Hodjanernes Blog

5 september 2011

Island viser vejen! Konsekvens i højeste potens! Her kan vi lære noget…

Tidligere statsminister Geir Haarde møder i dag op til den første rigsretssag i Islands historie, hvor han risikerer op til to års fængsel

De vil gøre statsministeren, der forårsagede Islands kollaps ansvarlig!

Pølletiken skriver om en samfundsomstyrter på Island!

Tidligere statsminister Geir Haarde møder i dag op til den første rigsretssag i Islands historie, hvor han risikerer op til to års fængsel.

Den 60-årige poliker fra det højreliberalistiske Selvstændighedspartiet var islandsk statsminister fra 2006 til 2009 og anklages for at bære et medansvar for det finansielle kollaps, der ramte landet i 2008.

Hvornår kommer turen til vore egne? Hvornår skal de gøres ansvarlige for det ragnarok, de har skabt i Danmark med deres slappe udlændingepolitik?

4 kommentarer »

 1. I gør manden uret!
  Hvis vi havde politikere med mod som Geir Haarde, så eksisterede hovedparten af de danske zombie-banker ikke.
  At han lod islandske banker gå ned og ikke ville være med til at lade islandske skatteydere dække de tab
  som især engelske og hollandske investorer og indskydere led…det har betydet, at Island er kommet betydeligt bedre igennem finanskrisen end
  de lande, som har fremtryllet skattefinansierede bankpakker i massevis…too big to fail bliver en dyr omgang for resten af
  verden, hvor vi har rygradsløse politikere.
  Det betyder, at kasinoøkonomi bliver belønnet med en redningskrans istedet for den naturlige følge…satser man butikken og taber, så må man dreje nøglen om.

  Fra den omtalte artikel i Ex-Tøgers menighedsblad:

  “Haarde: Jeg gjorde det rigtige
  Flere analytikere mener, at Island overraskende hurtigt har sat kurs på vej ud af krisen. Og Geir Haarde mener, at han gjorde det rigtige ved at lade bankerne gå konkurs.

  Det gav landet et mulighed for at komme videre og undgå at lande i et endnu større hul end det, som Grækenland og Irland er faldet i, skriver BBC.

  »Vi var nødt til at lade dem falde. De var konkurs. Og det viser sig nu, at det var det rigtige at gøre«, siger Geir Haarde.”

  Like

  Kommentar af Michael Sjøberg — 5 september 2011 @ 12:01

  • På Island som i resten af den vestlige verden er folk blevet så totalt fordummede, at de ikke ved, at penge er substitut for arbejde. Vi har brugt penge, til at købe andres arbejde, uden at vi selv har lavet noget, der er pengene værd.

   Så vi har lånt, og vi har spekuleret i lånte penge, og når vi så går på røven, så skal vi have tørret dumheden af på de uskyldige. Sådan virker al politik: Stjæl fra de få flittige, der laver nyttigt arbejde, og giv tyvekosterne til det luddovne uansvarlige flertal. Alt, der kommer fra folketinget, er af den skuffe.

   Også i Danmark burde vi have ladet de uansvarlige banker gå nedenom og hjem. Redningspakker kan ikke give andet end uansvarlighed overalt – og bankerot i sidste ende. Personligt har jeg ikke flere penge i banken, end jeg kan tåle at tabe. Jeg stopper mine penge, hvis jeg da en sjælden gang har nogen, i fast ejendom.

   Ja – jeg er ond, men jeg har faneme ikke ondt af kunderne i Roskilde Bank.

   Like

   Kommentar af Børge — 5 september 2011 @ 13:10

 2. Godt sagt, Michael…Kunne ikke være mere enig…

  Like

  Kommentar af Lightmann — 5 september 2011 @ 12:23

 3. Tak for gode kommentarer. Jeg tog slet ikke hensyn til s”skyldsspørgsmålet” da jeg lagde indlægget ind. Det var det at en nation faktisk forsøger at gøre sine politikere, de ansvarlige, ansvarlige for nationens tilstand. Det er her jeg gerne havde set, at vui en dag kommer efter vore egne, om ikke andet så postumt!

  Personligt er jeg enig i devisen: Laver man en dårlig firretning, da kan man skylde sig selv, og at bankpakkerne er en hån mod dem, der skal betale. Det er jo ikke 20 år siden sidst! Og intet har man lært.

  Like

  Kommentar af Eticha — 5 september 2011 @ 14:30


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: