Hodjanernes Blog

27 januar 2011

Gælder hjernedødskriteriet ikke i Folketinget?

Einhetzlizten er pludselig blevet modstander af dødsstraffen – i USA, vel at mærke…

Pudsigt nok hører vi intet om, at danske firmaer burde indstille eksporten af visse andre varer til de muslimske lande. Det kunne f.eks dreje sig om Randers Reb og byggekraner til Iran, Rådvad Stål til Saudi-Barbarien og Gaza og rummelige veste med store lommer til den øvrige Ummah. Men OK, når nu Einhetzliztens kammerater i disse lande ikke ulejliger sig med at bedøve folk inden de aflives, så skal USA så sandelig heller ikke:

Samarbejds-Politiken: “Hvis Lundbeck ikke selv vil sikre, at stoffet pentobarbital ikke bliver brugt til henrettelser i USA, så må den danske regering skride ind, siger Enhedslistens sundhedsordfører Per Clausen. Han stiller nu spørgsmål til sundhedsminister Bertel Haarder (V) om, hvorvidt han mener, det er acceptabelt, at en dansk firmas stof bliver brugt på dødsgangen – og om han vil gøre noget for at forhindre, at det sker fremover. »Det er ikke særligt holdbart, at Lundbeck bare siger, det er kedeligt og alvorligt«, siger Per Clausen. »Hvis ikke Lundbeck sikrer sig, at stoffet ikke bruges til henrettelser, så må den danske regering følge op med andre initiativer«, siger han og foreslår et forbud mod at sælge stoffet til USA.

Stoffet pentobarbital har fundet vej til dødsgangene i Oklahoma og Ohio på grund af mangel på det bedøvelsesmiddel, der på dansk hedder natriumthiopental. Flere amerikanske læger afviser dog, at det nytter noget at indstille produktionen på samme måde, som Hospira har gjort, fordi stoffet pentobarbital bruges på hospitaler til behandling af hjerteanfald og som del af et bedøvelsesmiddel. Det ville således også gå ud over patienter, hvis stoffet pludselig ikke længere var til at skaffe. Men det argument stiller ikke Per Clausen fra Enhedslisten tilfreds: »Vi må gøre det helt klart, at vi ikke kan eksportere medicin til et land, hvis det land bruger det til dødsstraf«, slår han fast.

Også hvis det ender med at gå ud over patienter i USA? – »Ja, det kan være konsekvensen, hvis de amerikanske myndigheder i sidste ende ikke vil sikre, at stoffet ikke bruges til dødsstraf. Det må man gøre helt klart. Det er et valg, de amerikanske myndigheder foretager«, understreger han.”


Til orientering for Per Clausen kan oplyses, at pentobarbital – ligesom andre barbitursyrepræparater – er et sovemiddel som bl.a. bruges af anæsthesilægerne ved narkoseinduktion. Det er ikke dette stof der slår folk ihjel. Henrettelserne i USA foretages ved først at bedøve den dømte, dernæst injiceres et depolariserende stof – curarelignende – som lammer musklerne, inklusive mellemgulvet og de øvrige åndedrætsmuskler. Samtidig injiceres en stor dosis kaliumchlorid, et stof som standser hjertet. Alle disse  stoffer bruges i almindelig, dagligt hospitalsarbejde. – Men måske burde vi også forbyde hospitaler?

9 kommentarer »

 1. Skeer gjorde Oprah fed 🙂

  Like

  Kommentar af Nielsen — 28 januar 2011 @ 00:30

 2. Men hvad har gjort Per Clausen så totalt åndssvag, som han tydeligvis er?

  Like

  Kommentar af Børge — 28 januar 2011 @ 01:33

  • Socialisme

   Like

   Kommentar af Fritz — 28 januar 2011 @ 09:05

   • Det kan selvfølgelig også være en medfødt hjerneskade.

    Like

    Kommentar af Fritz — 28 januar 2011 @ 09:09

 3. Det er vist det man kalder en gratis omgang til politikerne

  Like

  Kommentar af En mand — 28 januar 2011 @ 09:43

 4. Hvad med Vestas? Leverer de møllestrøm til de elektriske stole?
  Vi må hellere forbyde vindmølleeksporten.

  Like

  Kommentar af Hodja — 28 januar 2011 @ 12:50

 5. Per Klausen fra Einhetz-listen er en nar. Firmaet der fremstiller sovemidlet er godt nok ejet af Lundbeck men selve produktionen og salget foregår fra USA, så der er IKKE tale om eksport.

  Like

  Kommentar af Santor — 28 januar 2011 @ 14:04

 6. Socialisme kan være nedarvet men oftest er det noget man pådrager sig senere. Men det er absolut en farlig tilstand. Desværre er det som regel ireverssibelt!

  Like

  Kommentar af karl — 30 januar 2011 @ 17:29

 7. Undskyld mit fransk!

  Like

  Kommentar af karl — 30 januar 2011 @ 17:31


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: