Hodjanernes Blog

27 august 2011

Nødhjælpsorganisation har fundet de vises sten

Der kom en brochure med posten fra nødhjælpsorganisationen ‘CARE’.

Hvis man læser den igennem, vil man opleve en ny strategi, som organisationen (erne?) håber vil give bonus.

Det ny ‘buzz-word’ i forbindelse med nødhjælp, fattigdom og sult er en sammenkædning med ‘klima’.

Ordet ‘klimaforandringer’  optræder gang på gang i brochuren. CAREs programkoordinator Rolfs Hernø afslutter pamfletten med en leder, hvori han bl.a påstår følgende:

“”[..]  i dag er klimaforandringerne den største trussel mod Vietnams kamp mod fattigdommen. Stiger havet med en meter, bliver syv millioner vietnamesere hjemløse. Landet er et af de mest udsatte i verden i forhold til klimaforandringerne.”

Videre skriver Hernø:

“Eksemplerne fra Afrika kommer fra CAREs store program for klimatilpasning i fire lande. Det giver værdifulde eksempler på lokal klimatilpasning, som vi og vore partnere i civilsamfundet bruger til at påvirke ulandenes politikere til at prioritere klimaindsatsen til de fattigste og mest udsatte grupper. Men alt dette er desværre kun symptombehandling, hvis verdenssamfundet ikke snart kan blive enige om en aftale om at begrænse udledningen af de drivhusgasser, som har forværret tørken i Kenya og oversvømmelserne i Ghana og  Vietnam…..”

Derudover angiver brochuren FN’s 2015 mål om at halvere antallet af fattige i 2015 ved hjælp af 8 punkter.

Der nævnes selvfølgelig også fornuftige tiltag i brochuren udover al den politiske korrekthed, men nældens rod er der åbenbart ingen, der vil gribe om:

Why are average per capita incomes in Africa lower than 40 years ago after $1 trillion of aid being given over that period?

4 kommentarer »

 1. Den 17. juni i 2007 skrev vi:

  Det er simpelthen så sjovt, at læse den nye FN-generalsekretærs tiltrædelsesreplik om, at problemerne i Dafur skyldes klimaændringer. Det samme i Somalia og i Elfenbenskysten.

  [Ikke den sidste men den næstsidste generalsekretær M. Boutros Boutros-Ghali havde en årsløn på godt 80 mill. kr i FN. Hvis lønnen er faldet siden, kan det kun skyldes indtrådte klimaændringer eller globaliseringen, for kvalifikationskravet kan der afgjort ikke gives køb på]

  Det understreges at Dafur-katastrofen slet ikke skyldes arabiske og arabisk styrede militser, der jager de kristne på flugt som vildt til Sudans ørkenområde, lader de fordrevne sulte og forfølger dem samt indfanger deres småbørn og sælger dem som allehånde slaver på det arabiske fastland ovre på den anden side Rødehavet.

  Vi overvejer om ikke også indvandringen til Europa og til Danmark udpræget skyldtes og fortsat måske næsten udelukkende skyldes klimaændringer – det skal man da ikke kunne afvise. Når indvandringen speedes yderligere op, så er det måske fordi det pludselig er ved blive alt for koldt i Afrika og varmere i Europa. Selvfølgelig skyldes tørken i Dafur for meget varme uden nedbør; den er ikke lige kommet, men ellers …

  [der er også klart noget med koordination mellem nyhedsmedierne i Afrika og EU via den hemmelige Middelhavskonference/dialog, men nu skal vi altså ikke begynde med det også…]

  Vi kan godt se lissom noget ansvarsforskydende og samtidig et element af noget uigenkaldeligt, altså mere stabilt ved klimaændrings-argumentet. Vi overvejer også om vi på tværs af naturlovene skal medgive at klimaændringer alligevel kan skyldes menneskeskabt CO2-udledning; det ville nemlig åbne op for nogle nye uprøvede muligheder på disse breddegrader, og her skal vi altså holde tungen lige i munden. Det er forlængst gjort muligt med køb og salg af CO2-kvoter.

  Der er klart nogle nytænkte perspektiver her:

  Det skulle bare nødig gå som med EU’s klimapolitik, at Danmark og Tyskland skal påføres krav om, at der fyres med kul ved el-produktion i Greifswald, som skal forsyne både Danmark og Tyskland med el. Det var vist lissom det modsatte de ville ….. indimellem, altså!

  Der er faktisk sidenhen kommet nogle ret så tankevækkende ideer på bordet

  CO2 er også udåndingsluft, og rumopvarmningen skulle ikke mindst have drastiske CO2-følger i hvert fald i det ideologiske. Det skal man tænke på og ikke flytte folk så meget fra Afrika og Mellemøsten, hvor de klarer sig mestendels uden rumopvarmning. Hvem har retten og hvem har pligten i den forbindelse her kunne man godt fundere lidt over. Klodevipperiet kommer så ekstra til. Der i øvrigt belæg for det hos FN.

  Like

  Kommentar af Therese — 28 august 2011 @ 23:05

 2. Den 29. december 2010 skrev vi:

  Mon ikke den her menneskeskabte globalopvarmning er udsat til det bliver lidt varmere. Indtil det lune forår – hvis det kommer – kan man surfe CO2-neutralt på Nettet for en sikkerheds skyld. Så har de opfundet en plausibel forklaring på varme, der bliver til kulde; det er altså for koldt lige nu. For et par år siden skyldtes problemerne på Elfenbenskysten, i Sudan og i Somalia i følge FN klimaforandringerne. Nu hører vi medierne vrøvle om muhamedanere og kristne. Det samme i Nigeria. Vi holder således fast ved at klodevipperiet skyldes indvandringen (altså dermed befordret af tyngdekraften, “vel sagtens”), og d.v.s. der er en omvendt eller lissom en anderledes sammenhæng, som det er værd at være opmærksom på. Klodevipperiet har vi introduceret. Det går ud på at folkevandringen til Europa får kloden til at vippe. En såkaldt polvending for kloden efter de hidtidige naturlove skal indtræde hvert 29.000. år (sådan cirkus), men med vipperiet bliver polvendingen simpelthen fremskyndet, hævder vi, og det er bl.a. her vi skal finde en ikke ringe del af de her klimaforstyrrelserne. Med mere indvandring fra områder, hvor der er varmere end her, skal der tilmed rumopvarmes langt mere og dermed fører det til mere CO2.

  Hvis man lige vil bemærke det, både klimaændringer og indvandringen er således efter vor teori (som det benævnes i dagligsprog af selv kagekoner) menneskeskabte. Det vi understreger er altså, at der skal mere til end CO2. Her er så pointen: Vi foreslår tyngdeloven ændret, når Folketinget måtte træde sammen igen. Det ville kunne give den ønskede effekt, flere undersåtter og mere forbrug til de øverste, for de har travlt med at bane vejen for os.

  Forleden passerede et par 68-modeller tæt på pensioneringsalderen forbi, mens jeg brugte sneskraberen (anno 1964) på fortovet. De var forsvarligt påklædt i pels og støvler og talte udpræget nyaffekteret. Der lød et spørgsmål fra den ene til den anden: “Åh, det er sådan en skøn lyd af den gamle sneskraber, kan du ikke huske den fra dengang”? Og min bemærkning var helt uden for nummer, da bemærkningen fra overfruen afgjort ikke var henvendt til mig, men netop til veninden:

  “Og havde du haft en slavepisker, kunne du have fået ordnet dit eget fortov, som loven foreskriver”.

  Men husk regimets hovedprincip:

  DO WHAT I SAY, BUT DON’T DO WHAT I DO

  omfatter også

  DO WHAT I SAY, BUT I CERTAINLY DON’T DO WHAT I COMMAND YOU TO DO

  Like

  Kommentar af Therese — 28 august 2011 @ 23:12

 3. Den 1. april 2009 skrev vi:

  Vi lovede en vindvender i samlesæt i sidste
  uge
  Det er primært som alt et spørgsmål om bevidsthed. Et kvarters hånd- eller hovedstand fra kl. 5:45 til 6:00 hver dag giver det ønskede resultat. Det er nøjagtig som med lysene i lyskurven, rene konventioner bestilt hjem af overfladen. I Århus har trafikrådmanden derfor også indført en kønsspecifik lyskurv, idet farverne selvfølgelig bør underordnes dette vigtigere aspekt. Nattetrafikken med kropsvask på plejehjemmene er derimod ikke blevet rettet endnu. En ændret ressort-indretning med plejehjemmenes overgang til kulturudvalget ville kunne fremme sagerne ganske betydeligt af helt åbenlyse årsager – rent bevillingsmæssigt.

  Hånd- eller hovedstand:

  Op bliver ned, og syd bliver nord o.s.v. Det har selvsagt en særlig sociologisk effekt, når vi alle løfter benene i samlet trop eller samlesæt. Så påvirkes den enkeltes aura sammen med alle de andres, og til sidst vil vi se aurora i spring over hvælvet.

  Så vil Solen igen stå op i vest – det er også lissom mere naturligt med østenrøden ved aftenstide. Men det sker ikke uden videre. Vi skal gennem polvendingen efter klimaforandringen og istiden først, sådan om en 17.000 år.

  Men der er allerede ting der bærer os i den rigtige retning. Senest tiltrådte generalsekretær i FN meldte netop ved sin tiltræden, at problemerne i Sudan, specielt Dafur, i Somalia og på Elfenbenskysten skyldes klimaforandringer. Vi er så af den utvetydigt klare opfattelse, at større indvandring til Norden (før polvendingen) alt andet lige fører til en øget rumopvarmning og dermed øget CO2-udledning, når her trods alt er så koldt.

  Og her er vi ved sagens kerne. CO2-problemerne i den vestlige verden skyldes simpelthen indvandringen, og tilmed spredes tropesygdomme og en række tidligere udrydede sygdomme med indvandringen. Ved at vende indvandringen til repatriering, altså i Syd-Nord-gående dialogisk retning – om morgenen, altså – vil der kunne bringes et effektivt bidrag til FN’s klimakonference i København, et bidrag der permanent vil sætte Danmark på globussen.

  Substans omhandlende klodevipperiet: http://danmark.wordpress.com/2008/10/24/man-skal-ikke-afvise-klodevipperiet-og-ekstra-co2-udslip-pga-godkendte-vandringer-fra-syd-til-nord-der-forligger-ingen-reasearch-til-afvisning/

  Like

  Kommentar af Therese — 28 august 2011 @ 23:18

 4. Therese er som sædvanlig spot on i hendes analyser. Der er ikke rigtig noget at tilføje her. Befolkningstilvækst er en kæmpe trussel for miljøet, og indvandring til vest-europa kan aldrig blive “grøn” som venstrefløjen forsøger at påstå.

  Mht til FN ansatte, vil jeg dog lige nævne Sven Burmester (tidligere leder af FNs befolkningsfond) som utallige gange har rost Kinas 1-barns politik. Kinas befolkning vokser godt nok fortsat, men havde været 300-800 millioner større end hvis man ikke havde ført denne politik.

  Like

  Kommentar af jernhesten — 29 august 2011 @ 16:57


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: