Hodjanernes Blog

19 august 2011

DDR kalder en promille af landets sygeplejersker ‘en kø’

Op mod 70 sygeplejersker har søgt om at arbejde som frivillige på Røde Kors’ sundhedsklinik for udlændinge uden opholdstilladelse.

Skriver DDR. I samme artikel nævner de, at der er 70.000 sygeplejersker i Danmark, så de 70 sygeplejersker udgør altså 1 promille af gruppen.

Det minder mig om dengang, medierne skrev ‘danske læger siger fra (overfor tonen)’. Det viste sig selvfølgelig også, at det kun var en brøkdel af landets læger, der sagde fra.

Bemærk at DDR bruger mellemvaren mellem illegale og udokumenterede, ‘uden opholdstilladelse’. Men mon ikke den bliver rettet snarest.

9 kommentarer »

 1. Nyt fra psykiatriens overdrev: http://dailycaller.com/2011/08/15/conference-aims-to-normalize-pedophilia/

  Like

  Kommentar af Hodja — 19 august 2011 @ 22:23

  • Psykiaterne er langt bagefter vore kære politikere, som forlængst har legaliseret pædofili – ganske vist og forhåbentligt uden viden om at Forfatningstraktaten Lisssabontraktaten – som vel ingen af dem har gidet læse – har inkluderet pædofile i den voksende gruppe af ‘minoriteter’ som ikke må diskrimineres, latterliggøres, spottes eller på anden måde omtales nedsættende. Altså et nyt, beskyttet mindretal:

   Like

   Kommentar af hodja.wordpress.com — 19 august 2011 @ 22:41

 2. Tjah en tusindedel er bedre end end en større del. Det er dog stadig trist at nogle godtroende sygeplejersker hopper på den limpind. Man må håbe de erfarer nogle af de sider af de fremmede, som de fleste af os udmærket er klare over

  Like

  Kommentar af Nielsen — 19 august 2011 @ 22:39

 3. Jeg troede at de var så pressede i normal arbejdstid, at de ikke havde tid til sådan noget fritids arbejde

  Like

  Kommentar af Bent — 19 august 2011 @ 22:52

 4. “The entire focus of the event was on the victimhood of the pedophile,”: http://www.onenewsnow.com/Culture/Default.aspx?id=1413686

  Like

  Kommentar af Hodja — 20 august 2011 @ 00:23

 5. Selv om der måske ikke er nogen direkte sammenhæng, minder posteringen og kommentarerne mig om overlæge Eric Schaumburgs artikel i Ugeskrift f.Læger i november 2007. Her et lille uddrag:
  “Som psykiatrisk konsulent gennem mere end 15 år i Dansk Røde Kors (DRK) har jeg med stor forundring set, at flere af mine asylsøgende patienter i DRK af speciallægekolleger er blevet opfattet ganske anderledes, end jeg selv har bedømt. …
  Jeg har på det sidste set adskillige eksempler på patienter, som tydeligvis har simuleret en psykose. Efterfølgende min konsultation er de set af en anden psykiater, som har bedømt de samme patienter som svært syge. De er tilmed blevet sat i antipsykotisk behandling og er blevet udstyret med en erklæring om, hvor syge de er. …
  Jeg så en eftermiddag fire patienter, der alle medbragte ægtefællen. Ingen af dem ville tale sin egen sag men overlod det til ægtefællen. Tre af de fire havde dramatiske symptomer. De havde voldsomme synshallucinationer, de snakkede om, at der var nogen efter dem konstant, de skreg op i lokalet og gøs, når de så uhyggelige væsener i konsultationsværelset. I venteværelset havde der mærkeligt nok forinden ikke været noget påfaldende ved patienterne, ligesom sundhedspersonalet heller ikke ved nogen tidligere lejlighed havde bemærket noget påfaldende. Når jeg sagde noget af vigtighed, lyttede de opmærksomt. Når jeg drog tvivl om ægtheden af symptomer, blev patienterne alle svært vrede på undertegnede – meget ulogisk, hvis en person faktisk er psykotisk. For at være helt på den sikre side med en af dem, som jeg alligevel syntes, at en lille tvivl skulle komme til gode, tilbød jeg indlæggelse. Det blev afvist.

  Overlæge Heidi Hansen har ved møderne med etisk udvalg fremført, at vores lægegerning skal gå hånd i hånd med etiske overvejelser. Fagligheden kan ikke stå alene. Det er jeg enig med hende i. Men jeg synes, at det er lige så forkert, at fagligheden går fløjten i forsøget på at løfte etikken. Som læger er det vigtigt at bevare vores troværdighed.”

  Like

  Kommentar af JensA — 20 august 2011 @ 00:30

 6. Det skulle være ganske vist at en del journalister har vanskeligheder med at prioritere, proportionere og regne. Man oplever ikke sjældent at disse manglende færdigheder optræder sporadisk og meget selektivt. Hvis ikke det faktisk var alvorligt, så ville nyhederne på både DR og TV2 være et rigtig gode bud på prisen til årets bedste komiske program. Verdens værste værter i dansk version. Trods den gode humor er det dog stærkt foruroligende.

  Like

  Kommentar af EH — 20 august 2011 @ 01:36

 7. http://jp.dk/opinion/leder/article2517286.ece

  Denne JP-leder “Værdiskred” fra forleden sammenligner det illegale sundhedsarbejde med regulært tyveri, idet det forudses, at dyre laboratorieprøver fremover vil blive udført under falske cpr-numre og identiter.

  Like

  Kommentar af MetteD — 20 august 2011 @ 14:28


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: