Hodjanernes Blog

22 november 2011

“Blufærdige badegæster”

Anstændighedens vogter – pornobladet på Råddenhuspladsen – har været en tur i omklædningsrummet.

Ifølge dasbladet Samarbejds-Politiken – som ellers ikke lader nogen legemsåbning gedulgt – er det et stigende problem for landets svømmehaller, at de badende hopper i klorinkummen uden at vaske sig først. Hvilket skyldes, at “danskerne” er blevet mere blufærdige. Med andre ord: på trods af samme dasblads utrættelige kamp for den højeste oplysning om køns- og fordøjelsesorganers udseende og funktion, så er al møjen – eller hedder det møgen? – forgæves. Skønne, spildte kræfter. “Danskerne” læser moské ikke Samarbejds-Politiken grundigt nok, eller hur…?

Det gør vi andre. Her på redaktionen er vi i embeds medfør nødt til at holde os orienterede om fjendens gøren og laden. Men al den læsning af bemeldte pamflet lader os bestemt ikke uberørte. Stemningen smitter af, så når bølgerne går højt og alle vore anstrengelser for at holde masken under vor færd gennem “stoffet” i  Samarbejds-Politiken bringer sveden frem, så følger vi gerne vor egen chefredaktørs eksempel og smider klunset – på nær det absolut nødvendige (billedet). Men vi er nok også lidt mere frigjorte end selv Samarbejds-Politiken kunne ønske. Så skulle en og anden nu undre sig over “danskernes” tiltagende snerpethed, så kan det anbefales at læse en anden publikation hvis berøringsangst over for visse andre, men mere ømtålelige emner ikke har helt det samme omfang som Pølletikens:

“Et stigende antal gæster tager dette ufravigelige krav om diskretion med i svømmehallen. De blufærdige mænd og kvinder dækker sig til under håndklæder, når de krænger badetøjet på, inden de går kortvarigt under bruseren uden at vaske bagdele og kønsdele, for slutteligt at stige ned i bassinerne. – 24timer har ringet til 15 svømmehaller, som alle har problemer med gæster, der ikke vil vaske sig. Urene gæster forurener vandet med så mange bakterier, at der må tilsættes ekstra klor, for at folk ikke skal få infektioner af at bade. Men store mængder klor er både til ulempe for miljøet, svømmehallernes økonomi og badekomforten. Kloret er hårdt for hud og øjne, og desuden lugter det stærkt, forklarer lederne i svømmehallerne.

De oplever ofte, at folk vader ind fra omklædningsfaciliteterne med tørt hår og badetøj, så i svømmehallerne gør man en lang række tiltag for at få folk til at vaske sig behørigt for dermed at undgå at bruge for meget klor, der ødelægger vandkvaliteten. “Vi har samme problemer som alle andre svømmehaller. Det er en svær kamp. Folk har svært ved at være nøgne sammen med andre, så derfor er vi begyndt at sælge nogle lændeklæder, som gæsterne kan skjule de nedre dele med, når de vasker dem,” siger Christina Borring, leder i Frederiksberg Svømmehal.

Også i andre svømmehaller er der succes med at sælge klæderne, som også findes i en model til kvinder. Den dækker over brysterne. Men det er især mandlige gæster med anden etnisk baggrund end dansk, som køber de bundløse underbukser, der minder om dem, som Tarzan og sumobrydere bruger til at tildække intime kropsdele. Det er dog stadig langtfra alle, der vasker sig forneden, og så må personalet i gang med at opdrage til at vaske både hår, armhuler, skridt, bagdele og fødder.

»Mænd og kvinder i alle aldre er blevet mere blufærdige. Vi konfronterer dem, når de kommer ind med tørt hår og tørt badetøj. Og når vi holder opsyn i omklædningsrummene, må vi sige til folk, at det ikke svarer sig at tage badetøjet på, inden de skal vaske sig,« siger idrætsinspektør Oddbjørg Bertholdsen fra Vestbad i Brøndby. Det er bestemt ikke alle, som finder sig i på den måde at blive vejledt. “De fleste bliver lidt pinligt berørte, når vi beder dem vaske sig ordentligt, men nogle spørger også, hvad det rager os, og så kan det være, de skal gå et andet sted hen”, siger halinspektør Jesper Mastrup fra Vandland Aabenraa. Han fortæller, at navnligt teenagere kan være svære at få til at vaske sig”.

2 kommentarer »

 1. Hvorfor har grisen grønne støvler på,og er den på nogen måde relateret den gris med sorte og hvide grisesko der ses over ClustrMaps billedet til højre?
  Hvad laver billederne af grisene, der hvor de er placeret, er der en forklaring eller er det en slags udslag af dybfølt kærlighed til grise, der således gives dette udtryk?

  Like

  Kommentar af Peter Buch — 22 november 2011 @ 14:26

 2. Hrr Peter Buch. Grisen er danmarks national dyr, og Danmarks nationalfugl er Knupsvanen.

  Hodia grisen øverst til højre, Har sutter lavet af fårehoveder. En meget slem gris, som træder på muslimernes nationalret, Fåret.

  Den fine sortbrogede gris med de grønne støvler: Det er en miljø rigtig gris, som er særdeles renlig.
  Denne gris kommer i overtal en dag, den er så renlig, at den ikke vil ikke træde på muslinerne direkte med sine tæer, derfor vil den jogge i dem med støvler på.

  Jeg kunne ikke dy mig. Men tag det med et smil, for det er kun ironi.

  Like

  Kommentar af Charles Nielsen — 22 november 2011 @ 20:39


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: