Hodjanernes Blog

31 januar 2011

Ikke alle brud på § 266b er lige vigtige – Specielt ikke de racistiske af slagsen

I dag vil der falde dom i sagen mod Lars Hedegaard og ytringsfriheden. Hedegaard står anklaget for overtrædelse af racismeparagraf 266b – og det vel at mærke selvom han ikke er racist. I morgen vil der falde dom i en anden og mindre kendt sag, som politiet derimod ikke ønskede at tage alvorligt:

Fra danskkultur-debat.dk – Der er lighed for loven- men nogle er mere lige end andre…!:

“Den 8/6 2009 bragte Jyllands-Posten et interview på næsten en side med Shadi Imad El Chofani, som netop var blevet dømt for ildspåsættelser i Gjellerup. Han er født i Danmark, men betragter sig som palæstinenser, og han har et langt generalieblad – hovedsageligt for vold og røverier.

Shadi Imad El Chofani var på det tidspunkt leder af en organisation, der kalder sig Palestinian Fighters, og ifølge interviewet har han ikke noget imod, at den bliver finansieret af midler fremskaffet ved kriminalitet Chofani udtalte blandt andet, at ”Jøderne burde slet ikke have eksisteret på denne jord. Jeg ønsker, at Hitler havde levet og havde gjort det færdigt, så kunne man have dræbt ham bagefter”. Det er jo en klokkeklar overtrædelse af straffelovens § 266b. At han er leder af ”Palestinian Fighters”, får udtalelserne til at falde ind under § 266b stk. 2, hvad DNSB’s leder Jonni Hansen har måttet erfare flere gange.

Grundlovsforeningen Dansk Kultur anmeldte derfor Shadi Chofani til Østjyllands Politi d. 14/7 pr. brev og samtidig pr. mail med anmeldelsen vedhæftet som PDF, ligesom vi kontaktede Dokumentations- og Rådgivningscenteret om Racediskrimination (DRC). En halv time efter modtog Grundlovsforeningen en mail fra Politiets IT sektion, der meddelte, at mailen var blevet afvist, da man ikke kunne kontrollere det vedhæftede dokument. PDF er yderst veldokumenteret, så det lød jo lidt underligt. Man oplyste, at modtageren var blevet orienteret, og vi kunne jo så forvente en aktiv indsats fra Østjyllands Politi for at få det, der var blevet sendt. DRC bad os fremskaffe en jødisk anmelder, hvilket kunne antyde at DRC tror man skal være personligt forurettet, for at kunne anmelde efter 266b, hvilket ikke er tilfældet.

Vi ventede i en måned uden nogen form for reaktion, og først d. 8/8 2009 rykkede vi høfligt for et svar, hvori vi gav Østjyllands Politi mulighed at bekræfte vores formodning om, at ”det nok var blevet væk i posten”. Samtidigt sendte vi mailen igen, men da politiets mailsystem åbenbart ikke kunne kapere PDF, sendte vi det i Word. Det hjalp dog ikke, for vi fik omgående samme svar fra IT sektionen om, at mailen var blevet afvist, fordi man ikke kunne kontrollere den vedhæftede fil. Vi ventede en rum tid igen, Chofani sad jo trygt i en af fængselsvæsenets institutioner, og lovens mølle maler ofte langsomt.

D. 30/9 skrev vi så til politidirektøren i Østjyllands Politi og klagede over at sagen ikke blev behandlet (i klar modstrid mod ovennævnte myndigheders erklæringer om at tage sig alvorligt af racismesager), og at vi ikke engang havde fået en bekræftelse på modtagelsen. Vi henviste i brevet til PET’s rundskrivelse af 23/12 2008, journalnummer 2008-60-7, hvor politistationerne instrueres om at behandle racismesager med største alvor. Nu måtte der da ske noget. Men der skete intet, og foreningens bestyrelse besluttede at vente længe, for at se forløbet. – lade systemet arbejde i fred.

D. 12/11, altså efter 5 uger, syntes vi, at vi havde ventet længe nok, og skrev til justitsminister Brian Mikkelsen, der er politiets øverste chef, og klagede over at Direktøren for Østjyllands Politi, ikke reagerede på klager over politiets arbejde, eller rettere mangel på samme. Vi ventede igen længe, og havde på det tidspunkt vænnet os til, at en bekræftelse for modtagelse får man ikke mere. Vi besluttede os for at vente rigtigt længe denne gang.

D. 2/2 2010, altså næsten 3 måneder efter henvendelsen til justitsministeren og et halvt år efter anmeldelsen, fik vi så et brev fra Østjyllands Politi, der fortalte, at man havde fremsendt sagen til statsadvokaten d. 30/11, 14 dage efter klagen til Justitsministeren. Man fandt ikke at sagsbehandlingen på over 4 måneder hos Øst-jyllands Politi var unormalt lang. Vores vurdering er imidlertid, at 4 måneder og 10 dage er meget lang tid for en type kriminalitet, hvis bekæmpelse alle steder fremhæves som værende vigtig og højt prioriteret..

Vi har aldrig modtaget et svar fra justitsministeren.

Hånden på hjertet: Er Hedegaard, Jesper Langballe, Ove Dahl og Shadi Imad El Chofani behandlet ens af myndighederne? Er de behandlet ens i pressen?”

Fra danskkultur-debat.dk – Er racismelovgivningen racistisk?:

““Vi har altid betragtet ikke-muslimerne som vildledte, beskidte, usle, værre end dyr og som de værste blandt alle skabningerne”. Denne sætning blev bedømt af politiet 6.1.03 og af “Dokumentationscenteret om Racisme” (DCR) som værende hverken racistisk eller diskriminerende.

Det samme gælder en dansk bog, som bruges i moskeerne med spørgsmål og svar. Bogen forbyder muslimer at følge dansk lov, da den er lavet “Af mennesker af lavere kategori”. DCR gav mig telefonisk meddelelsen, at “bogen er ligegyldig for os”. I brev 6.1.09 skrev DRC, at sagen var forældet, da bogen var 5 år gammel, men i brevet havde jeg anmeldt de moskeer som fremdeles anvendte bogen.

En anden dansk muslimsk bog, der opfordrer til drab med ordene “Enhver, som falder fra islam, skal I dræbe.”anmeldte jeg i 2001 politiet, men øjensynlig synes drabsopfordringen at være lovlig.

Det er også i orden at blåstemple voldtægt af danske piger: “Danskere er selv ude om voldtægt af deres piger, fordi de ikke beskytter deres piger, og urene piger er ikke beskyttet af den hellige koran. Kvinderne gør det rene samfund beskidt, når de går rundt uden tørklæde. De har ikke krav på respekt og er ikke værdifulde som dem, der bærer tørklæde. Det er dels kvindernes egen skyld, hvis de bliver voldtaget, og dels samfundets skyld. Kvinder skal bære tørklæde, hvis de skal have nogens respekt”. DRC ville kun modtage en anmeldelse hvis jeg kunne fortælle hvilken kvinde der var forurettet.

En politianmeldelse, at danskere “Hunde, som du kan fordrive kom der heller intet ud af: “Deres tilstand er nøjagtig som en hunds: hvis du driver dem bort, gisper og stønner de, og hvis du lader em være, gisper og stønner de også.””

Obs!: Jeg kender ikke folkene bag danskkultur-debat.dk, men jeg vil mene, at hvis deres historie holder vand, så er det selve beviset på, at sagen mod Hedegaard ikke var andet end en skueproces. Hedegaard er en mand, der med sit forsvar at trykkefriheden længe har været en torn i øjet på mange.

Tip: Peter via Snaphanen

4 kommentarer »

 1. Som jeg før har sagt: Den danske dommerstand skulle skamme sig.

  Like

  Kommentar af Nielsen — 31 januar 2011 @ 05:38

 2. Det drejer sig ikke om hvad der bliver sagt, men om hvem der siger det.

  Like

  Kommentar af jernhesten — 31 januar 2011 @ 11:01

 3. Den gode hr. statsdvokat følger ikke rigtig med i timen. Ifølge EUSSR’s “Rammeafgørelse” skal delinkventen straffes med fængsel fra 1 til 3 år. Da man er altså nødt til at revidere og opdatere “racisme-paragraffen” kan man lige så godt gøre det præcist:

  § 266 b. Den, der offentligt eller privat fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af muslimer kunne tænkes at føle sig forhånet, latterliggjort eller nedværdiget på grund af tro eller seksuel desorientering, straffes med bøde eller fængsel fra 1 år til 3 år.
  Stk. 2. Ved straffens udmåling skal det betragtes som en særligt skærpende omstændighed, at forholdet har karakter af tankevirksomhed.

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 31 januar 2011 @ 11:18

 4. Er det nogen der har prøvet indbringe det for EU-domstolen?

  Like

  Kommentar af Vivian — 31 januar 2011 @ 13:17


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: