Hodjanernes Blog

19 juni 2011

Niqab i børnehaven

Ville du aflevere dit barn i børnehaven til et person som du ikke kan se ansigtet på?

Er det virkelig passende at arbejde med børn, når man har sit ansigt dækket? Det spørgsmål må være aktuelt i Norge. En læser af HRS tog et interesant billede i centrum af Oslo, på Karl Johan strøget. (Af ophavsrettige årsager må jeg ikke kopiere billedet, men det kan ses på linket til Human Right Service.

HRS: “Debatten om niqab og burka i Norge har blant annet vært preget av argumentet om at det ”gjelder så få” og at det derfor er tåpelig å forby. Andre, deriblant HRS, mener derimot at nettopp at det er så få, er en gyllen sjanse til å få stoppet en uønsket utvikling.
Heldigvis, vil jeg si, reageres det fortsatt når noen treffer på ansiktstildekkede kvinner. Jeg hadde selv en slik opplevelse for kort tid siden, på et kjøpesenter. Rett innenfor døren sto to niqabkledde damer, og min umiddelbare reaksjon var – latter. Jeg sier ikke det med verken stolthet eller skam, jeg bare forteller at det var reaksjonen. For jeg orker ikke lenger stikke under en stol at jeg opplever det som latterlig at kvinner i Norge i 2011 finner det nødvendig å dekke seg til for ikke å vekke oppsikt med sin kvinnelige skjønnhet, når det eneste de gjør – igjen, heldigvis – er å vekke oppsikt.Men det er vanskelig å latterliggjøre tildekkingsprosjektet. Om jeg, som voksen, blir ansett for å være respektløs eller uforskammet, kan jeg leve med all den tid jeg kjenner til formålet med denne uniformeringen. Langt verre er det for barn som blir påtvunget å være sammen med tildekkede kvinner, og hvilke signaler de samme kvinner sender ut som rollemodeller for den oppvoksende slekt.  

1 kommentar »

 1. Nej: Det vil jeg ikke. Heller ikke til en muslim. For disse er opdraget til pædofili ifl. koranen.
  Denne svinske bog opfordrer til pædofili. (Muhammed og aisha) Hun var 6 År da hun blev gift med svinet muhammed, og han fuldbyrdede ægteskabet da aisha blev 9 år. Fy for den lede.!

  Koranen kan og skal forbydes. Og det kan gøres vha grundlovens §67, da islam en en ideologi og ikke religion.

  Det kan i og forr sig gøres alligevel, nr folket tager over, og ballonen går op.

  Like

  Kommentar af Charles Nielsen — 20 juni 2011 @ 00:53


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: