering af sit hjemland. Nu smider billedkunstneren Uwe Max Jensen tøjet i solidaritet med sin egyptiske kollega.Den egyptiske blogger og billedkunstner Aliaa Magda Elmahdy har postet et foto på sin blog, hvor hun er akkurat så nøgen, som Allah har skabt hende. Fotoet er Elmahdys protest mod den stigende islamisering af Egypten og kravet om, at kvinder dækker sig til.

Elmahdys nøgenfoto er ledsaget af en replik til Egyptens konservative kræfter:
“Slæb nøgenmodeller, der arbejdede i kunstverdenen i de tidlige 1970′ere, for retten, gem alle kunstbøger væk, og smadr nøgne arkæologiske statuer. Tag så jeres tøj af, og kig på jer selv i spejlet, brænd jeres kroppe, som I sådan afskyr, og befri jer selv for jeres seksuelle komplekser for altid, før I udsætter mig for jeres fordomsfulde fordømmelser eller nægter mig min ytringsfrihed.”

Aliaa Magda Elmahdys blogpostering har haft over fire millioner besøgende, og der er i skrivende stund næsten 5000 kommentarer til posteringen. Desuden er folk i solidaritet med bloggeren begyndt at sende deres egne nøgenfotos til bloggen. Denne solidaritetshandling har bredt sig til flere lande, og den er også nået til Danmark, hvor den dansk-iranske billedkunstner og blogger, Firoozeh Bazrafkan, har ladet sig fotografere nøgen i solidaritet med Aliaa Magda Elmahdy.

Nu udviser billedkunstneren Uwe Max Jensen også nøgensolidaritet med Aliaa Magda Elmahdy og den egyptiske kunstverden og bidrager til kampen for kunstnerisk frihed med et værk i bloggerens ånd.

3 kommentarer »

 1. Måske kan vi få kældermennesket og idioten Carsten Jensen til at smide tøjet.

  Like

  Kommentar af machiavelli — 25 november 2011 @ 14:12

 2. I P1 den anden dag kommenterede Omar Marzouk dagens nyheder. Han hev tre frem….

  Den første om regeringen ikke kunne få gennemført nok grønne tanker, men at EU jo havde en bedre plan ( at føre en klimapolitik, så store områder blev oversvømmet, så mange ville dø og dermed ville forureningen gå ned…),

  Den anden var at en dødsyg dame var blevet hevet ud af sin seng på rigshospitalet, så Anders Fogh kunne komme til ( Omar troede godt nok ikke historien var sand… men Anders F havde jo stået for en politik, hvor så mange var blevet hevet ud…)

  Og den sidste var om Firoozeh Bazrafkan, der jo også har poseret nøgen. Jeg mener ikke at han nævnte hvorfor hun gjorde det… men vinklingen var at kun kvindekroppen kunne vække forargelse… og at ingen mand derfor ville gøre det.

  Pst… Omar… ingen normale mennesker bliver forarget over det Firoozeh har gjort….
  Pst pst. Omar…. Nu har Uwe smidt tøjet… så der er absolut ingen grund til at du gør det samme ( gudskelov)

  Like

  Kommentar af Martin T — 25 november 2011 @ 15:27

 3. Apropos Omar, så nævner Farshad Kholghi i sin selvbiografi, at da han lavede OPS – Oplysning til Perkerne om Samfundet, med bl.a. Omar Marzouk, at der var flere Muhammed jokes der ikke gik igennem, da Omar mente, at der da overhovedet ikke var nogen grund til at gøre grin med profeten.

  At få Omar til at tale om frihed i et muslimsk land, er ligeså meningsløst som at prøve at få mælk ud af en tyr…

  Like

  Kommentar af Peter — 26 november 2011 @ 23:56


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: