Hodjanernes Blog

26 august 2011

Røde Kors er…rødt

At redde menneskeliv er prisværdigt – men må vige for større og vigtigere hensyn.

JForum France: “Det Internationale Røde Kors kræver at den israelske afdeling Magen David Adom fjerner sit logo, en rød Davidsstjerne, fra ambulancerne. Dette krav skal opfyldes for at israelske ambulancer kan deltage i Røde Kors’ samarbejde. – Men er det røde kors ikke et religiøst symbol i sig selv? Det var just dette kors som Henry Dunant henviste til, da han i slaget ved Solferino 1859 (Krim-krigen – red) oprettede denne institution. Sidenhen er korset blevet suppleret med den islamiske halvmåne, og indtil for nylig har israelske ambulancer, som kommer nødstedte palæstinensere på Vestbredden til hjælp, også kunnet anvende den religiøse Davisstjerne som symbol. – Ifølge hjemmesiden for Røde Kors/Røde Halvmåne skal de ambulancer som gør tjeneste på Vestbredden nu fremstå hvide som sne. Kravet om at fjerne Davidsstjernen er politisk og har intet at gøre med at redde menneskeliv.”

Tidligere på Hodjanernes blog om Røde Kors.

6 kommentarer »

 1. Det er vist på højeste tid at anerkende ‘Røde Kors’ som en politisk organisation….
  og naturligvis samtidig fratage dem deres status som en upartisk hjælpeorganisation…

  Like

  Kommentar af Fidibus — 26 august 2011 @ 10:00

 2. Der er mange måder at udslette et folk på, dette er en af dem. Det samme forsøger man overalt i Europa med de kristne. Den ateistiske venstrefløj angriber de kristne symboler, samtidig som de forsvarer muslimske kvinders ret til at gå med tørklæde – hvis de gør det frivilligt. Jeg er selv agnostiker, men jeg anser at Søren Krarup har rimeligt meget ret, når han beskriver den såkaldte humanistiske, ateistiske venstrefløj, som betydeligt farligere for den vestlige verden end islam som sådan.

  Like

  Kommentar af Eticha — 26 august 2011 @ 11:01

 3. Humanismen er blevet vor tids ideologiske sygdom og ender en dag på ideologiernes losseplads som alle andre ideologier.

  Alle ideologier må revideres med tiden, fordi de ikke længere passer in i tidens udvikling. Næstekærlighed, tolerance er blevet vor tids kulturelle svøbe, fordi multikulturen indtog Europa. Humanisme uden en tilknytning til det nationale og traditionsmæssige fører til kaos. Men her er jeg nok 40 år forud for min tid. Jeg takker min afdøde mor.

  Så lad mig gentage de udødelige ord. Samfundets er sygt og humanismen er sygdommen.

  Like

  Kommentar af Profeten — 26 august 2011 @ 16:22

 4. 3.Profeten

  (Gid du havde beholdt dit gl.”navn” – dette her minder mig om noget ubehageligt !)

  Du har ret i at sygdommen er humanismen – da særligt hvis man forstår denne som den tidl. Faklen redaktør og satanist Rune E. Larsen, Politiken, står for !

  Like

  Kommentar af Vivi Andersen — 26 august 2011 @ 17:33

 5. Vivi Andersen forlanger mit navn tilbage, og jeg følger hende, fordi “profeten” også giver mig accociationer. So profeten fik en kort levetid.

  Like

  Kommentar af Machiavelli — 27 august 2011 @ 10:41

 6. Man kunne måske kalde den nye humanisme for national-humanisme, idet det både forbinder det humane menneskesyn med forståelse for det nationale. Nutidens humanisme brød sammen ,da indvandringen tog fart. Den ligger som en dyne over alle institutioner og forhindrer et opgør med tidens overvældende godhed. Og ikke mindst forhindrer folk i at tænke nye tanker som Europa har brug for. Jeg håber hen ad vejen, at en større ånd end mig vil tage ordet national-humanisme til sig og sprede det i Danmark og Europa.

  Like

  Kommentar af Machiavelli — 27 august 2011 @ 10:48


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: