Hodjanernes Blog

5 september 2011

Passér gaden, inschAllah!

Politiet i Mallahmö skal lære arabisk.

MALMÖ: “Polisen ska bli bättre på att förstå och kommunicera med invånarna i Rosengård. I höst sätter poliserna sig bakom skolbänken på nytt för att bland annat lära sig arabiska. Med start i mitten av september och tolv veckor framöver kommer en del av de poliser som arbetar på stationen i Rosengård att lära sig arabiska. Då arrangerar Studieförbundet Vuxenskolan ett skräddarsydd språkkurs anpassad för poliser. – De kommer naturligtvis inte att lära sig hela språket på den tiden utan främst de fraser som de har mest nytta av i sitt dagliga arbete, förklarar Lena Gustafsson, språkansvarig på Studieförbundet Vuxenskolan.

[…] Det handlar om att möta invånare på ett värdigare och lite hövligare sätt. Det är ett problem om man inte kan prata med varandra. Det är viktigt att öka kunskapen för att bli bättre poliser och kunna arbeta på ett effektivare sätt, säger Bengt Hersler som själv kommer delta i språkkursen. Men språklig kommunikation är bara en form av kommunikation. För att undvika missuppfattningar som har sin grund i kulturella skillnader ska polisen också gå en kurs i muslimsk sed och kultur. Vi är ute efter att bredda våra kunskaper. Varje gång man talar uttrycker man sig från sin kultur. Även om man talar samma språk är det inte säkert att man förstå varandra, säger Bengt Hersler.”

3 kommentarer »

 1. Det er sikkert en god ting at politiet lærer arabisk. Det kan måske være medvirkende til at hindre- eller opklare forbrydelser, men begrundelsen: “Det handlar om att möta invånare på ett värdigare och lite hövligare sätt.” er da helt hen i vejret, og typisk svensk. Hvad om disse muhammedanske nassekarle, hvor i blandt mange har boet i Sverige i et betragteligt antal år, lærte sig både svensk og en høflig omgangstone. Men nej da!

  Like

  Kommentar af Skræp — 6 september 2011 @ 03:47

 2. Hvornår springer sådant noget vanvid over broen til København? Når de røde har vundet valget og DF mistet sin indflydelse ? Gud forbyde det.

  Like

  Kommentar af Repsnorb — 6 september 2011 @ 13:12

 3. […] Det er ikke nyt, at Malmø politi må skyde i Rosengård. Det er nyt at de skyder flere gange og rammer. Bemærk deres kampudrustning på fotos på det første link. Det er ikke hele den svenske hær, der er i Nordafghanistan og skabe demokrati og jämställdhet. En sort spøgefugl skriver: “لتراجع! التراجع! وإلا سوف ألتقط! = Backa! Backa! Annars skjuter jag! Missade dom den frasen i afp (arabiska-för-poliser)?” […]

  Like

  Pingback af Politi skyder flere skarpe skud i Rosengård « Snaphanen — 26 september 2011 @ 17:30


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: