Hodjanernes Blog

27 marts 2011

Asmaa Abdol-Hamids voldsdømte bror spiller integrationsteater for Odense Kommune

Tarek Abdol-Hamid (30) har ikke mindre end tre domme bag sig. Bedst kendt er han for et overfald i 2006, hvor han slog en ung, dansk kvinde bevidstløs og efterfølgende sparkede hende i hovedet:

Fra SE & HØR via Snaphanen.dk:

“Tarek Abdol-Hamid gik amok, da han på et diskotek blev afvist af en ung, smuk kvinde. Venstrefløjspolitikeren og kvindesagsforkæmperen Asmaa Abdol-Hamid har en bror, som mener, at kvinder skal slås ned, hvis de afviser en mands tilnærmelser.  […]  Episoden udviklede sig til en regulær voldssag. Ifølge domsudskrifterne fra sagen skete der følgende: På diskoteket lægger Tarek an på den unge model ved at gribe hende om taljen og tage hende på brysterne. Hun afviser ham blankt ved at skubbe ham væk. I første omgang bliver dette mødt med et vredesudbrud fra Tarek, hvor han kalder hende ”fucking luder” og ”kælling”. [..]

Efter det voldsomme optrin forlader pigen, der hedder Sofie i hast diskoteket sammen med sin veninde. Men Tarek følger efter. –Jeg kender nogle mennesker i Odense. Bare vent, din familie skal dø”, lyder det fra den forsmåede bejler, som løber op til den skræmte model og skriger hende ind i ansigtet.  Skrigeriet efterfølges af et skub, der sender Sofie i asfalten.
Hun rammer jorden hårdt, slår hovedet og besvimer, hvilket dog ikke forhindrer Tarek i at slå hende i ansigtet og sparke hende i maven. Episoden koster Abdol-Hamid seks måneder i fængsel – hans tredje dom siden 2003Tarek Abdol-Hamid er tidligere straffet for bl.a. vold, tyveri og trusler på livet.

For tiden kan man dog opleve Tarek Abdol-Hamid i Vollsmose kulturhus i forestillingen ”Mig ike forstå!” under bl.a. palindrom-navnet “Tarek Kerat“.
Tarek er en del af teatertruppen 5240 Act Now, der består hovedsageligt af Abdol-Hamid-søskende:  Alaa Abdol-Hamid (26) , Fatema Abdol-Hamid, Sally Issaoui, Safaa Abdol-Hamid (23), Tarek Kerat (FKA Tarek Abdol-Hamid, 30), Amir Hussain og Inaam Abou Khadra (20).

Vollsmose Kulturhus ejes og administreres af Odense Kommune, By og Kulturforvaltningen, og 5240 Act Now støttes da også finansielt af selv samme forvaltning, der efter alt at dømme bevilgede gruppen et tilskud på 100.000 kr. i 2010:

Fra 5240actnow.dk – Forside:

“5240 Act Now er et teater med unge/voksne fra bydelen 5240 Vollsmose Odense NØ. Vi holder til i Vollsmose Kulturhus. Udgangspunktet for vores forestillinger er vores egne livsfortællinger, tanker, problemer og dilemmaer.Vi går i dialog og debat med publikum via forum teater metoderne om integration, kulturmødet og om det at være ung i dagens Danmark som globalt. […]

5240 Act Now er støttet af Odense By- og kulturforvaltning.

Fra Odense Kommune, By- og Kulturudvalget – Dagsorden 1. december 2009 :

“Foreningen 5240 Act Now søger om 165.445 kr. til udvikling af dialogbaserede teaterstykker med unge i Vollsmose og resten af Odense. Unge i alderen 16-20 år bliver via undervisning og træning i stand til at gennemføre en forumteaterforestilling. Der gennemføres to forløb i 2010, hvori to grupper af unge gennemgår forløbet og afslutter med en forestilling. Sigtet er at danne en dramaskole med forankring i Vollsmose kulturhus. Projektet er desuden forankret nationalt via Kuben Byfornyelse Danmark. Det ansøgte beløb dækker den fulde aktivitet. Der er ikke søgt tilskud andre steder.

Det foreslås, at der bevilges 100.000 kr. til 5240 Act Now til udvikling af dialogbaserede teaterstykker.

Ikke alle ansøgere var lige så heldige som familien Abdol-Hamid :

“Dramaskolen Odense Børne- og Ungdomsteater søger om 100.000 kr. til kurser/workshops med professionelle kunstnere indenfor drama, teater og scenekunst. Odense Børne- og Ungdomsteater er en dramaskole for børn og unge i alderen 4-20 år. Dramaskolen ønsker med det nye initiativ, at give dramaskolens elever samt andre interesserede mulighed for at tilegne sig kendskab og dygtiggøre sig indenfor forskellige teaterdiscipliner. Det ansøgte beløb dækker den fulde aktivitet.

Det foreslås, at der meddeles afslag på ansøgningen, da opgaven at styrke teaterkundskaber ligger indenfor teatrets almindelige driftsopgaver.”

Uddrag af Rune Engelbreth Larsens teater-anmeldelse på Politiken.dk – 5240 Act Now – gensidig integration fra Vollsmose:

“Uden løftede pegefingre sættes problemstillinger under debat med respekt for de mennesker og traditioner, der brydes under kulturmødet. […]

Dermed er stykket også et forbilledligt eksempel på det, man kunne kalde »gensidig integration« til forskel fra den assimilerende desintegration, der er på tapetet i Integrationsministeriet i disse tider. […]

Jeg var så heldig at opleve stykket, da foreningen Borgere for et anstændigt Danmark havde fået gruppen til at optræde under et nyligt stormøde – men det er der heldigvis også mange andre der har haft lejlighed til. »5240 Act Now« har til huse i Vollsmose Kulturhus, men er naturligvis mobile og dermed tilgængelige landet over.”

8 kommentarer »

 1. Det er en ret opsigtsvækkende familie
  Se disse links:

  http://avisen.dk/asmaas-bror-bankede-kvinde-paa-diskotek_13768.aspx

  http://avisen.dk/asmaas-soestre-til-kamp-for-toerklaedet_12927.aspx

  Like

  Kommentar af boppo — 27 marts 2011 @ 00:59

  • Utroligt.
   4 ud af 7 skuespillere er søskende. Resten ser ud til at være ret gode venner via EL og Ny-Dansk Ungdomsråd. Nepotisme?

   Like

   Kommentar af Egtvedpigen — 27 marts 2011 @ 01:25

 2. Den familie skulle pakkes ned i en kontainer og smides i havet.

  Like

  Kommentar af Nielsen — 27 marts 2011 @ 07:19

 3. Mon ikke Hans Kongelige Humanist Rune Engelbreth Larsens var ved at bryde sammen i ren eufori over en så ”tankevækkende” og ”fabelagtig” omgang ”interaktiv forumteater”!?

  At kalde de implicerede for skuespillere svarer nærmest til at kalde en leverpostejmad for en 5-stjernet gastronomisk perle Noma-style. Der må efterhånden snart være grænser for, hvad skatteborgernes penge skal bruges til!

  Like

  Kommentar af Aida — 27 marts 2011 @ 18:45

 4. Familien Hamid styrer åbenbart Odense kommune. Det er ikke længere kun begejstring eller engagement, som åbner pengekassen med alle de dejlige skattekroner. Mon ikke frygten har en finger med i spillet? Det er det som er værst. Et samfund i frygt. Respekt og tolerance. Ja, sikkert.

  Like

  Kommentar af EH — 30 marts 2011 @ 00:49

 5. Sæ’fø’li støtter satanisten rune gabriellebræk da satans kulten islam.
  For øvrigt, burde vi støtte de genbrugsstationer der kun modtager affald i klare affaldssække, så af hensyn til genbrugsstationerne bør de muhammedanske kvinder ikke cirkulere i andet end klare affaldssække.
  Vi må lizzom acceptere muhammedanernes syn på kvinder skal opbevares i affaldssække ligesom muhammedanerne må acceptere at affald skal være i klare gennemsigtige affaldssække, er det ikke det som de gode!! kalder gensidig integration????

  Like

  Kommentar af li — 30 marts 2011 @ 03:13

 6. Teaterstøtte eller familiestøtte? Man undres.

  Like

  Kommentar af Hodja — 2 oktober 2014 @ 12:28

 7. Positive energy

  Asmaa Abdol-Hamids voldsdømte bror spiller integrationsteater for Odense Kommune | Hodjanernes Blog

  Like

  Trackback af Positive energy — 7 december 2020 @ 12:45


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: