Hodjanernes Blog

13 august 2011

Kronik: Efter Utøya af OLE HASSELBALCH

Det er deprimerende at se, at der ikke i vor hjemlige debat mønstres den forståelse af demokratiets grundlag, som gør det muligt at undgå, at der slås plat på det skete i Norge, skriver kronikøren og spørger, om danske journalister lider af akut tænkestop.

Læs det hele her.

Tip: Mette.

4 kommentarer »

 1. Ole Hasselbalch er ikke kun hædersmand, han er også en klog mand. Her hvor hele højrefløjen går bodsgang i sæk og aske, fordi en enkelt nordmand har ment, at det var for meget, så siger han det indlysende rigtige: Hvis demokratiet har fejlet, og regeringen er blevet en trussel mod hele befolkningen, så har denne en legal ret til at tage sagen i egen hånd.

  Det er en gru at opleve ynkelige folk som Uhrskov Jensen orme rundt, fordi psykopater som Shansen og Frede Farmand råber deres eder og forbandelser ud mod danskere, der ikke har indset multikulturens lyksaligheder. Hvad hulen ddf, som jeg er medlem af, har ønsket at bruge ham til foredragsholder om, fatter jeg ikke. Mage til svagpisser har jeg da sjældent truffet på højrefløjen. Hvad hulen er der galt i, at frelse børnene, fra deres livsfarlige leg med de skarpladte våben, som hele hoppeborgen i overvældende enighed har givet dem?

  Like

  Kommentar af Børge — 13 august 2011 @ 17:18

 2. Vort repræsentative demokrati har vist sig at være er fuldkomment redskab til at røvrende
  det danske folk af skrupelløse politikere.
  Det skal vi ikke finde os i!
  Bliv hjemme på valgdagen, og lad politikerne sejle deres egen sø.
  Vi skal have et demokrati i lighed med det schweiziske, hvor det er folket og ikke
  politikerne, der sætter folkets dagsorden.

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 13 august 2011 @ 18:37

 3. Det kan vel ikke være akut hvis det er noget der har stået på i årtier.

  Like

  Kommentar af Fritz — 13 august 2011 @ 21:39

 4. Lad mig give mit bud.

  Samlet under et er det simpelthen begreber som multikulturalisme, universalisme og globalisme, der har fået den sunde fornuft til at kortslutte hos tidens såkaldte kultureksperter af enhver slags. De har ikke skyggen af en samfundsmodel på tapetet og kan kun henvise til nogle gamle socialistiske menneskemishandlere et eller andet sted i verden.

  Socialstaten hjælper de uuddannede og uintelligente del af indvandrermassen, samtidig med at socialstatens intellektuelle forsvarere – godt hjulpet af dem som får smør på brødet – iklædt godhedens kappe anklager og mistænkeliggør det folkelige opgør mod en sindssyg kulturudvikling.

  Men i sidste instans er det ideernes sammenbrud vi har med at gøre. Den videnskabelige del af de uddannede samfundsforskere er indfanget af systemtænkningen – og det er det, vi har med at gøre. En solformørkelse af den sunde fornuft hos mennesker, der ikke tør forske imod strømmen. Derfor feje ansvarsløse middelmådige tænkere.

  For jeg tør påstå med hele fremtiden foran mig, at vi er på vej ind i en gigantisk kulturkrise fremtvunget af den stigende folkevandring, som de europæiske politikere på grund af humanismen – som jo også er den egentlige baggrund for kulturrelativismens succes – simpelthen er ude af stand til at kunne takle.

  I en sådan sump af middelmådighed forsvinder al anstændighed og menneskets kedelige natur kommer alt for let op til overfladen for et lede efter nogle ofre for deres egen fejltænkning.

  Like

  Kommentar af machiavelli — 15 august 2011 @ 14:14


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: