Hodjanernes Blog

7 oktober 2011

Hul i censuren…?

En ny tjeneste fra Google render om hjørner med aviserne.

Takket være den norske blog, Document.no, er vi blevet opmærksomme på en nyskabelse i blogverdenen. Det drejer sig om en lille tilføjelse til browseren som tillader at kommentere websider uden om censuren – ud over, hvad Google selv måtte censurere. Baggrunden er ifølge Document.no – som åbenbart følger med i avisernes net-debatter – at i det omfang en avisartikel tillader kommentarer fra læserne, så lukkes kommentarfeltet i det øjeblik den første, velformulerede og velovervejede, men politisk ukorrekte kommentar dukker op. Man har således bemærket, at de første kommentarer til en artikel som regel er korte, tåbelige, båtnakkede og stupide one-liners fra en lille skare af gengangere, der åbenbart ikke har andet at lave end flashe egen amøbestatus. Disse kommentarer lader man stå en tid, men altså kun indtil den første gennemtænkte kommentar dukker op. Så lukkes debatten.

Jeg ved ikke om det er lige så slemt her i landet, da jeg ikke læser – endsige kommenterer – avisdebatter. Men jeg har da ladet mig fortælle, at disse debatter har en tendens til at forsvinde så såre lødigheden når et vist niveau – over avisens. At man i det hele taget har et behov for at ‘moderere’ en debat er vel forståeligt nok, mængden af fladpandede kommentarer taget i betragtning. (Det kan vi også snakke med om, men har dog aldrig fjernet mere end tre-fire stykker af den værste slags – selve debatten lukkes aldrig). Men måden, det sker på i aviserne er jo noget ganske andet…

Nu har selveste Google taget røven på avisernes censurliderlige moderatorer. Ved hjælp af den lille add-on kan man kommentere af hjertens lyst, uanset lukningen af debatten. Om så Google selv lever op til sine høje idealer, vil kun tiden vise. Og selv om det er at tage vinden ud af egne sejl – vi blogger jo alt det som aviserne fortier og fordrejer – så er initiativet da værd at støtte. Læs selv om hvordan HER. – PS: Jeg har lige prøvet, men dimsen vil ikke installeres på min version af Firefox, som er 7.1.

1 kommentar »

  1. Her må jeg jo nok have lov at mene, at min kommentar til Søren Espersens indlæg i en eller anden avis, måske burde have haft lov til stå som den var.

    Like

    Kommentar af Nielsen — 8 oktober 2011 @ 14:40


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: